Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Jalovec
jbs     
14.8.2018
@simon79... Kredarica ali Planika iz Krme je super za privajat otroke na večje višinske razlike. Oba naša, preden sta bila prvič na Triglavu, sem ju peljal eno leto prej na ogledno turo na Kredarico. To ima po mojih izkušnjah za otroke več prednosti, ob predpostavki, da so v naprej dovolj uhojeni, da to zmorejo. Prvič, imajo Triglav res na dosegu roke, so na svoj dosežek ponosni, vidijo da ni nek bavbav in se lahko pohvalijo, da so že skoraj bili gor, kar je dobra motivacija za naprej; in drugič, ko jih kasneje pelješ na Triglav, tisti del poti, ki zahteva napor, že poznajo, zato jim hitreje mine.
link_     
15.8.2018
Jaz bi potreboval nasvet. Zadnjic so me prijatelji s katerimi smo sli na tursko goro cez kotlice sprasevali ce grem z njihovimi fanti (14 in 12) in ocetom na jalovec. Na turski gori mislim da niso imeli tezav. Bili so tudi na triglavu s planike pa je bilo ok. Jaz imam pomisleke glede jalovca. Golicica itak odpade ampak od zavetisca...? Ne vem ce je varno kljub dvema odraslima? Hvala za vsako pomoc
SunBurned     
15.8.2018
Od Zavetisca je najbolj zoprn del zadnje pol ure, ko se po zelo krusljivem delu povzpnes na greben oz.vrh.
Kotlici so po mojem spiminu podobno zoprno krusljivi, tako da ce je slo tam, bo slo tudi na Jalovec. Celada je obvezna, ker res zelo leti dol.

Takoj od Zavetisca se povzpnes po parih strmih jeklenicah, svk po lastnem premisleku.
Pobocje Velikega Ozebnika, katerega precis, tudi terja previdnost zaradi zmerne krusljivosti, vendar ni prepadno.
jbs     
15.8.2018
Glede na poti, ki sta jih dala skozi, jima zgornji del Jalovca ne bi smel predstavljati nepremostljivih težav, saj tehnično ni zahteven, zelo pa je naložen. Na videz tudi ni zelo izpostavljen (če ne veš, da je pod vršnim pobočjem prepad proti Koritnici). Zato je dobro izbrati tak dan in uro, da pri spustu z grebena ne pridete v situacijo bega pred nevihto, saj se tam nikakor ne sme hiteti. Zadnič, ko sva šla s sinom, so se eni tujci že navzgor tako "kotalkali" z mestnimi supergami, da ne vem, kako so sploh zlezli dol.
link_     
15.8.2018
Hvala vam. Bom sel se enkrat osebno preverit,kako je ker sem nazadnje bil pred nekaj leti, vmes bomo sli se skupaj nekam, nato pa na "fanta od fare" in pa sporocimo rezultat.
primoza     
20.10.2018
Nekaj časa smo še čakali, če se bo najmlajši vrnil z nami na gorniške poti in z nama zaključil tretjo SPP. Ampak temu je enkrat treba narediti konec in danes smo se v običajni tričlanski družinski postavi podali na Jalovec. Izhodišče v Zadnji Trenti in mimo zavetišča pod Špičkom na vrh. Gor smo prišli zložno v 3 urah in 20 min. Nazaj grede smo se mimogrede povzpeli še na Veliki Ozebnik. Razmere odlične, vrhunsko poznojesensko vreme. Zlati macesni, rdeče rumeno bukovje in modro nebo so naredile to turo eno lepših letos, kljub grenko sladkemu pridihu. Pot je brez posebnosti, terja pa kar nekaj zbranosti zaradi šodra.
Jalovec Zgodnje jutro v Zadnji Trenti1 Jalovec Jutro2 Jalovec Barve jutra3 Jalovec Proti špički4 Jalovec Prebujanje dneva5 Jalovec Pelc6 Jalovec Pred Špičko7 Jalovec Jesen8 Jalovec Jeklenice9 Jalovec Pred vrhom10 Jalovec Na vrhu11 Jalovec Razgledi12 Jalovec Sestop13 Jalovec Še na Ozebnik14 Jalovec Na Ozebniku15 Jalovec Sestop z Ozebnika16 Jalovec Pri zavetišču pod Špičko17 Jalovec Sestop18 Jalovec Sestop19 Jalovec Sestop20 Jalovec Barve jeseni21 Jalovec Pred dolino22
Stran: 1 2 3 ... 70 71 72       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki