Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Karawanks / Škrbina / Planina Pungrat - Škrbina

Planina Pungrat - Škrbina

Print
Starting point: Planina Pungrat (1447 m)
Lat/Lon: 46,4286°N 14,3572°E
Destination: Škrbina (1869 m)
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 422 m
Altitude difference po putu: 422 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 18.035
 4 people like this post
Number of pictures: 12
Number of comments: 9
Access to the starting point:
From the Ljubljana - Jesenice motorway, take the Ljubelj exit. Continue into the centre of Tržič and follow the road through Dolžanovo gorge to the village Jelendol, where the signs for mountain pasture Kofce, Šija and Pungrat direct you to the left. The road then loses its asphalt surface and starts to climb steeply. Follow this road at the junctions in the route mountain pasture Pungrat, near which you park in one of the roadside parking areas.
Path description:
From the parking lot, first walk to mountain pasture Pungrat, then a few tens of metres before the huts at mountain pasture turn left into a large meadow, over which you climb in a slight ascent to the edge of the forest, where you see a mountain sign for Škrbina (the initial part of the trail is poorly marked).
Continue the ascent along a moderately steep forest path rising above mountain pasture Pungrat. After about 20 minutes' walk from the starting point, you emerge from the forest onto steeper and steeper slopes, first with dwarf pines and then with only grass-covered slopes. After a good hour's walk, the steep path, with increasingly beautiful views, leads us to Škrbina, from which we have a view of the Austrian side.
zemljovid puta - Škrbina
We can extend the trip to the following destinations: Veliko Kladivo (1 h 5 min)
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, Inscription book
Pictures:
Planina Pungrat - Škrbina1
Planina Pungrat - Škrbina2
Planina Pungrat - Škrbina3
Planina Pungrat - Škrbina4
Planina Pungrat - Škrbina5
Planina Pungrat - Škrbina6
Planina Pungrat - Škrbina7
Planina Pungrat - Škrbina8
Planina Pungrat - Škrbina9
Planina Pungrat - Škrbina10
Planina Pungrat - Škrbina11
Planina Pungrat - Škrbina12
Discussion about the trail Planina Pungrat - Škrbina
Kriška24. 08. 2009
Pot s planine Pungrat na Škrbino ne obstaja več. Na začetku poti na planini je na drevesu pod smerno tablo "Škrbina 1 h" nova tabla z opozorilom, da pot na Škrbino ni prehodna. V zgornji polovici poti je večino steze na zelo strmem pobočju odnesel širok, zelo obsežen plaz, preostanek steze do tja pa se počasi zarašča, čeprav je trenutno še vidna.
Kriška24. 08. 2009
Gozdna cesta iz Jelendola do planine Pungrat je v zgornjem delu na nekaj mestih v precej slabem stanju, vožnja z običajnimi avtomobili z nizkim podvozjem je precej težavna. Priporočam parkiranje malo nižje ob cesti (na mestu, kjer se v levem ovinku na desni strani ceste odcepi za promet zaprta gozdna pot).
Lunca3. 09. 2011
s planine Pungrat je pot res malce treba poiskati, vendar večjih težav ni, na mestu, kjer jo je odnesel plaz, pa tudi ni večjih težav, tisti del prehodiš, potem pa si hitro spet na pravi poti...
mmatejj7. 05. 2012
bil pretekli teden .. pot je kar lepo prehodna .. dobrodošla bi bila sicer ena tabla ob robu gozdne meje, pri podrtem drevsu, da je potrebno zaviti levo .. pri tistem malem odnešenem delu, pa že nastaja pot po robu, po travantem delu ...
4311. 05. 2014
tale pot je močno poškodovana od plazu, bi rekel, da je v večini ni več ... sestopala sva s kladiva čez škrbino na pungrat ... kakih 100 m pod škrbino poti zmanjka, saj je plaz potrgal s seboj dobršen del zemlje ... nato brezpoten sestop do roba gozda, kjer sva spet ulovila stezico ... teren je strm, zato je brezpotje težavno; če ne boste imeli sreče kot midva pa sledi lahko še prebijanje skozi zeleno golazen in gozd ... ne priporočam ...
pemi11. 05. 2014
Lani se mi je točno ta tej poti zaradi takšnih razmer zgodila nesreča, dobro poznam pot. Pri sestopu so fantje ki so bili višje nad mano, malo brezglavo sprožili plaz skal in ena od njih je priletela vame, odnesla sem jo dokaj ..v primerjavi kaj bi lahko bilo.
michael6629. 08. 2014
V kakšnem stanju je trenutno ta pot iz oz. na Škrbino? Je kdo hodil tod zadnje dni? Kje pa je možno najhitreje (in najlažje) priti iz Kofc na Škrbino? V kakšnem stanju pa je "graničarska pot"od pl. Šija v smeri škrbine?LP.
Lisica22. 10. 2017
Pot iz planine Pungrat do Škrbine je normalno prehodna in označena, nikjer ni vidno da bi bil kakšen plaz.
Lapuh2075. 07. 2019
Danes s planine Pungrat do Škrbine in potem po grebenu proti vzhodu. Pot brez posebnosti, pozna pa se, da tukaj ni veliko obiska. Popoln mir. A temu primerno je treba ponekod bolj natančno pogledati po kateri smeri naprej. Srečal enega samega planinca, pa še ta je na Škrbini obrnil proti Kladivu. Lepi konci. Letos vse še zelo zeleno in vse diši po turških nageljnih. Priporočam. Tudi cesta do planine je čisto v redu, še sploh če upoštevaš minule nevihte.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies