Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Opisi izletov

Opisi izletov

Print
skrajnik7. 11. 2008 14:07:42
Vidim, da ste malce dodelali obliko opisov, kar je zelo dobrodošlo...

Moj dobronameren predlog pa je, da bi se pri opisu poti morali uporabljati tudi slovnični elementi, ki bi opis naredili malce bolj pregleden/berljiv (predvsem odstavki, ... in podobne slovnične / tipografske rešitve za preglednejši opis)

Drugače pa kar tako naprej..SUPER!nasmeh

ps: npr. moj predlog http://www.hribi.net/pot.asp?gorovjeid=1&id=203&potid=278
kolikor lahko sploh spreminjam obliko tukaj..

S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas po 3 minutah hoje pripelje do razpotja pri Aljaževem domu.

Nadaljujemo naravnost v smeri Triglava, Luknje in Pogačnikovega doma (desno Škrlatica) po široki poti, ki gre za kapelico (na desni strani) in Aljaževim dom (na levi strani) v pas gozda. Široka turistično - sprehajalna pot pa nas mimo zimskega bivaka pripelje iz gozda, kjer pred seboj zagledamo znamenit klin (spomenik posvečen padlim partizanom gornikom). Tu nas planinska oznaka za Tominškovo pot usmeri levo in nas čez pas grušča popelje v gozd.

Dobro nadelana pot se začne vzpenjati po gozdu navzgor. Ker je pot po gozdu mestoma precej strma so na njej postavili nekaj stopnic, ki nam olajšajo hojo. Po uri in pol hoje gozd postane redkejši, pot pa nas pripelje do začetka plezalnega dela poti.

Med vzponom po plezalnem delu so nam v pomoč varovala, ki so v dobrem stanju (obnovljena leta 2006). Pot naprej postaja vse bolj vrtoglava in se strmo dviga po severnih ostenjih Begunjskega vrha. Ker je plezalni del poti izpostavljen padajočemu kamenju je obvezna čelada! Po dobrih treh urah hoje strmina popusti in pot se priključi običajni poti čez Prag. Le nekaj korakov naprej pa ob poti zagledamo prijeten studenček pri katerem si lahko odpočijemo.

Pot naprej pa nas kmalu pripelje na naslednje razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Staničevega doma (desno Kredarica).

Pot naprej poteka po kraškem svetu, polnih razpok in brezen (previdno). Višje pot preči krajše melišče in se za tem povzpne na planotast svet, kjer pred seboj že zagledamo dom Valentina Staniča, do katerega imamo le še nekaj 10 korakov lahkotne hoje.nasmeh
všeč
Damijan7. 11. 2008 16:45:33
Se strinjam s skrajik-ovim predlogom glede izgleda opisa neke poti. Izgleda zelo lepo in pregledno, pa čeprav je bilo že prej v redu. Ampak vseeno to se mi zdi še neka velika izboljšava.
Upam, da jo bodo administratorji upoštevali.
všeč
Damijan7. 11. 2008 16:47:25
So jo že upoštevali, tako da prejšnje sporočilo je brezveze zadrega
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies