Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Italija / Dolomites / Cima Pisciadu

Cima Pisciadu

Print
mirank8. 08. 2013 22:00:12
Vzpon sva opravila pred par dnevi v idealnih razmerah. Na Ferati Tridentini niti ni bilo hude gneče (verjetno ker je bil delovni dan), pa še tistih ducat počasnejših katere dohitiva krepko nad slapom sva prehitela na malo lažjem delu pred vzponom na T.Exener. Vzpon na sam vrh od koče dalje ni zahteven, ker pa sva zadnjič izpustila kočo Boe sva potem podaljšala še do tja. Snežišča (kar jih je) so samo prijetna popestritev. Bolj neprijetna pa je bila množica pred nama na spustu po normalni poti kjer je ta zavarovana. Očitno se do koče Pisciadu pri jezercu povzpnejo mnogi, ki imajo potem težave na povratku.
(+2)všeč
tagec3. 09. 2015 10:17:17
Točno pred mesecem sva obiskala vrhove nad Cortino,tokrat se odločiva za Canezei,ki naju je z okolico še bolj navdušil.Konec avgusta nisem pričakoval gužve,pa sem se zmotil.Ob 9h se znajdeva pod Ferrato Tridentino,v steni pa že taka gužva,da mi ni bilo nič jasno.Kar nekaj otrok in pa starejših brez izkušenj so delali take zastoje,da ni bilo nekega užitka v skali.Ferrata nič posebnega,šele v stolpu Exnerja,kjer hvala bogu ni bilo otrok,za stopnjo težje.Pri koči veliko obiskovalcev,tudi vrh Pisciadu kar dobro obiskan.Kaj reči;ni za ljubitelje miru in samote,razgledi pa res fantastični..
vrhovi nad Sello1
nad Colfoscom2
konec ferrate3
res lepi razgledi4
gužva..5
zelo obiskana koča..6
všeč
GorskiKozel18. 09. 2016 10:14:54
V ponedeljek sem se odpravil v to znano in zelo priljubljeno ferato. Ker imamo prenočišče dokaj blizu in ker je pot znana po gneči, sem na izhodišču ob za nas prijetnih, za Italjane absolutno prezgodnjih 6.30. Celo pot do koče Cavazza nisem ne srečal ne slišal žive duše. O sami ferati je napisanega dovolj, pot je lepo razgledna, prijetno izpostavljena in ravno prav zahtevna, da se ni potrebno pretirano vleči po zajli, ampak se da lepo poplezati. Seveda je bila slika ob povratku po poti 666 popolnoma drugačna, kot običajno v Dolomitih, po poti vse sorte padalcev. Da ne omenjam, kako se vedno znova ne morem načuditi gneči na parkirišču malo pred poldnevom in ljudem, ki se ravno počasi odpravljajo na pot.
1
2
3
4
5
(+5)všeč
Tadeja_hribi15. 10. 2020 10:32:51
Prečudovita ferata, ki nudi izjemne razglede daleč na okoli, viseši most na nekaj sto metrih višine pa je prava atrakcija.

V članku pa še nekaj zanimivosti plezanje te klasike med dolomitskimi feratami
https://tadejatravels.com/clanek/plezanje/plezanje-ene-najbolj-znanih-dolomitskih-ferat-brigate-tridentine/
(+1)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies