Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

3.5.2018 Snežne razmere 3.5.2018

Splošna stopnja nevarnosti - četrtek, 3. 5. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: moker sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je zjutraj in deloma dopoldne MAJHNA, 1. stopnje, od poznega dopoldneva do večera pa nad nadmorsko višino okoli 1800 m ZMERNA, 2. stopnje. Snežna odeja je zjutraj in deloma dopoldne večinoma stabilna, ponekod v visokogorju tudi pomrznjena, čez dan pa se zmehča in postane sredi dneva bolj labilna. Nevarna so predvsem strma pobočja v visokogorju. Tam lahko sredi dneva in popoldne lahko sprožite plaz razmočenega snega. Nevarnejša so južna pobočja.

Snežne razmere
Snežna odeja se tali, strnjena snežna odeja je večinoma še na planotah ter ponekod v senčnih legah sredogorja in v visokogorju nad okoli 1800 m nadmorske višine. Sneg je ob jasnih nočeh zjutraj pomrznjen zlasti v visokogorju ter v mraziščih, čez dan je zmehčan.

Predviden razvoj vremena
Danes bo sprva delno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Pihal bo šibak do zmeren veter vzhodnih smeri. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno in občasno megleno. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, pogostejše bodo popoldne. Podobno vreme o tudi v soboto. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno, v nedeljo bo še možna kakšna ploha.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo talila in izginevala. Zjutraj in deloma dopoldne bo snežna odeja večinoma stabilna, sredi dneva in popoldne se bo ob sončnem vremenu nekoliko labilizirala. Kakšen snežni plaz lahko sprožite predvsem v visokogorju Julijskih Alp na dovolj strmih pobočjih. Nekoliko verjetneje, da sprožite snežni plaz, bo tudi po dnevih z nekoliko intenzivnejšimi padavinami. Drugače pa bo snežna odeja večinoma stabilna.

Naslednja objava: ponedeljek, 7. 5. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 3.5.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 3.5.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 3.5.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 3.5.2018 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki