Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina
 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina
JusAvgustin     
25.8.2015
zmeden"Lepa tura, ni kaj ... zam zakaj ste sami moški ?"...

nisi imel cajta!eek


jedriličar     
25.8.2015
ste mogli prit da roko v nedeljo, kr andrej je znal da grem v slovensko z puncami ....mežikanje
Dr.ejči     
26.8.2015
Tole je bilo v soboto, Marijan.... mežikanje
koma     
12.9.2018
Babje poletje ravno pravšnji čas za izpolnitev kakšnega še neizpolnjenega projekta..zato včeraj čez greben Macesnovec – Rjavina.
Začetek ob 5h v Kotu in v slabih dveh urah sem na Macesnovcu. Iz Macesnovca po prehodih pod grebensko pregrado na strani Radovne do najnižje točke pod Dimnike. Tu 300m vzpona na Dimnike še zgleda strašljivo a ko prideš pod steno se raz le nekoliko položi. Plezam ob razu (II-III), težja mesta pa z obvozom po desni. Čez vrhove Dimnikov gre lahko do Žage t.i. veznega grebena med Dimniki in LP, kateri stolpi so res pravi izgled žage. Spodaj je tudi naravno okno skozi katerega se pot PP zavihti na Krmsko stran. Prečenje celotne žage je pravi psiho, stolpi so prav našpičeni, nekateri podrti, možnih obvozov je zaradi izpostavljenosti malo, tako ne gre drugače kot da se nabadaš čez,.. nekaj sem si pomagal tudi z vrvjo, Težavnost je nekje okoli III. Za konec te tik pod grebenom LP čaka še podrt stolp, ki ga obdelaš po razu (III.), če nočeš globokega šodrastega obvoza. Vzpon na LP je pravi sprehod napram žagi, sestop pa po klasiki do sedelca in po PP čez Luknjo do pod grebena Rjavine. Tu čez vse stolpe (4, upam da sem jih prav obelodanil), ki v smeri grebena niso prav nič vidni. Na prvega se povzpnem z leve južne strani, n drugega pa z izpostavljenim plezanjem v dobri skali nad Kotom. Tik pod vrhom stolpa preseneti še globoka škrbina. Čez škrbino s spustom z vrvjo in verjetno najtežjim mestom – kaminom za izplez iz škrbine (-IV) . Naslednji stolp straši s skoraj navpičnim razom ..a se najde pot s sorazmerno lepim plezanjem z nekaj detajli. Spust na drugi strani stolpa je prav siten, sicer je urejeno sidrišče a ga nisem uporabil (drugič ga bom nasmeh). Vzpon na zadnji stolp pa je začinjen z gladko strmo skalo. Na vrhu stolpa končno ozreš SV-steber Rjavine in še zadnji detajl prehod preko škrbine na greben Rjavine (ena čudna III. eek). Še kratek vzpon, 100m ravnine in po 9h sem na vrhu Rjavine. Dolg in naporen greben, ki mu lahko brez slabe vesti rečeš Velegreben.
Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Jutranji utrinek na Macesnovcu1 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Projekt2 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Ambrožev žleb bo počakal na zlate macesne3 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Dimniki, najlepše prehode iščem ob razu in desno ob njem4 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Raz5 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Macesnovec je vse nižji6 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Vrhnji del desno ob razu7 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Dimniki s Pokljuško pregrado8 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina ..le kdo jih ne pozna9 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Žaga in Luknja peč10 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Prehod na žago11 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Podrto12 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Stolpi – takšni in drugačni13 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina ...14 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Ta hujši del15 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Zadnji krušljivec pred grebenom LP16 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina ...17 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Plesišče pod LP18 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Luknja peč …in SV-greben Rjavine, stolpi so dobo zliti z grebenom19 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Žaga iz sedla pod LP20 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina začetek grebena21 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Prvi stolp22 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Absolutno nad Kotom23 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Plate24 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Kamin iz škrbine –štirica25 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Naizgled navpičen raz na tretji stolp26 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Tretji stolp27 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina …na drugi strani28 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Ni še Rjavina.. še zadnji stolp29 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina SV steber Rjavine z vrha zadnjega stolpa30 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Zadnji detajl je izhod iz škrbine na greben31 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina prihod na Rjavino..32 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina ...po 9h urah33 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina ..34 Velegreben Macesnovec-Dimniki-Žaga-Luknja peč-Rjavina Pogled iz zadnjega štanta, - vedno najlepši35
palček plezalček     
12.9.2018
Super, čestitke nasmeh
nenap     
12.9.2018


Lepa velik nasmeh

dprapr     
12.9.2018
Ne samo lepa, tudi zelo zahtevna za samohodca.
Bandzo     
14.9.2018
Kapo dol!
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki