Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Kanjavčeve police - pot Mire Marko Debelakove

Print
Rutil6. 08. 2018 21:52:38
@SamoK:
"Rutil, primerjaš stvari, ki so neprimerljive.
Ko sem že povedal, da se namočim v vodi, naj povem še, da ne odmetavam smeti in ne trgam cvetja"

primerjam odnos do narave. ti se morda "samo" namočiš v triglavskih jezerih, drugi "samo" eno smetko odvrže, tretji "samo" eno planiko vzame za spomin....in takih, ki naredijo "samo eno neopazno stvar" je nekaj tisoč. to je problem.

"Nikakor ne delam ničesar takšnega, kar bi škodilo naravi"

če se kopaš v triglavskih jezerih to pač pocneš. to so jezera, ki imajo konstantnega dotoka nove vode, pač kar ostane od zime in kar se nabere med padavinami in to je to. če bi se samo in edino ti namočil verjetno res ne bi bil problem, ampak se še en drug, pa še en....pa vas je že za celo kopališče. in to v triglavskih jezerih, ki že tako ali tako niso neka orenk jezera z veliko količino vode. ko je orenk suša marikatero lažje označiš z "mlaka" kot z "jezero".


@lingo:
"Rutil, piksen ne mečeš doma po tleh a ne? Verjetno ne zato, ker stanuješ v parku, ampak ker nekako veš da to ni prav."

kot tudi vem da kopanje v triglavskih jezerih ni korektno početje - in to vem brez "konkretnih dokazov" na katero se ti sklicuješ.

"Prepoved male osvežitve v jezeru samo zato, ker to leži v TNP, nima pametne podlage. Če meniš da jo ima, pojdi v Bohinj in nateraj kopalce iz Bohinjskega jezera, ker ta tudi leži v TNP."

Volumen Bohinjskega jezera je 100.000.000 kubikov, poleg tega ima konstanten dotok nove vode in se napaja v dokaj solidnih količinah tudi ob bolj suhem vremenu. Triglavska jezera so zgolj en vzorec vode v primerjavi - zato se lahko v Bohinjskem kopaš in v triglavskih ne. pa tudi za to to ne rabiš študije.

glih kot posameznik ima vsak največji vpliv - ker če ima vsak od nas odnos tipa "samo malo bom XYZ saj se ne opazi"...tak odnos pomnožit nekaj tisočkrat pa je takoj cirkus in deponija.
tudi žakljev bunker je tak primer - zakaj ga ne smem tudi jaz postavit, pa moj kolega in svak in sestra in brat in....pa imamo kmalu pod triglavom vikendaško naselje.
(+8)všeč
SamoK6. 08. 2018 23:30:14
Žalostno življenje, če razmišljaš kot priročnik za računovodstvo ...
(+3)všeč
Enka7. 08. 2018 00:11:26
Kopanje v jezerih, ki sodijo v prvo varstveno območje TNP, je prepovedano z zakonom. Pika. V to območje spadajo tako triglavska jezera kot tudi Krnska. Ne pa tudi Bohinjsko, zato ne bo treba naganjat kopalcev ven velik nasmeh.

(+3)všeč
andi27. 08. 2018 03:22:22
(+9)všeč
mosovnik7. 08. 2018 09:58:46
No, zaradi takšnih "kavč komentatorjev" pa mene že dolgo, dolgo ni na tem forumu.Jaz se po turi vedno "pofrišam",če je le kje mogoč dostop do tega "užitka".
@Darinka:ne odnehaj z objavljanjem in srečno, kjerkoli že boš!
(+8)všeč
AndrejK7. 08. 2018 13:06:52
Oj, Mosovnik, po dolgem času sem Te zasledil. Morda se me spomniš pred skoraj desetletjem, sem Te prosil za nekaj napotkov za Pohorje.

Lepo si rekel, "kavč komentatorji". Se strinjam z povedanim. Lepo bodi!
všeč
AndrejK7. 08. 2018 13:07:36
Oj, Mosovnik, po dolgem času sem Te zasledil. Morda se me spomniš pred skoraj desetletjem, sem Te prosil za nekaj napotkov za Pohorje.

Lepo si rekel, "kavč komentatorji". Se strinjam z povedanim. Lepo bodi!
všeč
dprapr7. 08. 2018 13:46:56
Najlažje je nekoga označiti za "kavč komentatorja". Še posebej, če ga sploh ne poznamo in nam nič ne more. Nihče si ne zasluži tega naziva, še najmanj pa od tistih, ki ničesar ne objavljajo ali se izgovarjajo na neke stare zadeve, zakaj so odšli s foruma.
Najlažje je oditi, potem pa kdaj pa kdaj nekoga "okrcati".
Mnenja so takšna in drugačna in vsak ima pravico do svojega. Po možnosti nežaljivega!
Menda je zato forum, za delitev mnenj in seveda za opise tur.

Verjamem, da bo Darinka še naprej objavljala svoje zanimive ture, morda se bo še kdaj kje "namočila", vendar tega zagotovo ne bo več objavila. Tako kot večina nas, ki smo tudi kdaj to počeli, pa zdaj morda ne več in se nam to ne zdi več primerno in "prijazno" do jezer in tolmunov.

(+10)všeč
bo_zl7. 08. 2018 18:40:03
SamoK
6.8.2018 Žalostno življenje, če razmišljaš kot priročnik za računovodstvo ...

SamoK računovodstvo se že davno več ne opravlja le in samo iz priročnika. in razmišljanje računovodij je danes vse prej kot lahko. Priročniki so za knjigovodstvo ne računovodstvo. torej ne žaliti mene in vse ostale stroke. če pa je tvoj(a) računovodja tako slab da uporablja samo priročnik potem ga bo treba pa zamenjat.nasmeh
(+1)všeč
bo_zl7. 08. 2018 18:43:55
Drugače pa dajmo nehat tole okrog kopanja.... se je Darinka pač namočila, in še objavila. Sem prepričan da če bi vedela kaj jo čaka tudi mezinca nebi v vodo vtaknila. Iz tega se je ona in verjetno še kdo naučil da se povsod pač ne smemo namakati. Tako kot se jih je večina naučila da smeti odnesejo v dolino. In še vedno sem na Planjavi iz vpisne skrinjice pobral pločevinko od piva in še vedno se bo kdaj kdo namočil tam kjer ni dovoljeno.
In Darinka objavljaj in piši naprej.
(+1)všeč
marko_b8. 08. 2018 15:31:06
Lepo prosim ak je netko skoro prolazio čez K. police - kakvo je stanje?
Planiram za vikend prehodati turu zasavska koča-triglav pa me zanima zna li netko koliko je uri za tu turu.

Hvala, pozdrav nasmeh
(+1)všeč
palček plezalček8. 08. 2018 16:30:44
Pošlji zasebno sporočilo Darinki (darinka4), ti bo lahko povedala vse o stanju, saj je zaradi komentarjev, ki jih lahko bereš na nekaj zadnjih straneh, umaknila svojo objavo o poti.
(+7)všeč
zdravc698. 08. 2018 22:07:31
@marko_b: Bila s prijateljem 4.8.2018.
Pot je suha. Na vstopu iz smeri Dolič-a je sicer snežišče, ki pa ne predstavlja težav ali nevarnosti. Same police so suhe in brez snega, dosti bolj kot lansko leto. Potem je še ena majhna zaplata čisto na koncu pod V. Vršacem, vendar je pod potjo. Med potjo je sicer nekaj novih skal, ki pa jih je enostavno obiti ali prestopiti. En klin jeklenice je izpuljen skoraj v sredini poti, vendar ni nevarnosti, markacije pa so popolnoma sveže. Hoje po policah je slabi 2 uri. Srečno in obilo lepih razgledov želim!
(+7)všeč
Mcgiver8. 08. 2018 22:56:37
Dej dej darinka4 ne bit tolk scrklana in zamerljiva. Lepo je brati tvoje objave in to šteje !! Škoda bi bilo,če jih ne bi več objavljala. Marsikomu polepšaš dan in daš koristno informacijo. Premisli pa srečno nasmeh
(+2)všeč
slavkoa9. 08. 2018 08:22:14
Darinka, vse skupaj vzemi malo z rezervo saj imam tudi sam negativne izkušnje s komentarji in le redko objavljam svoje gorske podvige z mojo Mirjam in pazim, da ne napišem kaj spornega. Tudi Dejan je bil neštetokrat deležen negativnih komentarjev pa ni nehal objavljati in tako je tudi prav. Le opisuj svoja doživetja še naprej in vzemi kritiko glede kopanja dobronamerno in kot šolo za naprej. Tudi izkušenim planincem se zgodi kaka napaka pri varstvu narave, važno je da to ne postane množično saj bomo sami sebi zasmetili našo lepo naravo, ki jo velikokrat ne znamo dovolj ceniti. Verjamem pa, da ti spadaš med osveščene planince zato pričakujem tvoje objave še naprej, prav tako od vseh ostalih, ki s svojimi doživetji marsikoga dvignejo s kavča in mu pomagajo da tudi sam postane del priviligiranih srečnežev, ki znajo uživati lepote naše dežele. Pa lep gorski pozdrav vsem, še posebej tebi Darinka
(+4)všeč
marko_b9. 08. 2018 12:38:59
@zdravc69 - puno hvala !
všeč
janez.novak9. 08. 2018 22:13:08
Glede na predvideno vročino sem danes izbral turo, ki večino časa poteka v senci. Iz Zadnjice preko Komarja pod Dolič, prečenje Kanjavčevih polic do Prehodavcev in povratek v Zadnjico. Pot je zelo lepa - najprej strmina čez Komar, potem uživanje na policah in na koncu rutinski sestop v Zadnjico. Na poti nobenih problemov, tudi snežišče na začetku ni problematično. Turo priporočam za vroče dni, s počasno hojo pa sem rabil skoraj 10 ur.
Jutranji pogled na Jalovec1
Pot čez Komar - lepo zavarovana in markirana2
Snežišče na začetku polic3
Malo cvetja4
To skalo je opazila že Darinka, na poti je veliko grušča in skal - posledice prave zime.5
Prehojena pot6
Triglav s polic7
Jezero pod Vršacem8
Popestritev dogajanja na Prehodavcih - helikopterska dostava vsega potrebnega9
(+8)všeč
ločanka9. 08. 2018 23:13:30
Janez, a si Vršac tudi obiskal? Mislim, če je bilo z njim skupaj 10 ur?
všeč
lingo10. 08. 2018 09:02:00
saj Vršac je samo tako kot če zaviješ spotoma na parking, vzame ti par minut
(+1)všeč
janez.novak10. 08. 2018 17:34:48
ločanka - ne nisem šel, bilo je tako vroče in sem raje hitro zavil na Prehodavce na pir. Celo pot nisem hitel, zato se je nabralo 10 ur (vključena je pavza na Prehodavcih).
(+4)všeč
Page:12345678
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies