Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

30.7.2017 Pot na Tursko goro ponovno odprta

Pot čez Boštjanco na Tursko goro zopet odprta!

Včeraj 29.7.2017 smo zaključili dvodnevno zvezno akcijo markacistov PZS, na področju podora v Boštjanci.
Pot je bila zaprta od 23.5.2017 in se zaradi aktivnosti podora ni urejala prej.
Prvi del akcije so izvedli že 20.7.2017 v sodelovanju dveh markacistov pod vodstvom načelnika Zdravka Bodlaja, enega aktivnega člana in enega alpinista PD Kamnik.
Izvedli so rušenje skal na delu aktivnega skalnega podora in čiščenje trase na predelu poškodovanih varoval.
Včeraj in danes pa smo pod vodstvom načelnika izvedli sanacijo poškodovanega dela poti. Sodelovali so štirje markacisti iz PD Kamnika, eden iz PD Bajtar in eden iz PD Domžale.
Za varnost je osebno skrbel predsednik PD Kamnik, ki je na mestu podora razpeljal fiksno vrv, saj je bil del stene poln peska.
Dopolnili smo poškodovane kline in sanirali 5 raztežajev žične vrvi v skupni dolžini 40m, ter dodali 3 stopne in 2 oprijemalna klina.
V povratku smo nadaljevali s štemanjem manjkajočih ali poškodovanih stopnic, ter na kritičnih mestih dodali še tri nove oprijemalne kline do odcepa za Brano.
Želimo si, da bi bilo tovrstnih podorov čim manj in da bi pot še dolgo ostala varna, saj je to najkrajša povezava za prečenje Kamniških Alp od Kamniškega na Kokrško sedlo.

Zapisal: vodja OPP KBO MDO Alojz Pirnat


Pot na Tursko goro ponovno odprta Vseh šest markacistov na položajih pod podorom v Boštjanci (foto Alojz Pirnat). Pot na Tursko goro ponovno odprta Delo se hitro odvija saj vsak ve kje mu je mesto (foto Alojz Pirnat). Pot na Tursko goro ponovno odprta Žalostna podoba pred sanacijo (foto Alojz Pirnat). Pot na Tursko goro ponovno odprta Novi raztežaji so hitro koristni (foto Alojz Pirnat).
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki