Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?

Zabukovica - Kotečnik

Print
Starting point: Zabukovica (450 m)
Lat/Lon: 46,2036°N 15,1618°E
Destination: Kotečnik (772 m)
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Altitude difference: 322 m
Altitude difference po putu: 342 m
Map: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter):
Views: 16.054
 2 people like this post
Number of pictures: 11
Number of comments: 12
Access to the starting point:
From the Ljubljana - Celje motorway, take the Žalec exit and follow the road towards Žalec. In Žalec, turn right towards Šempeter, but only as far as the crossroads where the road to Griže and Zabukovica branches off on the left. When you reach the village Migojnice, continue straight on towards Zabukovica. Towards the end of the village Zabukovica, we come to a crossroads where the road to the hunting lodge Gozdnik branches off to the right, here we continue along the road to the left, which, just past the signpost end of Bukovica, leads us to the next crossroads, where we continue to the right, in the direction of Pongrac, from number 147-170a. When this road takes you a little higher up to the junction of two roads, park in the roadside parking lot.
Path description:
From the roadside parking lot, continue along the upper left-hand road, which after a 20-minute walk leads to the pass between Kotečnik on the left and Gozdnik on the right. Here, continue left, past the house in the direction of Kotečnik. The path continues behind the house along cart track, which soon turns into a footpath that starts to climb moderately. The path continues to climb along and along the ridge, and soon leads to the western headland, where the first registration box is located.
From the summit, the path descends gently and then climbs over several further summits, mostly through the forest, to the second registration box, which is located on the main forested summit.
zemljovid puta - Kotečnik
We recommend: trips from the same starting point, similar trips, panorama, Inscription book
Pictures:
Zabukovica - Kotečnik1
Zabukovica - Kotečnik2
Zabukovica - Kotečnik3
Zabukovica - Kotečnik4
Zabukovica - Kotečnik5
Zabukovica - Kotečnik6
Zabukovica - Kotečnik7
Zabukovica - Kotečnik8
Zabukovica - Kotečnik9
Zabukovica - Kotečnik10
Zabukovica - Kotečnik11
Discussion about the trail Zabukovica - Kotečnik
baro27. 08. 2009
Ta opis dostopa iz Zabukovice je popolnoma zgrešen, oziroma ne dovolj natančen. Sem se ravnal po tem in se kar naprej izgubljal. Spraševal domačine, pa nihče nič ne ve, tako da sem navsezadnje prišel do Liboj in parkiral pri neki turistični kmetiji. Tam pa za pešpot ni nič označeno, samo za plezalne stene, da bi bilo kaj markirano, pa niti slučajno. Ko vprašaš domačina ti vsak tako na pol pove. Skratka, taval sem po gozdu, dokler nisem prišel do plezalnih sten, se vračal in resnično komajda našel pot do kozolca, ki je tudi na zgornjih slikah.

Zato bi tukaj dal veliko grajo na markaciste, mislim da PD Liboj, ki imajo to pot, kajti noben problem ne bi bil verjetno pod table, ki so za plezalne stene dodati še table za pešpot in markacije na drevesa. Sej potem, ko najdeš, sploh ni problem in ni daleč, samo je res pravi labirint poti po gozdu in brez markacij se je res težko znajti.
garmont10. 01. 2011
Na Kotečnik vodi samo ena markirana pot in sicer ta, katera je zgoraj opisana. Iz tvojega opisa mi je jasno, da si se odpravil na Kotečnik mimo plezališča. Pot do plezališča so "markirali" alpinisti in nima z Knafeljčevo markacijo popolnoma nič. Da o estetiki takega markiranja sploh ne govorim.Kot markacist PD Liboje ti lahko zagotovim, da je pot odlično markirana, seveda pod pogojem, da najdeš pravo izhodišče.LP
marjana11. 01. 2011
Tudi jaz sem bila,mislim, da v mesecu novembru lani na Kotečniku. Pot je dobro označena. Bila sem samo do prve skrinjice, kjer je žig Savinjske poti, nisem pa vedela, da je naprej še en vrh s skrinjico. Kateri žig pa je tam?
garmont19. 04. 2011
Na steber je pritrjen žig "Kotečnik 772m".
Prva skrinjica je v lasti PD Zabukovica, druga pa je last PD Liboje.
Lp
garmont26. 05. 2011
Pot od prve do druge skrinjice je na novo markirana.LP
Potisk14. 08. 2013
Smo bili na Kotečniku včeraj (13.8.2013)... Pot je zelo lepa in zgledno markirana.
seinfeld18. 09. 2014
Sem bil včeraj, pot je dobro označena. Zanimiva, zelo enostavna pot, z malo vzpenjanja, večji del poteka po grebenu, na južni strani navpične skale. Zelo neobljudena, sva se kar nekaj časa gledala z lesno sovo. Na manjše otroke je potrebno popaziti, da ne padejo v prepad. Je pa smiselno parkirati višje, morda dovolijo kar pri tisti hiši, kjer pot zavije.
tanajaj22. 12. 2018
Ali je markirana tudi pot z vzhodne strani na vrh- iz Liboj?
garmont22. 12. 2018
Ne.
drago4025. 12. 2018
garmont-10.1.2011 si napisal: pot je odlično markirana, če najdeš pravo izhodišče! in tu je problem pri naših markacistih!
V Avstriji je na večini izhodišč za turo jasno vidna izhodiščna tabla z začetkom poti,kar pa pri nas mnogokrat ni. Če sem se odpravil na brezpotje sem se predhodno pripravil in sem vedel kje bom začel, če pa sem šel na markirano pot sem bil šlampast in si prej tega nisem ogledal sem imel predvsem pri nižjih poteh težavo kje začeti.
Neoznačena pot na Kotečnik iz Libojske strani je možna desno od plezališča ob kamnolomu na greben ali pod plezališčem naprej in ob njem levo po strmi grapi na vrh.
Pa še to: Kotečnik je edini vrh v Sloveniji z dvema žigoma, ker hočeta dva PD imeti vsak svoj vrh, zabukovški pa je celo kak meter nižji. Lp
Franziska12. 01. 2019
Kot vsako zimo sem danes šla na lep Kotečnik. Pot je odlično markirana. Res je, ko sem prvič prišla, sem prej kopirala slike od opisa, da lažje najdem izhodišče! Škoda, da pot od 2. skrinje naprej ni markirana...človeka kar povabi..... Mogoče bo to ideja za PD Liboje? nasmeh
nejcf10. 05. 2020
Sprva načrtovano turo po Smrekovškem pogorju sva zaradi oblačnega in vetrovnega vremena prestavila za kakšen teden in raje zavila v hribe nad Zabukovico. Izbrala sva Kotečnik, ker je to eden redkih vrhov na tem območju kjer še nisem bil. Pot je zelo dobro označena, se pa na mestih malce zarašča (kot verjetno številne v Sloveniji v tem času, ko markacisti niso smeli vzdrževati poti). Končala sva pri koči na Brnici in si privoščila štrudelj.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies