Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / snežne razmere
  

Snežne razmere v gorah

Poročilo - ponedeljek, 7. 5. 2018, 8:23 (ARSO)
Splošna nevarnost plazov je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici.
Opis stanja in napoved (ponedeljek, 7. 5. 2018)

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 7. 5. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: moker sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje, od poznega dopoldneva do večera pa se nad nadmorsko višino okoli 2000 m snežna odeja nekoliko labilizira. Snežna odeja je večinoma stabilna. Zjutraj je ponekod v visokogorju ali v mraziščih ob jasnih nočeh lahko tudi pomrznjena. Čez dan se nekoliko zmehča in postane sredi dneva malo manj stabilna.

Snežne razmere
Snežna odeja se tali, strnjena snežna odeja je večinoma na planotah ter v senčnih legah v visokogorju. Sneg je ob jasnih niočeh zjutraj pomrznjen zlasti v visokogorju ter v mraziščih, čez dan je nekoliko zmehčan.

Predviden razvoj vremena
Danes bo delno jasno, pihal bo razmeroma šibak veter vzhodnih smeri. Od jutri dalje bodo predvsem v popoldanskem času spet nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo kakšen dan pogostejše, kakšen pa redkejše.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo talila in izginevala. V visokogorju je marsikje še veliko snega, ki pa je večinoma dobro preobražen. Zaradi pomanjkanja podatkov in ker tiste prave, strnjene snežne odeje v gorah ni več, z današnjim dnem končujemo poročanje o stanju snežne odeje v gorah. Predvidoma bomo začeli poročila izdajati spet po 15. novembru, če bo dovolj snega, po potrebi (ob morebitnem obilnejšem sneženju in snežni odeji v gorah) pa tudi prej.

Naslednja objava: četrtek, 15. 11. 2018

Vir: ARSO
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki