Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kako se imenuje plezalna pot, ki vodi na Krn?

Pot Silva Korena

Pot Lojzeta Rekarja

Hanzova pot

Kopiščarjeva pot

Kopinškova pot

Kremžarjeva pot

Novice

16.4.2018 Snežne razmere 16.4.2018

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 16. 4. 2018
Nevarnost je 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZNATNA.
Glavni problem: moker sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je trenutno ZNATNA, 3. stopnje. Snežna odeja čez noč pomrzne, čez dan pa se ojuži in postane sredi dneva bolj labilna. Nevarna so bolj strma pobočja, zlasti prisojna, ter mesta z napihanim snegom v visokogorju. S strmih travnatih pobočij se še lahko prožijo posamezni plazovi razmočenega snega.

Snežne razmere
Ob koncu tedna je bilo sprva sončno, nato bolj oblačno, a precej toplo vreme. Ledišče je bilo nad našimi vrhovi. Sneg se je talil in sesedal, ponoči pomrznil, čez dan ojužil. Snežna odeja je predvsem na severnih straneh še slabo preobražena. Stanje snežne odeje je odvisno od vremena. V oblačnem vremenu sneg ne pomrzne in je tudi zjutraj južen in mehkejši. Meja sneženja ob morebitnih padavinah je visoko in le po najvišjih vrhovih lahko občasno tudi sneži.

Predviden razvoj vremena
Danes bo pretežno oblačno in občasno megleno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, lahko bodo tudi posamezni nalivi. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 2300 m. Tudi jutri bo precej oblačno in megleno, a krajevne padavine bodo redkejše in jih bo manj kot danes, večinoma se bodo pojavljale le popoldne. Pihal bo severovzhodni veter. Od srede dalje bo sončno.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo nižje talila in izginevala, višje pa pospešeno sesedala in preobražala. S strmih pobočij se bo lahko plazil razmočeni sneg. Večja možnost da se vam sneg splazi, bo sredi dneva in popoldne, zlasti od srede dalje. nevarnost snežnih plazov se bo sicer počasi zmanjševala, a ker je v gorah še veliko snega, se razmere zlasti v visokogorju še ne bodo kmalu stabilizirale. Zjutraj in dopoldne pa bo snežna odeja dokaj stabilna.

Naslednja objava: četrtek, 19. 4. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 16.4.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 16.4.2018 Slika spletne kamere pri Koči na Dobrči. Vir: http://www.dobrca.com Snežne razmere 16.4.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 16.4.2018 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.grs-koroska.si
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki