Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / KaravankeBivak brez meja / Bivacco Senza Confini /  Rateče - Bivak brez meja / Bivacco Senza Confini
  

Rateče - Bivak brez meja / Bivacco Senza Confini (zahodna pot)

 
Izhodišče: Rateče (865 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,498°N / 13,7164°E
Cilj: Bivak brez meja / Bivacco Senza Confini (1319 m)
Ime poti: zahodna pot
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 454 m
Višinska razlika po poti: 505 m
Zemljevid: Kranjska Gora 1:30.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 530
Ocena: 1 glasov
Število slik: 45
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ratečam. V križišču, kjer se v levo odcepi cesta v Planico, naravnost pa se nadaljuje proti Italiji, zavijemo desno ter se zapeljemo v središče Rateč, kjer na primernem mestu parkiramo.

Opis poti:

Iz središča Rateč sledimo oznakam za pešpot na Tromejo. Sprva hodimo po cesti, ki vodi skozi naselje, na križiščih pa sledimo oznakam za Tromejo. Ko pri informativni tabli Rateč markirana pot zapusti cesto in se nadaljuje desno v gozd, pa mi nadaljujemo naravnost, po cesti, ki v nadaljevanju ni več označena. Nekaj korakov naprej, na manjšem križišču, nadaljujemo naravnost, nato pa se cesta za "zadnjo" hišo spremeni v kolovoz, s katerega se nam odpre lep pogled na Rateče in Ciprnik. Za prečenjem pasu gozda prispemo do pašne ograje, za njo pa nadaljujemo desno ter se po travnatem kolovozu pričnemo vzpenjati čez pašnik. Ob lepih pogledih na Julijske Alpe, v nekaj minutah dosežemo cesto, ki vodi od Rateč proti Tromeji, mi pa ji sledimo v levo, a po njej hodimo le nekaj korakov. Po nekaj korakih, na desni opazimo vrata in prehod preko druge pašne ograje, katero prečimo, nato pa nekoliko desno, v smeri proti gozdu opazimo sprva slabše, v nadaljevanju pa vedno lepše sledljiv kolovoz. Po kolovozu se prečno vzpenjamo ob lepih razgledih, nato pa še enkrat prečimo pašno ograjo in stopimo v gozd. V gozdu skoraj neopazno prekoračimo državno mejo, nato pa se priključimo markirani poti iz Italije (v opisih izhodišče Pri Jalnu / Fusine Laghi).
V nadaljevanju se prečno vzpenjamo skozi gozd, pri tem pa prečimo nekaj hudournikov, preko katerih pa prehodi niso zahtevni. Ko višje stopimo na cesto, ji sledimo v desno, po njej pa se še nekaj minut zmerno vzpenjamo. Takoj za tem, ko se cesta položi oz. prevali na drugo stran, se v levo odcepi cesta, ki vodi na Kavalar / Monte Cavallar, mi pa nadaljujemo naravnost, po cesti, ki se prične zmerno spuščati. Cesta nas hitro pripelje iz gozda, ob rob večjega travnika, od koder se nam odpre pogled na bližnjo Kopo / Monte Coppa.
Po krajšem spustu se najprej v levo odcepi cesta k Mariji Snežni / Madonna della Neve (na tabli Maria im Schnee), nekaj metrov naprej pa v desno cesta proti Kopi / Monte Coppa (1497 m). V obeh primerih nadaljujemo naravnost, mi pa se po cesti spustimo še nekoliko nižje, do naslednjega križišča, ob katerem stojijo korito z vodo in planinske smerne table.
Tu nadaljujemo rahlo desno ter se mimo bunkerja iz časa rapalske meje, vzpnemo nekoliko višje, do mesta, kjer nas oznake za Peč (na tabli nemški napis Dreiländereck) usmerijo desno na zmerno strm kolovoz, po katerem se v nekaj minutah povzpnemo do bivaka brez meja (napis na bivaku - Senza Confini Hütte).
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (oktober).

zemljevid poti
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Peč (Tromeja)
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini1 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini2 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini3 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini4 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini5 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini6 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini7 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini8 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini9 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini10 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini11 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini12 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini13 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini14 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini15 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini16 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini17 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini18 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini19 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini20 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini21 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini22 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini23 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini24 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini25 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini26 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini27 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini28 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini29 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini30 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini31 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini32 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini33 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini34 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini35 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini36 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini37 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini38 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini39 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini40 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini41 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini42 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini43 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini44 Rateče - bivak_brez_meja___bivacco_senza_confini45
Diskusija o izletu Rateče - Bivak brez meja / Bivacco Senza Confini (zahodna pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki