Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

9.1.2019 Snežne razmere 9.1.2019

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Snežne razmere
Nadaljuje se v glavnem suho in vetrovno vreme. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod lahko mehak.

Predviden razvoj vremena
Suho bo, do petka se bo postopno še nekoliko ohladilo. Danes je ničla na nadmorski višini okoli 1000 m, ponekod tudi višje, a se bo čez dan že nekoliko ohladilo in od večera dalje bo temperatura v hribih in gorah ves čas pod ničlo. Pihal bo zmeren severozahodnik, jutri pa severni do severovzhodni veter, ki se bo nekoliko okrepil.

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: petek, 11. 1. 2019

Vir: ARSO


Snežne razmere 9.1.2019 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 9.1.2019 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere 9.1.2019 Slika spletne kamere na Vojskem. Vir: http://www.tsk-idrija.si Snežne razmere 9.1.2019 Slika spletne kamere pri Domu na Mirni gori. Vir: http://www.mirnagora.si
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki