Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stahovica - Kamniški vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpskamniški vrh / Stahovica - Kamniški vrh
  

Stahovica - Kamniški vrh

 
Starting point: Stahovica (443 m)
Destination: Kamniški vrh (1259 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 816 m
Altitude difference (by path): 816 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Author: Žiga Šubic
Views: 27605
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 8
Access to starting point (Slovenian language):

V Kamniku nadaljujemo smer proti Kamniški Bistrici. Za vasjo Godič pridemo v Stahovico, kjer parkiramo. Pripeljemo se lahko tudi za avtobusom, ki vozi iz Ljubljane ali iz Kamnika.

Path description (Slovenian language):

V Stahovici se odpravimo čez most, ki je kakšnih 50 metrov pred križiščem in avtobusno postajo, po asfaltni cesti v smeri Županje Njive. Pridemo do smerokaza, kjer nas rdeča planinska tabla že usmerja na Kamniški vrh in Bistričico. Sledimo markacijam, ki nas vodijo skozi vasice, nato po kolovozu in zopet po asfaltni cesti. Bodite pozorni na line za prezračevanje na kozolcih in gospodarskih poslopjih. Kmalu pridemo do smerokaza, ki nas s ceste usmeri na pešpot v strm klanec. Ko se konča, pot nadaljujemo po travnati dolini, nakar nas kolovoz pripelje do vasi Slevo. Skozi vas, in mimo spomenika padlim partizanom v bitki z narodnimi izdajalci, pot nadaljujemo do pašne planjave. Tu se pot razcepi. Leva vodi na Kamniški vrh ali Krvavec čez planino Osredek in je približno pol ure daljša. Usmerimo se po desni poti, ki je sprva položna, kasneje pa se prične strm klanec. Prispemo do sedelca med Planjavo in Kamniškim vrhom. Po širokem slemenu na desni poti sledimo do vrha. Ob povratku se lahko namesto po strmini vrnemo v Stahovico tudi čez planino Osredek.
Na sedelcu med Planjavo in Kamniškim vrhom se usmerimo naravnost po grebenu in sledimo markirani poti. Na Osredku bodimo pozorni, da gremo po poti, ki vodi po hribu navzdol – je markirana, vendar ni označena z napisom!

On the way: Line na kozolcih (480m), Spomenik padlim partizanom (650m), Planina Osredek (1100m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh stahovica - Kamniški vrh
Video:
Polet s Kamniškega vrha - Polet s Kamniškega vrha
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing