Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Pohorje in ostala severovzhodna SlovenijaSveti Jernej nad Muto / Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Sveti Jernej nad Muto
  

Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Sveti Jernej nad Muto (avstrijska pot)

 
Izhodišče: Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald (947 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,6128°N / 15,167°E
Cilj: Sveti Jernej nad Muto (1038 m)
Ime poti: avstrijska pot
Čas hoje: 1 h 25 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 91 m
Višinska razlika po poti: 295 m
Zemljevid: Koroška 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 93
Ocena: 1 glasov
Število slik: 35
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

Iz Maribora ali Dravograda se zapeljemo do Radelj ob Dravi, tam pa iz križišču v bližini trgovin Hofer in Lidl, zapeljemo na cesto v smeri MMP Radelj. Sledi vzpon na Radeljski prelaz (674 m), ko prispemo v Avstrijo pa se cesta prične spuščati. Spuščamo se do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Sv. Lovrenc / St. Lorenzen. Od križišča, kjer zapustimo glavno cesto, se ponovno pričnemo vzpenjati, v križiščih pa sledimo oznakam za Sv. Lovrenc. Ko prispemo v omenjeno naselje, se zapeljemo do cerkve sv. Lovrenca, kjer na parkirišču ob pokopališču parkiramo.

Opis poti:

Od cerkve sv. Lovrenca se vrnemo do glavne ceste, nato pa nadaljujemo proti zahodu. Hitro prispemo na označeno razpotje, s katerega nadaljujemo po levi cesti v smeri sv. Jerneja / St. Bartholomä, sv. Primoža / St. Primon in sv. Treh Kraljev / Hl. Drei König. Pot naprej nas vodi mimo kapelice, nekaj hiš, nato pa se razcepi.
S ceste gremo rahlo desno v smeri proti sv. Jerneju (še naprej po cesti Bricnik in slovenska pot proti sv. Jerneju), kjer nas pot pod bližnjo hišo popelje v gozd. Skozi gozd na razpotjih sledimo markacijam, nato pa hitro dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v desno, na bližnjem križišču pa gremo naravnost. Nekoliko naprej gremo s ceste levo navzdol ter se pričnemo vidno spuščati proti sprva še dokaj oddaljenemu potočku. Nižje prečkamo potoček, nato pa se vzpnemo iz gozda in se po kolovozu vzpnemo do bližnje domačije, za katero se kolovoz spremeni v makadamsko cesto. Za kamnito kapelico zapustimo cesto in nadaljujemo naravnost v gozd, pot pa se ponovno prične spuščati. Nižje prečimo še en potoček, ob katerem je včasih stal Pušnikov mlin / Puschnigg - Mühle (danes so vidne le še ruševine), nato pa se po kolovozu vzpnemo do pašnika, kjer se steza izgubi. Preko pašnika se vzpnemo do domačije Pušnik / Puschnigg, nato pa asfaltni cesti sledimo proti jugozahodu.
Ko cesta zavije desno, jo na označenem razpotju zapustimo in nadaljujemo levo navzdol v smeri sv. Jerneja. Pot se že po nekaj korakih preneha spuščati, z razpotja pa gremo naravnost (desno Mlake / Laaken), kapelico, ki je v dokaj slabem stanju pa obidemo po desni strani. Sledi hoja po zložnem kolovozu, po katerem v nekaj minutah prispemo na slovensko stran državne meje, še nekaj korakov naprej pa se priključimo kolovozu, po katerem vodi pot iz Bistriškega jarka.
Nadaljujemo proti sv. Jerneju, pot pa nas malo višje pripelje iz gozda, kjer gremo desno, prehodno še enkrat v gozd. Gozd hitro zapustimo, nato pa mimo pokopališča dosežemo cerkev sv. Jerneja.
Žig in vpisna skrinjica se nahajata še nekoliko naprej ob domačiji Primož.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (oktober).

Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveti Primož nad Muto, Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald, Bricnik
Priporočamo: podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto1 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto2 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto3 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto4 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto5 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto6 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto7 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto8 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto9 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto10 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto11 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto12 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto13 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto14 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto15 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto16 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto17 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto18 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto19 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto20 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto21 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto22 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto23 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto24 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto25 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto26 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto27 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto28 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto29 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto30 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto31 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto32 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto33 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto34 Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - sveti_jernej_nad_muto35
Diskusija o izletu Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Sveti Jernej nad Muto (avstrijska pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki