Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Obnašanje živali
urbancek     
17.12.2013
Tudi mene takšne stvari kar malce pretresejo... Kaj morem, živali imam pač rad. Življenje tam gori je pač tako... Se pa v gorah kaj hitro lahko odvije podobna zgodba tudi nam ljudem. Enkrat si, naslednji moment pa je lahko to že tvoj konec. V gorah ni vedno vse v naših rokahzadrega.

Jaz mislim, da je evidentno iz same fotografije, da je bila tista zaplata kamor je stopil ledena, torej po domače "špegu". Tudi danes je bilo nekje na 2500m (par km zračne linije stranvelik nasmeh) kar nekaj poledenelih mest, takšnih, na katerih ne prime nobeno kozorogovo kopitomežikanje. Ko pa takšna masa enkrat zdrsne, se težko ustavi.
lynx     
17.12.2013
No, pa naj še kdo reče, da se pozimi hodi v gore brez popolne zimske opreme.jezik
ajda     
17.12.2013
Slišati ni bilo nobenega kamenja, na predzadnji sliki meni zgleda kot da je zdrsnil. Kaj veš kaj je bilo, je pa rekel meteorolog, da prvič vidi iti kozoroga tu gor.
mukica     
17.12.2013
Žalostno je videti slike nesrečnega kozoroga,še bolj žalostno je bilo najbrž to opazovati...tudi mene je pretreslo...Ajda,sva se mogoče midve včeraj srečali in malce poklepetali nad Prgarco...
IgorZlodej     
17.12.2013
"Kot vidim po slikah pa je pot na Triglav res prava sprehodna varianta, že Skuta po vzponu dosti več zahteva".

Odlična ugotovitev @viharnik, pa saj ti vse skoraj vse veš. Upam, zelo upam, da ne bo kdo te tvoje neumnosti vzel za sveto resnico in končal, kot je ta kozorog. Daj malo razmisli preden kaj napišeš.
ajda     
17.12.2013
Ja bo držalo, sem proti Kredarici razmišljala si ali nisi. Zvečer sem potem po tvoji objavi videla, da si bila res ti mežikanje
viharnik     
17.12.2013
Zlodej, ne vem zakaj potem ti na veliko pametuješ, da v gorah ledu ni, saj sedaj že Čedco in Sinji slap plezajo, tisti, ki kaj obvladajo v gorah.
Za na Triglav pa vprašanje vzpona pogojujeta samo dva faktorja, ali višje temperature ali novi sneg, včasih požled.
mukica     
17.12.2013
Lepo,sem tud jaz razmišljala..še ena ki rada sama pohaja za dušo..nasmeh no,pa se (skoraj) poznava..mežikanje
Becar     
17.12.2013
Zelo žalostna zgodba. Mogoče pa se je umikal ljudem, ki se nikjer ne morejo vzdržati neokusnega obnašanja. Niti na forumu ne.
panda     
17.12.2013
Dva kozla se kar naprej "najedata". Neverjetno, nikoli jima ni dovolj.velik nasmeh
JusAvgustin     
18.12.2013
Že dejstvo da so te slike gor je bolano, pa led gor in dol!jezen
B.Smart     
18.12.2013
Jaz pa mislim, da je prav, da so te slike objavljene, saj prikazujejo dejstva in en realen dogodek. Nauk je, da tudi če si še tako izkušen, kot kozorog, lahko hitro končaš svojo pot v gorah. Jaz sem se ob zgodbi nesrečnika zagotovo zamislil in če bo zato korak kakega hribolazca bolj previden, je zgodba dosegla svoj namen.
Janez Seliškar     
18.12.2013
Se strinjam s teboj B.Smart. Tudi to je del življenja.
Pred leti je tu zdrsnil pohodnik, pa ni bilo nobene razprave in moraliziranja. Še ena nesreča v statistiki in bolečina za svojce.
peter2     
18.12.2013
Jaz bi žalostno zgodbo vseeno vzel kot resno opozorilo. Najsi je bil led ali ne.
otiv     
18.12.2013
Življenje s smrtjo se prepleta,
vsak dan želimo si srečnega obeta.
Zgodi pa se tudi kruta resnica,
ko žalost preplavi naša lica.
ajda     
18.12.2013
JusAvgustin ali si še nikoli nisi ogledal nobenega dokumentarca o živalskem svetu v gorah. Te živali se ves čas gibljejo po tanki črti med življenjem in smrtjo. Prav zaradi tega jih ljudje tako občudujemo.
Ni pa nič narobe če človeka to pretrese, tudi mene je. Ne rabiš pa pisat, da je objava bolana. Če vsak dan kaj napišem mi ne bo uspelo napisati toliko neumnosti kot jih je že tebi.
viharnik     
18.12.2013
Jaz v tej objavi ne vidim nič spornega, bilo je pač lepo naključje opazovanja gorske živali.Nesrečen primer s kozorogom je krut, a realen primer v poduk predvsem tistim gornikom, ki se v zasnežene gore podajajo brez zimske opreme, zanašajoč se le na pohodne palice ali pa še tega ne.Na rukzaku ponavadi nosijo cepin in dereze samo za v okras.V gorah pa igra le sekunda nepazljivosti, še posebej sedaj, ko je marsikje led celo prekrit, zapihan, nestabilne klože, ki se talijo itd.Smrt je naraven proces in se vsakodnevno odšteva nam vsem od našega rojstva.Tam pa ni konca, je sodba in plasiranje duše tam kjer ji pritiče svoje mesto v kozmosu razvojnih duhovnih dimenzij.
strelec1954     
18.12.2013
ajda,lahko pa je bil kozorog bolan,morda slep kar ni tako redek pojav in verjetno zato bolj kot ne zašel prav na ferato kjer mu je ustrezala trdna gaz.Potem pa žal žalosten konec.
ajda     
18.12.2013
Ja strelec1954 tudi o tem smo potem govorili gor pred kočo, da bi bila lahko vzrok tudi kakšna bolezen.
Sedaj v decembru in januarju se te živali tudi parijo in se preganjajo med seboj. Ta je bil sicer sam, ne veš pa kaj se je pred tem dogajalo z njim. Vzrokov je cel kup lahko.
JusAvgustin     
19.12.2013
Drugič ko razmišljaš raje izberi drugo opcijo, tako kot bi jo morala večina nas včasih tu gor-biti tiho. A preprosto ne moreš kajne... Opravičujem se za neprimeren izraz: bolno, mogoče bolj pritiče neprimerno, vsaj zadnja slika.
Kot posameznik ne bi nikoli objavil zadnje slike. Slike mrtve živali. Če je pa slika narejena v znak spoštljivosti mogočne živali pa... Lepo rogovje
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 ... 19 20 21      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki