Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krn
Lunatixz     
3.4.2018
Oprosti za pripombo ampak v zimskih časih je ura odhoda oz. prihoda nazaj ena izmed najpomembnejših stvari - še posebej v takih razmerah, kot so bile včeraj (sončno, razmeroma visoke temperature ter vlaga).

Dejstvo je namreč, da so lavinske razmere v popoldanskih (oz. že opoldanskih) urah BISTVENO slabše od jutranjih - sploh pobočje Krna, ki je cel dan izpostavljeno soncu.
ljubitelj gora     
4.4.2018
Treba nujno zgodaj štartat še predno sonce vzide.
darinka4     
4.4.2018
Odvisno, koliko časa porabiš za vzpon. Sem vprašala, koliko so rabili. Zelo različno. Boštjan M. pride prej kot v dveh urah.Če se sneg ne predira , kot se ni zdaj v ponedeljek, se da priti v treh urah in pol, kot piše spodaj.Jaz se držim svoje poti bolj levo.Je pa res, da te strmina, če greš naravnost utrudi. Zato je bolje iti cik cak.Tako je bila narejena gaz, kjer so hodili pešaki. Je pa res, da , ko bo topleje, bo treba bolj zgodaj štartat, ker se bo sneg še bolj prediral ob sestopu. Poleti je tudi sestop , če greš po plošči precej vroč.nasmeh
jax     
4.4.2018

Lunatixz
3.4.2018 Oprosti za pripombo ampak v zimskih časih je ura odhoda oz. prihoda nazaj ena izmed najpomembnejših stvari - še posebej v takih razmerah, kot so bile včeraj (sončno, razmeroma visoke temperature ter vlaga).

Dejstvo je namreč, da so lavinske razmere v popoldanskih (oz. že opoldanskih) urah BISTVENO slabše od jutranjih - sploh pobočje Krna, ki je cel dan izpostavljeno soncu.

Dvorezen meč. V resnici najhujše nesreče na Krnski plošči niso bile posledica plazov, pač pa zdrsov. Za te pa je mnooooogo nevarneje zjutraj ...
dedo24     
4.4.2018
V večeru in noči z 2.4. na 3.4. se je v Krnskem pogorju (tudi pod ploščo) sprožilo kar nekaj talnih plazov, en večji tudi v Lužnici. Na srečo zvečer in ponoči...
jurel     
9.4.2018
V soboto smo se po Desni grapi (spodaj po levem kraku) povzpeli na Srednji vrh. Spodaj se je kar prediralo, v zgornjem delu pa je bilo trdo. Sledilo je prečenje Srednjega vrha, nato pa smo s sedla med Batognico in Vrhom nad Peski smučali pod Krnsko škrbino. Podlaga po večini trda z nekaj mehkejšimi deli. Vzpon na Škrbino po levem strmejšem delu, nato pa nekateri peš, drugi na smučeh direktno na vrh Krna. Smuka z vrha (ob 11-ih) po grapi odlična po putrčku (enako so poročali tudi z normalke po flanki). Po jeziku plazu smo se Franci, Bojan, Jože in moja malenkost pripeljali vse do 1100m.

več info
Trobec     
9.4.2018
Napoved je za včeraj kazala na zelo toplo vreme, tako kot že zadnjih nekaj dni, zato bi bilo menda pametno zgodaj štartat. In res sem se odpravil že pred 5, tako da sem že kmalu po 6 krenil s Kuhinje. 2 avta sta že bila tam, ravno pa je prispelo še nekaj Italijanov. Šel sem mimo Slapnika in Zaslapa, po kopnem na vrh grebena proti Kožljaku, tu pa zavil desno. Na sedlu se potem začne nekoliko debelejša snežna odeja, ki je bila cel čas pomrznjena. Niti cepin ni šel prav globoko. Proti vrhu je potem klasika. Cepin, dereze in grizenje kolen. Ali pa cik cak.
Razgled je bil danes res čudovit. Na vrhu je sicer malo pihalo, levo od koče pa je bilo nekaj zavetja. Dovolj za malico in pir nasmeh. Potem pa so se proti vrhu že začele valiti trume, predvsem smučarjev. Danes je člo proti vrhu gotovo čez 40 oseb.
Pri sestopu je bil sneg že občutno bolj južen, nekje na 1800-1900m se je že začel predirat. In to ob 9.30. Ja, tisti, ki so sedaj hodili gor, niso imeli več ravno idelanih razmer.
Za dol sem izbral drugo pot kot gor in sem šel čim dlje po snegu. V zimskih gojzarjih je pač sestop po mehkem precej bolj udoben nasmeh in hitrejši, tako da sem bil že ob 10.30 v dolini. Ne vem, če sem že kdaj tako hitro prišel z 2tisočaka.
Krn pri nas so pa že odcveteli1 Krn2 Krn po grebenu3 Krn še bo letelo dol4 Krn5 Krn lepo zaobljeni Peski in Batognica6 Krn Kanin zadaj7 Krn proti Očaku8 Krn ne preveč na rob9 Krn10 Krn to je življenje :)11 Krn jih kdo uspe preštet vse? :)12
darinka4     
14.4.2018
Krn danes . Brez enega oblaka. Saj vem zakaj?. Ločanka je to uredila. Ne vem še na kakšen način?. Bo že povedala.Ali pa je turbo imel prste vmes.nasmehSrečala sem ju z Jožetom, ko sta sestopala od zavetišča malo nižje. Čeprav si nisem niti malo mislila, da ju bom srečala. Na vrhu sem bila čisto sama.Mirno je bilo. Za dol se je sneg prediral, saj je že čas , da skopni.Gor sem šla kot ponavadi po mojih poteh čez steno Kožljaka, dol pa tudi tam.
Krn spet sem bila pozna.1 Krn po deveti uri sem pričela s hojo2 Krn koga srečam?   Pod zavetiščem sta . V belomodri kombinaciji.3 Krn nikogar več ni bilo za mano.4 Krn opast je še zmeraj. 5 Krn danes pa sploh nisem potrebovala kape niti rokavic in vetrovke.6 Krn razgledi z vrha 7 Krn na vse strani.8 Krn očak v soncu9 Krn proti Batognici10 Krn jezero  se vidi.11 Krn ledene sveče se topijo.12 Krn malo obiska je bilo danes, pa tako lep topel dan13 Krn Laško pivo  je bilo odlično. Naj bo za turbota.14 Krn za Ločanko zasluženo, saj je izbrala prav angelski dan.15
ločanka     
15.4.2018
Na Krn sem si želela še v snežnih razmerah, saj so me pogosti Darinkini obiski le tega, močno navdušilinasmeh
Včerajšnji dan je bil res kot posebna izbira za ta dogodek. Planine pod Krnom so že lepo pomladansko obarvane kot pravo nasprotje zasneženim vršacem v ozadju.
Že med potjo so se odpirali prečudoviti razgledi, še posebno so mi pogledi uhajali proti Škofiču in Rdečemu robu, pa tudi Vrh nad Škrbino se je s svojo konico prav bleščal v soncu.

Na vrhu pa popolna zimska pravljica, pogledi jasni in ostri vse do Ankogla in Hochalmspitza, ki me vedno navdušita tam iz ozadja.

Povratek po precej razmočenem snegu, ampak po riti se pa s Krna vseeno ne bi vozila. Lahko bi bilo prehitro in predalečnasmeh

Srečanje z Darinko na isti špuri je bilo pa res prijetno presenečenje, ki mu je bilo potrebno nazdraviti z Laškim pivom v Kobaridu.
Krn jutranji pogled na Krn 1 Krn2 Krn pogled nazaj na pl.Zaslap3 Krn proti sedlu4 Krn delo narave5 Krn v ozadju Matajur, letos že obiskan6 Krn eni tako, drugi drugače7 Krn večina včeraj na smučeh8 Krn Vrh  nad peski in Vrh nad Škrbino9 Krn levo greben Krnčice, v ozadju Mangart in Jalovec, pa Prisojnik, Razor, Škrlatica tudi na svojem mestu, bližje pa Lemež10 Krn Vrh nad peski in Batognica z Bohinjskimi gorami zadaj11 Krn Krnčica pač najbolj v bližini, v ozadju tudi Ankogel in Hochalmspitze12 Krn Montaž s svojo skupino13 Krn s Triglavom v ozadju14 Krn italijanu sem obljubila posnetek na hribi-net15 Krn Rdeči rob, Stadorji in Masovnik16 Krn darinka4, tukaj smo se srečali, je zelo prijetna oseba17 Krn Jože je napravil posnetek srečanja za spomin18 Krn19 Krn pomlad pod Krnsko skupino20 Krn21 Krn na pl.Kuhinjo povratek22 Krn z vrha še tale pogled- levo Mangart, pred njim BG, nato v desno Jalovec,od Šit do Mojstrovk, Vršič, Prisojnik, špik, Razor,Škrlatica23 Krn24
UROS1     
15.4.2018
Čestitke ! Krasne fotke, sploh slika 13 ( Montaž ) - slika za v okvir. Samo tako naprej. Tudi jaz načrtujem v kratkem obiskati Krn in Matajur. Ker delam letos SPP me zanima, ali je žig na Krnu dostopen ali je še pod snegom ?
Srečno in varen korak še naprej. mežikanje
ločanka     
16.4.2018
UROŠ1, hvala za pohvalo slik. Je bilo tako lepo, da skoraj ni mogoče, da slike ne bi uspelenasmeh
Žiga pa ni bilo videti na vrhu, povsod le snegnasmeh
UROS1     
16.4.2018
Hvala ločanka za info. Bom raje šel kam drugam in počakal, da bo Krn kopen.
boškokrn     
24.4.2018
Snega je bilo res ogromno, a ob tako močnem soncu se hitro kopni, in kmalu bo markirana steza vidna vse do zavetišča.
Krn1 Krn2 Krn3 Krn4 Krn5 Krn6 Krn7 Krn8 Krn9 Krn10 Krn11
DaKa     
27.4.2018
Ali je bil kdo danes na Krnu?
Kakšne so razmere? Hvala!
pohodnica4     
11.5.2018
Ali je bil kdo v zadnjem času na Krnu iz planine Kuhinja? Kakšne so razmere?
Hvala, M
sim111     
11.5.2018
Bili smo v nedeljo 6. maja. Pot iz planine Kuhinja do vrha Krna je normalno prehodna brez snega. Mi smo šli nazaj čez Batognico in mimo jezera v Lužnici, kjer pa je še kar veliko snega.
Krn Gomiščkovo zavetišče na Krnu1
darinka4     
20.5.2018
Krn 20. 5. 2018. Čeprav je maj danes ni bilo ravno majsko toplo vreme. Veliko gornikov nas je prišlo na goro. In hodila sem po poti , ki je bila do vrha kopna iz planine Kuhinja. Ena skupina je prišla iz kraja Mestre. Triglava z vrha Krna ni bilo videt. Videlo se je jezero in sneg ,ki ga je na severni strani še kar nekaj. Še nekaj zanimivega se mi je zgodilo. Za Ločanko. Pri sestopu blizu odcepa za Drežnico je bil na potki odrasel gad. Ko me je zagledal se je prekucnil v travo in mi ni pustil, da bi ga poslikala. saem hitela, ampak je bil hitrjši in se skril v luknjo. Pa saj mu nisem nič hotela.Previdnost ni odveč.
Krn sem bila pripravljena na dež.1 Krn pa ni bilo kaj hudega.2 Krn čudovite rože sedaj cvetijo na poti  in v travah    na plošči.3 Krn v takem vremenu je prav lepo hodit.4 Krn zimska soba je bila polna nas pohodnikov.  Vpisna knjiga je tudi polna.5 Krn na vrhu pa takole. 6 Krn tudi takšen je maj, čeprav najlepši mesec.7 Krn ob sestopu8 Krn nisem pričakovala toliko pisanega cvetja9
ločanka     
20.5.2018
Darinka, še dobro, da ga pred dobrim mesecem ni bilo tamnasmeh Jaz ga ne bi iskala, tako kot si ga tinasmeh Niti za slikanje, bi samo tekla proč.
darinka4     
21.5.2018
Saj kača se raje umakne, če se čuti ogrožena se pač brani. Če boš kje v travi sedela, glej, da ti ne zleze v nahrbtnik, kot je enkrat planicu pri Krnskih. In ko je z roko segel v nahrbtnik ga je pičila. nasmeh Zapri vse zadrge na nahrbtniku.velik nasmeh
turbo     
21.5.2018
Kača ugrizne mežikanje Upajmo (medvedi, kače), da ima @ločanka balkon dovolj visoko velik nasmeh
Stran: 1 2 3 ... 53 54 55 56 57 58 59       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki