Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zalog - Grebenc -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsgrebenc / Zalog - Grebenc
  

Zalog - Grebenc

 
Starting point: Zalog (600 m)
Destination: Grebenc (1479 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 879 m
Altitude difference (by path): 879 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 4761
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj zahod in cesti naprej sledimo v smeri Golnika. Že kmalu za vasjo Tenetiše, bomo opazili oznake za vas Goriče, ki nas usmerijo desno na lokalno cesto. Le nekoliko naprej pridemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Trstenik in Preddvor. Mi pa tudi tej cesti ne sledimo dolgo, saj bomo že po nekaj metrih opazili tablo z napisom Zalog, ki nas usmeri levo na vzpenjajočo cesto, kateri nato sledimo do omenjene vasi. Sredi vasi, nekoliko pred cerkvijo, bomo opazili cesto, ki z glavne zavije v desno. Usmerimo se na to cesto, ob kateri kmalu opazimo markacije. Tej cesti naprej sledimo še približno 1km, nato pa parkiramo na enem od parkirišč ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa postaja vse slabša in nas višje pripelje do spomenika NOB, kjer le to zapustimo in vzpon nadaljujemo desno po vzpenjajočem kolovozu. Na mestu, kjer kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon zavije v levo, bomo na desni strani opazili stezico, ki se začne strmeje vzpenjati skozi gozd (začetek ni označen).
Pot ob kateri opazimo redke markacije, nas nato mimo manjše kapelice pripelje do slabše označenega razpotja, ob katerem na razgledni vzpetini opazimo prijetno klopco.
Z razgledišča nadaljujemo po poti, ki se vzpne rahlo desno (levo Mala Poljana) in gre že po nekaj korakih v gozd, kjer se začne strmo vzpenjati. Pot kmalu preide na širok poraščen greben, kjer se nato nadaljuje kar nekaj časa.
Razmeroma strma pot, ki se višje obrača nekoliko proti desni, pa nas čez čas pripelje do širokega kolovoza, kjer se priključimo poti iz Povelj.
Nadaljujemo naravnost po vzpenjajočem kolovozu, ki nas mimo »okrepčevalnice« pripelje do mesta, kjer se s kolovoza v levo odcepi markirana peš pot. Vzpon lahko nadaljujemo po omenjeni peš poti, ki se vzpne čez travnata pobočja, ali pa po kolovozu, ki se vzpenja ob robu gozda. Obe poti se višje združita in nas brez težav pripeljeta do koče na Veliki Poljani.
S planine nadaljujemo levo v smeri koče na Grebencu (koča z zeleno streho), katero dosežemo po 3 minutah nadaljnje hoje. Za kočo, ob razgledišču, bomo opazili slabše vidno stezico, ki se začne strmo vzpenjati proti severu. Usmerimo se na to pot, ki nas skozi redek gozd pripelje na vršno pobočje Grebenca. Tej občasno komaj vidni stezici, ki je v zgornjem delu tudi nevarna za zdrs, sledimo vse do Grebenca.
Zalog - Velika Poljana 2:00, Velika Poljana - Grebenc 20 minut.

On the way: Velika Poljana (1410m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc zalog - Grebenc
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing