Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Kamniško Savinjske AlpeKocbekov dom na Korošici / Lovska koča na Brežičih - Kocbekov dom na Korošici
  

Lovska koča na Brežičih - Kocbekov dom na Korošici (lovska pot)

 
Izhodišče: Lovska koča na Brežičih (1490 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,3287°N / 14,6662°E
Cilj: Kocbekov dom na Korošici (1808 m)
Ime poti: lovska pot
Čas hoje: 2 h 50 min
Zahtevnost: zahtevna neoznačena steza
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 318 m
Višinska razlika po poti: 570 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, dereze
Ogledov: 4617
Ocena: 1 glasov
Število slik: 42
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Podvežak. Po razmeroma dolgi in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob parkirišču so rampa in številne planinske table), mi pa z vožnjo nadaljujemo še dobrih 500 m, oz. do mesta, kjer se cesta konča. Parkiramo na primernem prostoru ob koncu ceste (ob koncu ceste se nahaja manjša lovska koča).
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Opis poti:

Od konca ceste se sprehodimo do lovske koče, nato pa nadaljujemo rahlo levo v gozd, kjer hitro stopimo na lepo lovsko pot. Pot nas po nekaj korakih vzpona pripelje na neizrazit greben, kjer se pot obrne v desno. Vzpon nadaljujemo skozi gozd, po stezici, ki se nadaljuje po in ob grebenu s katerega se nam občasno odpre lep pogled na Veliko planino, Konja in Rzenik. Pot naprej preide v pas rušja, kjer kmalu pridemo na manj opazno razpotje.
Nadaljujemo nekoliko proti levi (rahlo desno Lastovec) po poti, ki preči staro pašno pregrado. Naprej se pot postopoma začne spuščati in nas hitro pripelje na zahodna pobočja Lastovca, katera je pred leti zaznamoval velik požar. Zahodna pobočja, po katerih nadaljujemo pot postajajo vse bolj strma in izpostavljena padajočemu kamenju. Da pot naprej ni lahka opazimo že kmalu, ko moramo prečiti izpostavljeno kamnito polico. Pot naprej se za kratek čas strmo vzpne ob samo vznožje strmih sten, nato pa se spusti po strmi in izpostavljeni polički. Sledi še nekaj minut prečnega vzpona ob vznožju sten, nato pa pot zavije precej v levo, kjer z melišč preide v pas rušja. Sledi le še kratek spust in priključimo se markirani poti iz Podvolovjeka.
Markirani poti sledimo v desno, le ta pa nas po kratkem spustu pripelje do presihajočega jezera Stare Stale. Omenjeno travnato ravnico pot obide po desni strani, nato pa se nadaljuje ob prijetnem studenčku. Višje pridemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Korošice (desno jezero Vodotočnik). Pot naprej se nadaljuje v zmerni strmini čez razgledna in deloma z rušjem porasla pobočja. Naprej se nam z leve strani priključi pot s sedla Presedljaj, mi pa nadaljujemo naravnost po razgibani poti, ob kateri kmalu opazimo oznake za Lučkega Dedca (odcep je le nekaj minut pred prevalom Prag).
S Praga nadaljujemo naravnost in pot nadaljujemo po široki stezici, ki se prične prečno spuščati proti zeleni ravnici Korošice. Po 10 minutah spusta se pot položi in do Kocbekovega doma nas loči le še nekaj korakov lahkotne hoje.

zemljevid poti
Ob poti: Stare Stale (1640m), Prag (1910m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Lučki Dedec, Ojstrica, Planjava
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici1 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici2 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici3 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici4 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici5 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici6 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici7 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici8 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici9 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici10 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici11 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici12 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici13 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici14 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici15 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici16 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici17 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici18 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici19 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici20 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici21 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici22 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici23 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici24 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici25 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici26 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici27 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici28 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici29 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici30 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici31 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici32 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici33 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici34 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici35 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici36 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici37 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici38 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici39 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici40 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici41 Lovska koča na Brežičih - kocbekov_dom_na_korosici42
Diskusija o izletu Lovska koča na Brežičih - Kocbekov dom na Korošici (lovska pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki