Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

10.12.2018 Snežne razmere 9.12.2018

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. V visokogorju je veliko zametov, kjer je edina možnost, da se vam ob večji obremenitvi spelje kloža na dovolj strmih pobočjih.

Snežne razmere
V soboto zjutraj je v gorah snežilo, zapadlo je od 5 do okoli 15 cm snega, ki ga je veter močno spihal. Meja sneženja se je spustila tudi pod 1000 m, a sneg se je večinoma obdržal le nad 1000 m. Sicer pa je snega je v gorah malo, nekoliko več le v visokogorju Julijskih Alp. Snežna odeja je v zatišnih legah mehka, na vetru izpostavljenih legah pa večinoma skorjasta, ponekod tudi trda. Višina snežne odeje je zaradi vetra zelo neizenačena.

Predviden razvoj vremena
V naslednjih dneh bo spremenljivo oblačno vreme z vmesnimi sončnimi obdobji. Kar vetrovno do, danes bo pihal okrepljen jugozahodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel in se obračal v severozahodnik. Jutri in v torek bo veter severne do severozahodne smeri, v sredo pa severozahodne. Postopno bo od jutri dalje hladneje. Kakšna kratkotrajna snežna ploha bo možna predvsem danes in jutri.

Tendenca snežnih razmer
Sneg se bo zaradi nizkih temperatur le počasi preobražal in sesedal. veter bo delal nove zamete na južnih straneh grebenov in sedel, zaradi vetra bo nastajala tudi skorja. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje. Le na mestih z napihanim snegom vendarle priporočamo nekaj previdnosti.

Naslednja objava: sreda, 12. 12. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 9.12.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 9.12.2018 Slika spletne kamere pri Koči na Dobrči. Vir: http://www.dobrca.com Snežne razmere 9.12.2018 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.grs-koroska.si Snežne razmere 9.12.2018 Slika spletne kamere pri Domu na Mirni gori. Vir: http://www.mirnagora.si
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki