Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Julian Alps / Kamniti lovec / Cima del Cacciatore / Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore

Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore

Print
Starting point: Svete Višarje / Monte Lussari (1766 m)
Lat/Lon: 46,5073°N 13,5346°E
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: difficult marked way
Altitude difference: 305 m
Altitude difference po putu: 360 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Recommended equipment (summer): helmet
Recommended equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 56.138
 4 people like this post
Number of pictures: 16
Number of comments: 19
Access to the starting point:
From Kranjska Gora, take the Rateče border crossing to Trbiž / Tarvisio. Continue along the old road to Udine. Soon you will come to a roundabout where you take the first exit on the right, which after a few hundred metres leads you to the bottom station of the cable car to Višarje. Park in the large parking lot, buy a ticket and take the cable car to Višarje.
Path description:
At Višarja, you will see a macadam road which begins to descend gently (the road is on the right hand side of the hamlet of Višarja). Follow this road for about 15 minutes to the chapel, where the signs for the Stone Hunter (Monte Cacciatore) direct you to the footpath by the chapel. The path runs almost horizontally at first and then begins to climb and soon leads from the eastern slopes to the western ones. The path soon leaves the forest and leads to the scree below the Cross of Beraska.
A slightly steeper ascent follows to cirque below the Stone Hunter. Here we can see our goal very close. The trail turns slightly to the right and ascends to the scree below the Stone Catcher. Crossing the scree on a slight incline until entering the more difficult part of the route. A marking directs us to the right up the ravine. The path climbs steeply here and we are aided by a small steel cable. After a few metres the path leaves the ravine and turns right. After a few metres the path leads into the next gully. The connection between the two ravines is well protected. The ascent up the gully is secured in places, but in some places you have to help yourself with your hands. Take care not to break any rocks on the ascent and descent. At the top of the ravine, turn right and in a few steps you will reach the summit.
zemljovid puta - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore1
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore2
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore3
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore4
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore5
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore6
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore7
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore8
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore9
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore10
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore11
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore12
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore13
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore14
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore15
Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore16
Discussion about the trail Svete Višarje / Monte Lussari - Kamniti lovec / Cima del Cacciatore
mojcag30. 06. 2008
Opisana pot je zanimiva in prijetna. Ni pa napačna ideja o čeladi. Na našem pohodu na Kamnitega lovca se je nekemu planincu zgodila nesreča. Menda je padel nanj kamen. Potrebno je bilo reševanje gorskih reševalcev s helikopterjem.
hribi30. 06. 2008
Ali mogoče kdo ve, kako obratuje žičnica na Višarje, oziroma kje se lahko pozanimam.zadrega hvala MIMI
Rok30. 06. 2008
Od 14.6. do 14.9. naj bi obratovala vsak dan.
ksena3. 01. 2010
Danes je bil Kamniti lovec kar oblegan - krpljarji, pešaki in smučarji smo se skoraj v koloni prebijali do vrha. Mislim, da je bil Italijan tisti, ki je igral vlogo "utiralca poti" in opravil je res veliko delo, saj se je pešcem na mestih udiralo čez kolena. Vsekakor pa je ves trud poplačala prekrasna zimska idila in čudoviti razgledi z vrha.
zenaj6. 01. 2010
Ksena - tudi jaz sem bil ta dan na Kamnitem lovcu pa ti lahko povem, da je pot utiral fant iz AO Jesenice. So ga Italijani pustili naprej oz. jim je ušel.nasmeh
ksena6. 01. 2010
Se opravičujem za napačno predvidevanje...bravo Slovenci...lahko bi že prej pomislila na to, da smo borci tudi v takih situacijah...vedno v prvi liniji nasmehnasmehmežikanje
vitica9. 01. 2010
Lep in fajn! Prosil bi le "ksena" ali "zenaj" da dodata kake slikce!
falcon2. 11. 2010
Kamniti lovec je moj vsakoletni cilj, žal, letos nisem uspel priti do njega zaradi drugih obveznosti. Močno pogrešam, treba bo še letos ujeti lep dan in ga obiskati. velik nasmeh
neph18. 07. 2011
Lepa tura! V zaključnih grapah, kjer nas spremlja jeklenica priporočam čelado. Slab teden nazaj se je proti vrhu vila cela četa planincev, priletelo pa je kar nekaj kamnov, saj so omenjene grape zelo naložene.
slavkoo13. 08. 2013
Res lepa tura, v povsem zgornjem delu precej strma, sicer so v pomoč jeklenice, je pa krušljiva. Ni napak imeti čelade. Razgled naokoli ČUDOVIT. Vpisna knjižica je, žiga ni.
facko28. 08. 2015
Informancija za vse "častilce Gutenberga" zmeden: žig Višarij in Kamnitega lovca se nahaja v prvi gostilni desno, ko se vračate. Žig Višarij je na šanku, za Lovca pa prosite - in ga dobite nasmeh.
Fulcrum24. 07. 2017
Žiga Višarij in Lovca se nahajata v DRUGI gostilni desno (Ristorante Tricorno - Rifugio Alpino A. Meschnik). Govorijo tudi Slovensko.
nejcf27. 06. 2018
Avtorja opisa poti prosim, če popravi podatek o višinski razliki po poti. Pot se od Višarij ( sodeč po višinomeru in zemljevidu) spusti za 50 metrov; zato je višinska razlika po poti okoli 360 metrov in ne 450.
Tadej27. 06. 2018
Hvala za opozorilo, sem popravil.
jvali11. 07. 2018
V nedeljo, 8.7., je bil ta vrh zelo obiskan, tudi veliko družin z mlajšimi otroki, kar je pohvalno in lepo videti. Zaradi velikega obiska in naloženosti kamenja pa je za varnost v čeprav res kratkem delu z jeklenicami priporočljiva čelada.
Mi2 sva bila tukaj prvič, tudi na Sv. Višarjih, in res je LEPO. Kamniti lovec ponuja v jasnem vremenu prelepe razglede daleč naokoli, na čisto vse strani.
Majdag24. 09. 2019

21.9... Kamniti lovec.. Lepa pot in gora je imela veliko obiskovalcev. Tudi razgledi so bili krasni, vrhov poznam le nekaj. So pa čudoviti, lep izlet..velik nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2019/09/kamniti-lovec.html
bostjan8511. 10. 2019
Zanima me ali kabinska žičnica obratuje jutri,v soboto,12.10.2019?
Na spletni strani piše da sezona traja samo do 30 septembra.
Majdag15. 09. 2023 19:15:26

13.9.... Kamniti lovec- Ves čas so se menjavale meglice in malo sonca. Pot je lepa, jesen že rahlo rumeni macesne. Razgledov na vrhu ni bilo, so bili pa čarobni utrinki meglic, ki so se vile iz globin. Lepo.nasmeh

https://jelenkamenmajdag.blogspot.com/2023/09/kamniti-lovec.html
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies