Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Julijske AlpeTriglav / Dolina Krma - Triglav
  

Dolina Krma - Triglav (čez Kredarico)

 
Izhodišče: Dolina Krma (930 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,3851°N / 13,9071°E
Cilj: Triglav (2864 m)
Ime poti: čez Kredarico
Čas hoje: 6 h 10 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Zahtevnost smučanja: zelo zahtevno
Višinska razlika: 1934 m
Višinska razlika po poti: 1955 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 139959
Ocena: 5 glasov
Število slik: 82
Število komentarjev: 55
Dostop do izhodišča:

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri vasi Radovna in doline Krma in Kot. Razmeroma strma cesta nas nato pelje mimo table TNP, za katero se cesta kmalu položi in nas pripelje do križišča, kjer se desno odcepi makadamska cesta v dolino Kot. Nadaljujemo naravnost po cesti, ki se začne spuščati. Sredi spusta pa se desno odcepi cesta v dolino Krmo (naravnost Radovna). Nekoliko naprej pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Krme. Makadamska cesta nas nato pripelje do Kovinarske koče, mi pa ji sledimo še naprej. Občasno nekoliko slabša cesta nas nato pripelje do parkirišča pred zapornico.

Opis poti:

S parkirišča nadaljujemo mimo rampe in pot nadaljujemo po zložni in za javni promet zaprti gozdni cesti. Slabša cesta se nekaj časa nadaljuje čez obsežna prodišča, nato pa zavije rahlo v desno, kjer preide v gozd in se spremeni v kamnit kolovoz. Naprej se nekaj časa zložno vzpenjamo skozi gozd, nato pa se, ko prekoračimo nekoliko večji hudournik, začne pot strmeje vzpenjati skozi strnjen gozd. Višje preidemo iz gozda v pas rušja, pomešanega z grmičevjem, pot pa se čez omenjeno pobočje vzpenja po grušču. Na višini približno 1400 m se pot položi in nas po nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje na lepo travnato ravnico imenovano Vrtača.
Na drugi strani ravnice, se široka pot ponovno začne vzpenjati in nas po približno 20 minutah nadaljnje hoje pripelje na Malo polje, kjer le ta zavije v desno in nas pripelje na manj opazno razpotje. Nadaljujemo po lepo sledljivi poti (levo Vodnikov dom preko Bohinjskih vratc), ki se še nekaj časa zložno vzpenja, nato pa nas pripelje do korita z vodo. Naprej se pot razcepi na dva dela, mi pa nadaljujemo naravnost po markirani poti, ki nas čez sprva travnata, nato pa rahlo poraščena pobočja pripelje do pastirske koče na planini Zgornja Krma.
Od pastirskega stanu nadaljujemo rahlo desno, po markirani planinski poti, ki nas v nekaj minutah rahlega vzpona pripelje na označeno razpotje. Nadaljujemo desno v smeri Kredarice in Staničevega doma (levo Planika in Konjsko sedlo) po zložni prečni poti, ki nas ob lepih razgledih v nekaj minutah pripelje na naslednje razpotje.
Tokrat nadaljujemo rahlo levo v smeri Triglavskega doma (naravnost Staničev dom) po poti, ki se postopoma začne vse strmeje vzpenjati. Po nekaj minutah nadaljnje hoje pot zavije v levo in se začne strmo vzpenjati čez travnato pobočje. Na vrhu omenjenega pobočja pot zavije še nekoliko proti levi in postopoma preide v manjšo, občasno precej razrito dolinico. Pot naprej se postopoma položi in nas pripelje v bolj planotast svet obdan z rušjem, kjer pridemo na manjše neoznačeno razpotje. Nadaljujemo desno (levo Konjsko sedlo po nemarkirani poti) po markirani poti, ki se še nekaj časa zložno vzpenja po vse bolj kamnitem pobočju. Nekoliko naprej pridemo do razpotja več stezic, mi pa pazljivo sledimo oznakam za Kredarico (levo Vodnikov dom, desno Staničev dom). Naprej se pot začne strmo vzpenjati pod pobočji Vrha Snežne konte (predel imenovan Kalvarija). Vse bolj gruščnata pot se počasi obrača proti levi, nato pa se na koncu vzpona čez Kalvarijo priključi poti s Konjskega sedla.
Nadaljujemo v smeri Kredarice, po zmerno strmi poti, ki nas le nekaj korakov naprej pripelje na naslednje označeno razpotje. Nadaljujemo desno (levo Planika) po zmerno strmi poti, ki nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na neizrazit greben, ki povezuje Vrh Snežne konte s Kredarico. Tu pot zavije rahlo v levo in se začne vse strmeje vzpenjati proti Triglavskemu domu na Kredarici. Po približno 15 minutah strmega vzpona, se pot položi in pred seboj zagledamo najvišje ležečo planinsko postojanko v Sloveniji, le to pa dosežemo po nekaj 10 korakih nadaljnje hoje.
Od Triglavskega doma nadaljujemo v smeri Triglava po poti, ki se začne zmerno spuščati proti prevalu med Kredarico in Malim Triglavom. Tu se nam z desne priključi pot iz doline Vrat, mi pa nadaljujemo naravnost po vse bolj strmi poti, ki se prične vzpenjati po razčlenjenem skalovju. Po nekaj minutah strmega vzpona po poti, ki poteka ob Zelenem snegu, pa pridemo do začetka plezalnega dela. Ob, že od daleč vidni veliki markaciji, bomo opazili tablo, ki nas opozori, da bomo vzpon nadaljevali po zelo zahtevni zavarovani planinski poti. Pot naprej se še strmeje vzpne po razčlenjenem skalovju, nato pa s pomočjo jeklenice prečimo v levo, kjer pridemo do tehnično zelo zahtevnega mesta. Pot naprej se prečno vzpne po izpostavljeni polici, ki je varovana le s klini. Naprej nas zelo strma in dobro zavarovana pot pripelje na greben Malega Triglava, kjer se nam z leve priključi nekoliko lažja pot s Planike.
Nadaljujemo naravnost po grebenski poti, le ta pa nas v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje na vrh Malega Triglava. Z Malega Triglava, od koder se nam odpre lep pogled na vrh in večji del poti, ki je pred nami, se pot rahlo spusti, nato pa nas pripelje na neizrazito sedelce med obema vrhovoma. Pot naprej se ponovno prične vzpenjati, po dobro varovani grebenski poti. Tej zelo razgledni in na posameznih delih tudi zelo strmi poti, nato sledimo vse do vrha Triglava.
Krma - Zgornja Krma 2:30, Zgornja Krma - Kredarica 2:30, Kredarica - Triglav 1:10.

zemljevid poti
Ob poti: Vrtača (1430m), Malo polje (1585m), Planina Zgornja Krma (1720m), Triglavski dom na Kredarici (2515m), Mali Triglav (2725m)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Dolina Krma - triglav1 Dolina Krma - triglav2 Dolina Krma - triglav3 Dolina Krma - triglav4 Dolina Krma - triglav5 Dolina Krma - triglav6 Dolina Krma - triglav7 Dolina Krma - triglav8 Dolina Krma - triglav9 Dolina Krma - triglav10 Dolina Krma - triglav11 Dolina Krma - triglav12 Dolina Krma - triglav13 Dolina Krma - triglav14 Dolina Krma - triglav15 Dolina Krma - triglav16 Dolina Krma - triglav17 Dolina Krma - triglav18 Dolina Krma - triglav19 Dolina Krma - triglav20 Dolina Krma - triglav21 Dolina Krma - triglav22 Dolina Krma - triglav23 Dolina Krma - triglav24 Dolina Krma - triglav25 Dolina Krma - triglav26 Dolina Krma - triglav27 Dolina Krma - triglav28 Dolina Krma - triglav29 Dolina Krma - triglav30 Dolina Krma - triglav31 Dolina Krma - triglav32 Dolina Krma - triglav33 Dolina Krma - triglav34 Dolina Krma - triglav35 Dolina Krma - triglav36 Dolina Krma - triglav37 Dolina Krma - triglav38 Dolina Krma - triglav39 Dolina Krma - triglav40 Dolina Krma - triglav41 Dolina Krma - triglav42 Dolina Krma - triglav43 Dolina Krma - triglav44 Dolina Krma - triglav45 Dolina Krma - triglav46 Dolina Krma - triglav47 Dolina Krma - triglav48 Dolina Krma - triglav49 Dolina Krma - triglav50 Dolina Krma - triglav51 Dolina Krma - triglav52 Dolina Krma - triglav53 Dolina Krma - triglav54 Dolina Krma - triglav55 Dolina Krma - triglav56 Dolina Krma - triglav57 Dolina Krma - triglav58 Dolina Krma - triglav59 Dolina Krma - triglav60 Dolina Krma - triglav61 Dolina Krma - triglav62 Dolina Krma - triglav63 Dolina Krma - triglav64 Dolina Krma - triglav65 Dolina Krma - triglav66 Dolina Krma - triglav67 Dolina Krma - triglav68 Dolina Krma - triglav69 Dolina Krma - triglav70 Dolina Krma - triglav71 Dolina Krma - triglav72 Dolina Krma - triglav73 Dolina Krma - triglav74 Dolina Krma - triglav75 Dolina Krma - triglav76 Dolina Krma - triglav77 Dolina Krma - triglav78 Dolina Krma - triglav79 Dolina Krma - triglav80 Dolina Krma - triglav81 Dolina Krma - triglav82
Video:
Vzpon na Triglav - Kredarica - Triglav
Diskusija o izletu Dolina Krma - Triglav (čez Kredarico)
Gost     
30.7.2007
Do Kredarice je pot nezahtevna, tako da si jo lahko privošči čisto vsak. Od tu naprej, pa je pot plezalna in ni primerna za vskega. Na Zgornji Krmi je obilo svizcev, ki se nič kaj ne bojijo ljudi, kar je predvsem za otroke veliko doživetje.
Gost     
22.8.2007
a zavijajo čokolado u folijo
johnybravoslo     
9.7.2008
Ja ampak Gorenjko zavijajo v folijo, ker so gorenjci :-)

LP
Nickster     
21.7.2008
Jest sm na krederci vidu tud mišizmeden
sonce3     
20.8.2008
Zanima me,koliko je pot čez Kredarico težja od poti čez Mali Triglav.Nekaj izkušenj z dvatisočaki imam:Stenar čez Sovatno,Razor čez Planjo;nazaj čez Kriške pode-bivak IV-Vrata,Mangart-italijanska pot,Ojstrica čez Malo Ojstrico,Grintavec čez Mlinarsko sedlo.S kondicijo nimam težav,gre predvsem za tehnično zahtevnost.Hvala za odgovor in srečno v gorah!nasmehnasmehnasmeh
sam-zee     
20.8.2008
sonce, vprašanje je težko razumeti - če misliš na vzpon na vrh iz Kredarice, potem je edina pot čez Mali Triglav, na katerega se povzpneš najprej, nato pa po grebenu na vrh Triglava. Pot je tehnično zahtevna, a glede na naštete vzpone z njo ne bo težav. Na Mali Triglav se pride tudi iz Planike, od koder je pot za moje občutke dosti lažja, zato jo tudi večkrat priporočajo za spust z vrha. Sicer pa se na vrh da še iz dveh smeri (ena od njih tudi iz Planike - predpostavljam da ti bo ta ustrezala), ki pa ju ne poznam. Upam da sem ti kaj pomagal z odgovorom mežikanje
panda     
20.8.2008
Iz Planike se da tudi preko T.škrbine, je dobro zavarovana, vendar je na plicah polno drobirja, zato pazljivo.
srpanj     
10.7.2009
če bi mi kdo lahko mogel povedatati - ima snega putem krme do kredarice, koja oprema potrebna?

ovaj ili drugi vikend bi išla
Bojan_A     
18.8.2010
Danes sem mislil narest trening na Kredarico. Vreme zjutraj ni bilo nič obetavno, a sem si mislil bo že vzdržalo. Pa ni. Ves čas je rahlo deževalo, megla pa je postajala vse gostejša, tako gosta da sem mislil da sem se že izgubil. Tekel sem le nekaj metrov od pastirskega sta v Zg. Krmi pa ga nisem videl. Šele pri koritu nad stanom sem ugotovil da nisem zalutal. Hitrost teka je bila zato pod načrti. Na Konjskem prevalu je začelo še močno pihati. Zato sem sklenil da obrnem. Bilo je kar mraz, še dobro da sem imel rokavice.

Sestop v dolinu pa je bil prijeten, saj sem srečal neko planinko nenavadno voljno teka in sva potem skupaj počasi odtekla do Lese.

Cilj ni bil dosežen, a sem vseeno zadovoljen, ker sem jo odnesel brez poškodb.
vik     
18.8.2010
Bojan, jutri nameravava isto pot kot ti danes. Pa še na vrh. Najbrž bo podobno, torej slabo. vprašanje, če ma smisel?
Bojan_A     
18.8.2010
Napoved je praktično identična, vendar je pri napovedih vedno tako - če je malce boljše od napovedi zna bit super za hodit, če je pa malce slabše pa zna biti obupno. S primerno opremo in dobrim pozavanjem poti se vseeno da priti na Kredarico. Vendar sam bi raje prestavil za kak dan. Res nima nobenga smisla (Če ni nuje) gor rinit v totalni megli in dežju. Za soboto je napovedano izboljšanje.
vik     
19.8.2010
Hvala, nisva šla. Drugič. Čeprav kamera sedaj kaže na Kredarici še kar modro nebo
pa meglo navzdol, ampak le ta je lahko taka kot si jo imel ti. LP
Bojan_A     
19.8.2010
Točno tako se je zgodilo, kot sem rekel: vreme je bilo nekoliko boljše od napovedi in bi bilo pomojem prav idelano za hojo, ker ne bi bilo vroče.

Tudi meni je žal da nisem treniga prestavil na danes.

Upam da nista preveč jezna. velik nasmeh

LP, Bojan
vik     
19.8.2010
Kje pa. Pa drugič al pa kam drugam.
Zdaj zadnje dvakrat je že bilo bolje od napovedi - zadnjič Škrlatica, pred dober teden dni nazaj pa Bohinj, Komna, Bogatin, Vrh Veliki Peski, Batognica, Krn, Krn.jezero, Velika Mantura, Velika Baba, Lanževica, Lepa Komna, Bohinj. Dolga.
Mogoče res sobota, nedelje kam.
LP Vik
Bojan_A     
19.8.2010
Mah dejstvo je da se precejkrat zgodi da te vremenarji "zafrknejo": ali da ob dobrem vremenu ostaneš v dolini ali pa te ob napovedanem dobrem vremen ucelo ture napere velik nasmeh
Alti     
8.9.2010
Ali je pot na Triglav z Doline Krme res toliko krajša kot s konca ceste s Pokljuke? GPS sled s Krme je dolga samo 8km,s Pokljuke sem jo sam narisal in jo je skoraj 12km. Ni mi jasno kako naj bi bilo približno isto hoje?
IgorZlodej     
8.9.2010
Meni je že na oko iz Krme krajše, saj je pot bolj direktna. S Pokljuke, pa čeprav s parkirišča pod Konjščico se precej vleče. Še posebej od Studorskega prevala pod Toscem do Vodnikovega doma, kjer gre celo rahlo navzdol. Seveda je iz Krme tudi časovno bistveno krajše, kar pa je spet odvisno kako hitro hodiš. Menda pa čase tukaj ni zaželjeno preveč omenjati, ker hitro izpade kot samohvala, seveda pri tistih, ki v gorah predvsem uživajo (5-10 krat letno).
Gorazd G     
8.9.2010
Alti, si kaj pomislil na relativno višinsko razliko na obeh poteh?
Višina izhodišča je na Poljuki precej višja kot v Krmi. Verjetno se strinjaš, da ni vseeno, če precejšen del poti hodiš po ravnem (in celo rahlo navzdol), kot pa vseskozi v breg.

Povedati hočem, da je pri času trajanja določene ture treba upoštevati še druge dejavnike (višinska razlika, zahtevnost poti itd.), ne samo dolžino poti, ki jo dobiš na GPS-u.
zabica     
8.9.2010
Res je da je izhodišče na Pokljuki za 300 metrov višje kot iz Krme, ampak hodiš toliko dlje, da se to vsekakor ne izplača. Pot iz Krme je nekoliko! strma, a ni sile,(zadnjič ko sem šla gor-14 dni nazaj- so pred mano hodili trije otroci ki so jo zmogli z lahkoto) z normalnim tempom si na Kredarici v 4 urah. S Pokljuke to ni možno.
JusAvgustin     
8.9.2010
ja pa je...
zabica     
8.9.2010
Mulc, ti nisi nekdo s komer bi se primerjali normalni pohodniki!! velik nasmeh
JusAvgustin     
8.9.2010
mulc?jezen
pikec1     
8.9.2010
je možno, zabica. Strma pot pa že ni,je čisto lahka normalna pot.Samo pozimi ko gaziš ni možno nasmeh
sh     
8.9.2010
Po mojih izkušnjah narediš 300 višinskih metrov v eni uri, če hodiš nek zmeren tempo. Tudi s Pokljuke lehko prideš na Kredarico v 4 urah, saj po ravnem lahko hodiš dokaj hitro. Seveda ne smeš imeti s sabo prevelike skupine, saj ta čas zelo podaljša.
viharnik     
8.9.2010
Kakorkoli obračate ima Igor še najbolj prav.Pot iz parkirišča pod Konjščico se do Kredarice kar vleče.Tu se naredi precej več km kot iz Krme,pot pa je položnejša,zato hitrejši korak,če imaš kondicijo.Nasprotno pa je tudi navidez lažja hoja s Pokljuke za občasne planince,zaradi več korakov na poti,utrujajoča.Na Kredarico se iz obeh smeri pride v štirh urah,če s Pokljuke lahko pospešimo korak.
gorjanci     
13.8.2011
Bila že na Mangartu. 1995, potem nič več. Prehojenih imam kar nekaj vrhov nad 2000m. Cmir, Škrlatica, Špik, Razor, Vrbanova špica, Turska gora, Grintovec, Skuta......vse do nekje 1997 leta. Potem smo z otroci hodili na nižje, bolj kopaste in porasle vrhove. Letošnje leto intenzivno 2x na mesec hodimo v hribe in se pripravljamo za Na Triglav. Zahtevnost dostopa vrhov stopnjujemo. Zanima me, kaj predlagate za Mangart. V spominu nimam nič "groznega", vendar pri 22 ih se mi ni nič zdelo zahtevno. Danes imam dva otroka in moža, ki za seboj, razen letošnjih vzponov, nima 2000 akov.
mary     
22.9.2011
Pozdravljeni!
V soboto ali nedeljo se odpravljam na Triglav s smeri Kredarice. Zanima me, če je po tej nesončni strani ostalo kaj snega, ledu od prejšnjega tedna, ko je baje nekaj zapadlo? Hvala
ljubitelj gora     
2.10.2011
Nazaj vračal po tej poti iz vrha, za celotni podvig sem potreboval slabih 6 ur, čez Škrbino gor ter na Kredarico dol, do Kredarice manjkajo trije klini, skale so mal gladke, zato vsaka dodatni klin prav pride, pot je strma in zelo zahtevna. Na Kredarici samo nekaj oseb, poslikam in odletim proti Krmi.
DD     
8.1.2012
zivjo. danes ob 16.00 smo na parkiriscu v Krmi najdli pohodne palice black diamond, bile so zraven mojega avta,lastnik naj me kontaktira na 040/828 - 698.
lp
DD     
29.3.2012
danes sem obiskal naso najvisjo goro, bilo je lepo razmere so bl tko sneg se predira tudi do riti sama pot od kredarice do vrha pa je nekaksen mix vsega od ledu do praskanja po skalah in tudi mehkega nesprijetega snega ni manjkalo, obvezna zimska oprema pa gre.

lp
mtjkristan     
1.4.2012
včeraj, na zadnji marčevski dan smo se z družbo odpravili na nočni pohod do Kredarice. Pot je sicer shojena, v nočnih urah pa kar precej poledenela (dereze). Nekateri smo se hoteli vzpeti še na očaka, kar pa so nam močni sunki vetra preprečili in smo se raje obrnili ter vrnili v zavetje kredariškega doma. Še malo "debate" in v sončnem dnevu povratek proti Krmi. Lep dan, dobra družba,...lp
teja88     
24.8.2012
hej. tudi jaz sem sklenila, da je že zadnji čas, da se odpravim na našega očaka.nasmeh zanima pa me, če je možno oz. varno, da grem do kredarice kar v pohodnih čevljih, šele od tam gor pa v pravih pohodniških gojzarjih. imam namreč velike probleme z žulji na peti, kljub uhojenim gojzarjim in vsem, kar spada zraven... za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem. lp
spyderskidoo     
24.8.2012
iz Krme do Kredarice bi šlo ja...potem gor pa nujno prave čevlje
GregorC     
25.8.2012
teja88 probaj pred turo pete namazat z Hansaplast foot expert kremo. Meni pomaganasmeh
gregorp     
25.8.2012
Teja88 če te čevlji žulijo v petnem delu imajo rešitev za to na tem naslovu:http://www.informacija.net/cevljarstvo-stivale (upam da si blizu Ljubljane). Sam sem imel podobne težave (po cca 1 uri hoje po bolj strmem terenu ), pa so sedaj odpravljene. Preveri ne bo ti žal. Pa udoben korak !
Grega92     
15.11.2012
Živjo
zanima me, ali se da pozimi na triglav po zavarovani poti ( iz kredarice , tako kot poleti)
z ustrezno opremo
ali je kakšna druga pot
ljubitelj gora     
15.11.2012
Ja, je pa še en dostop, če je dovolj snega, prideš ven med Malim Triglavom in Trglavom, ampak več ali manj se hodi iz Kredarice tam, ko gre letna pot.
Grega92     
15.11.2012
hvala=)
sasajo     
13.8.2013
Ali je na poti se kaj snega saj se 24avgust oddpravljam na triglav.
andrej78     
14.8.2013
Ni snega,oziroma ni problematičen...
sasajo     
14.8.2013
Hvala za informacije
Krepkonogi Gams     
17.10.2013
Morda kdo ve, je na poti do vrha sneg kaj problematičen?
MaxSi     
18.10.2013
Stanje na dan 17.10.2013
Snežna meja je nekje na dobrih 2000nm. Do Kredarice iz smeri Krme ni nobenih težav, snega je malo, tako do Kredarice ne potrebujete posebne opreme. Iz smeri Vrat se snežna meja prične takoj po stičišču poti Čez Prag in Tominškove. Pot od tam je vse dopoldne (lahko tudi ves dan) poledenela, na posameznih mestih pa se tudi pošteno udira, pristop iz te smeri priporočam le tistim, ki jim take poti ne povzročajo težav. Vsekakor so potrebne vsaj palice in dobri čevlji, dereze (tiste enostavnejše), pa so priporočljive.
Vzpon na vrh je povsem zimski! Potrebna je vsa zimska oprema, tako dereze kot tudi cepin!
Pa srečno pot.
Krepkonogi Gams     
18.10.2013
MaxSi, najlepša hvala!
MaxSi     
18.10.2013
Malenkost. Vsekakor je bolje da se ve, kot pa da pride do kakih traparij cool
pohodnik38     
15.5.2014
V vednost vsem ki boste-bomo tam hodili...
http://www.tnp.si/news/more/obvestilo_o_prisotnosti_rjavega_medveda_v_triglavskem_narodnem_parku/
Cuco     
11.7.2014
Živjo!
Naj prosim kdo, ki je bil pred kratkim oz, ki ima namen it na Triglav (ni nujno iz te smeri - Krma)napiše, kako je stanje s snegom.
Ali ste mnenja, da bi lahko wikend 19-20.07 varno prišel na vrh? Do Kredarice najbrž nebi bil problem ali se motim?

Hvala puno! nasmeh

Mitja
ljubitelj gora     
26.12.2014
Preteklo nedeljo sem se iz Krme podal proti Kredarici in na vrh Triglava, bile so odlične razmere, sneg na J-JV delu ni niti sredi dneva popustil, saj so bile temperature globoko pod lediščem. Nekaj fotografij v spletnem albumu: https://plus.google.com/photos/114400986607884783562/albums/6095398705387302033?banner=pwa
patrik     
5.2.2015
poz!
drugu sam sedmicu mislio ovuda na triglav...je bio neko ovih dana i dali se moze gore?
jax     
5.2.2015
Ovih dana vrijeme je vrlo loše, prognozirano je puno novog snijega, opasnost od lavina prilično je velika.
Sada, kako stvari stoje, od vikenda nadalje vrijeme će se ispraviti i opasnost će se polako smanjivati. Postoji mogućnost da će biti sljedeće sedmice ili barem sljedećeg vikenda već ok za Triglav, ali u svakom slučaju prati razmjere.
kuzmanb     
4.7.2017
3.7.2017 smo šli na Triglav iz Krme preko Kredarice, nazaj čez Planiko. Okoli vrha je še precej snežnih zaplat, a pot je kopna in na njej ni posebnih problemov, seveda pa je potrebnih nekaj predhodnih izkušenj za vzpon po jeklenicah iz Kredarice. Iz parkirišča v Krmi smo štartali ob 5:30, z nekaj krajšimi postanki dosegli vrh ob 12h, pojedli kosilo v koči in se vrnili ob 19h. Vreme je bilo zelo spremenljivo s soncem, oblaki in dvema plohama, a vsaj ni bilo zelo vroče. V primeru sonca bi priporočal začeti še kako uro prej. Vzpona in spusta je skoraj 2000m, zato so noge precej trpele, sploh kolena. Za povprečnega pohodnika je dvodnevna tura verjetno boljša opcija, je pa pot krasna in vsekakor je bil dan dobro porabljen.

slamca     
30.7.2017
Pozdravljeni!
Zanima me, če je cesta v Krmo normalno prevozna z osebni avtomobilom, če je zadnje deževje ni prehudo "razdrapalo"?
Hvala za poštene odgovore.
slamca     
2.8.2017
Kakor kaže se v teh dneh nihče ni odpravil s Krme proti Triglavu. mežikanje Naj povem, da je cesta kljub obilnim nalivom odlična in prevozna brez vsakih problemov. nasmeh
Prleki     
28.8.2017
Pozdravljeni!
Nismo neki hribolazci. Ampak vseeno smo se odločili(oče,hčerka in mlajši sin),da se podamo na TRIGLAV.
Odhod zjutraj ob 6.00 iz parkirišča v Krmi,preko Kredarice na Triglav,ter po isti poti nazaj.
Vam rečem:NEPOZABNA AVANTURA
(Še posebaj za nas,ki smo si vrh Pohorja ogledovali s pomočjo gondole)velik nasmeh
Nazaj na parking ob 20.30
Hočem reči samo to:KJER JE VOLJA TAM JE POTmežikanje
Chaos123     
16.6.2018
Danes iz Krme na Triglav. Pot sem normalno prehodil brez zimske opreme... razen 2 zaplat snega na Malem polju in kasneje po razcepu za Konjsko sedlo (ta dva sta neproblematična) in snežišča na levi strani Vrha Snežne Konte (tudi ta se normalno prehodi brez derez in cepina) snega na poti ni. LP
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki