Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

3 dnevni izlet

Print
bob8. 06. 2010 17:35:26
Ma kdo kakšen predlog za 3 dnevno turo (2 nočitvi) po julijskih alpah. Kej srednje zahtevno. Nameraval smo it julija čez dolino triglavskih jezer na triglav pa po drugi strani dol samo vedno bolj ugotavljamo da al bo še sneg al pa že gužva. Al se motmo?
Tko da če ma kdo kakšen predlog... Pa radi bi da je cilj kakšna višja gora.

Hvala
všeč
keber18. 06. 2010 20:14:38
Če hočete res srednje zahtevno (kar Triglav ravno ni) pa ne preveč gužve, raje obiščite kak drug visok in enako razgleden vrh. Priporočam iskanje izletov, ki vključujejo Prisojnik, Razor, Stenar ali Kanjavec. Malo so nižji od Triglava, a na njih je vseeno odlično, pa še mnogo lažje so dostopni. Recimo moj predlog (podobno sem prehodil lani):

1. dan: Koča v Krnici-Kriška stena-Kriški podi (lahko še kak popoldanski skok na Križ, Pihavec ali Stenar)
2. dan: Kriški podi-Razor-pod Prisojnikom do Vršiča
3. dan: Vršič-Prisojnik (pot si sami izberite)-dolina

Ali pa dve leti nazaj sem bil:
1. dan: Planina Voje-Tosc-Vodnikova koča
2. dan: Vodnikova koča-Dolič-Kanjavec-Prehodavci
3. dan: skozi dolina triglavskih jezer proti planini Jezero, Blato in dol do planine Voje.
Na koncu je ostalo še veliko časa za kopanje v Bohinju ali Bledu.
všeč
marko5515. 06. 2010 00:05:02
1. dan od Vrsica do zavetisca pod Spickom. Ce je to premalo, pa se na Slemenovo spico za zajtrk.
2. dan na Jalovec
3. dan od zavetisca v Trento z obiski izvira Soce, Arboretuma in muzeja.
Dvakrat prespite v zavetiscu pod Spickom ampak ne dovolijo na posteljo pred vecerom. To sem naredil lansko leto, ko je bilo drugje se vedno sneg, ta pot pa je bila kopna ker je na soncni strani.
Zgodaj zjutraj in kasneje popoldne gredo avtobusa iz Ljubljane preko Vrsica na Primorsko. Isto s Primorske cez Vrsic v Ljubljano. Avtobusni casi so zelo primerni za pohod v hribe ali nazaj domov ali do parkiranega avta. Srecno na poti in ne bojite se mako dezja, saj samo ocisti zrak in razgled bo toliko boljsi.
všeč
jakci617. 08. 2011 21:19:57
Najprej lep pozdrav vsem na foromu nasmeh

Na vas pa se obračam z prošnjo z nasvetom glede ture velik nasmeh
Torej jaz sem kar redni obiskovalec naših gora, letos pa so še trije prijatelji izrazili željo da bi šli polek mene na neko turo, in sedaj jaz iščem čim lepšo in zanimivejšo 3 dnevno turo (2 nočitvi) da bi navdušil kolege nad našimi planinami jezik

Torej ima kdo kašen predlog za čimbolj zanimivo in primerno 3 dnevno turo (kondicija in volja ni problem, izkušenj pa ni ravno dosti)

meni je prvo prišlo na misel tura mimo pri triglavskih jezerih in potem nekam naprej, lahko pa karkoli

vem da sem postavil zelo široko vprašanje vendar upam da je že kdo bil na kakšni podobni turi pa bi mi lahko nahitro dal kakšen dober predlog velik nasmeh

lep dan =)

všeč
lynx7. 08. 2011 23:03:07
predlagam prvi dan na Črno prst, drugi dan jih čez skoraj cel greben /uhodiš/ do Komne, tretji dan pa do Ledvičke in dol. Tehnično nezahtevno z velikimi razdaljami in širokimi koti razgledov.
všeč
Žiga227. 08. 2011 23:05:13
Kakšne južno bohinjske gore pa čez Komno do sedmerih jezer bi blo kar vredi.
všeč
katty8. 08. 2011 10:00:53
Mi smo se letos odločili spet osvojiti Triglavvelik nasmeh. Ker ostali v skupini ne hodijo veliko v hribe, smo se odločili za 3 dnevno turo, tako da bomo spali na Kredarici in Koči pri sedmerih jezerih. Glede na to, da sem nazadnje bila na Kredarici pred kakimi 15leti, se njenega obiska že prav veselim.
Sicer pa jz predlagam pot na Kriške pode, do Prehodavcev, nato obisk kake gore v bližini Triglava, nato pa do Triglavskih jezer. Tura zna biti zelo lepa, ne vem pa, če je to lih za 3 dni...bolj za dva.
Kamor boste že šli, želim vam lepo gorsko doživetje in po pametieekvelik nasmeh
Lp....Katy
všeč
otiv8. 08. 2011 15:56:54
Če pa vam je bolj za mir, pojdite v Karavanke,so majceno manj oblegane od Julijcev,toda še vedno nudijo človeku pravo hribovsko veselje.
Edini problem je morda povratek na izhodišče,da se pa tudi to urediti.
všeč
jakci618. 08. 2011 18:32:59
Hvala za odgovore bomo malo skombinirali velik nasmeh

Porodila pa se tudi ideja o turi :

1.dan: planina blato -> kanjavec -> zasavska koča
2.dan: zasavska koča -> koča pri triglavskih jezerih (mogoče še vmes na kopico ali zelnarico??)
3.dan: koča pri triglavskih -> pršivec -> planina blato

kaj pravite na to turo ? izvedljiva? kaj dolamo, odvzamemo??

lep dan (čeprav zgleda da bodo nevihte) jezen
všeč
GregorC8. 08. 2011 18:40:49
Drugi dan kar doddajte še kak vrh, ker je od Zasavske koča do Koče pri triglavskih jezerih samo okoli 2 uri, ali pa združite 2 in 3 dan v enega. LP
všeč
PV6. 05. 2012 16:32:35
Z mojo boljšo polovico tudi za letos, verjetno v začetku avgusta, načrtujeva 3-dnevno potepanje po gorah. Sicer je časa še veliko, pa vseeno že kdaj pa kdaj "vržem oči" na zemljevid....

Za letos imava v načrtu Julijce in če ima kdo, ki je že opravil kako podobno turo, tudi voljo, da nama pomaga z idejo oz. predlogom... z besedo na dan. Bova hvaležna...

V pomoč nekaj osnovnih podatkov o načrtovani turi:

- izhodišče: kjerkoli v Julijcih

- zaključek = izhodišče

- trajanje: 3 dni (2x spanje), oz. 3 dni in eno popoldne (3xspanje, če bi bil prvi dan namenjen le eno do dvournem popoldanskem dostopu do nekoliko višje ležeče koče, da prvi "pravi" dan "prišparava" na času vožnje do izhodišča in kakem višinskem metru, ter nama prvi dan ne bi bilo potrebno vstati sredi noči)

- spanje v kočah: po možnosti vsak dan v drugi - zaželeno "ohranjanje višinemežikanje" spanja

- tempo hoje: gor - malo hitreje, kot so navedeni časi na planinskih tablah, dol - hitreje, kot so navedeni časi na planinskih tablah (npr. Škrlatica - Vrata: 3 ure 30 minut)

- trajanje hoje na dan (s postanki - če je lepo vreme, si rada privoščiva uživanje v razgledih): do 10 ur

- primerna vrsta in zahtevnost poti: označene in varovane poti (zlezla sva npr. na Koroško Rinko - Križ iz smeri Okrešlja ali na Mangart po Slovenski), kljub temu pa se moja draga raje izogne res odprtim prepadnim delom

- cilji: ja nekaj vrhov bi se spodobilo obiskati, če pa gre brez Škrlatice, Mangarta in Jalovca (sva bila lani), bi bilo sploh super

Mogoče bo v pomoč pri iskanju ideje tudi kratek opis lanske ture po KSA:

- 1. dan (1 ura): slap Rinka - Okrešelj (spanje)
- 2. dan (10 ur): Okrešelj, Križ, Kranjska Rinka, Štajerska Rinka, preko Male Rinke na Tursko goro, naprej proti Kamniškem sedlu - Brana - Kamniško sedlo (spanje)
- 3. dan (9 ur): Kamniško sedlo - Planjava - Lučka Baba - Vilice - Ojstrica - Mala Ojstrica - Korošica (spanje)
- 4. dan (6 ur in pol): Korošica - Lučki Dedec - čez Škarje mimo Klemenče jame v Logarsko dolino

Kot sem rekel, vsaka ideja oz. predlog bosta zelo dobrodošla in že vnaprej hvala.



(+2)všeč
IgorZlodej6. 05. 2012 17:04:06
Ne vem zakaj ne pogledaš pod "Splošne pogovore", kamor take teme sodijo in sicer pod naslov: 3 dnevni izlet, tam je nekaj na to temo že opisano.
Drugače pa kako veš, da je boljša polovicamežikanje?
Do višje ležečih-stoječih koč pač ne bosta prišla v 1 do 2 urah, ker so dostopi bistveno daljši.
Zakaj si ne nabaviš tovrstne literature, kjer je vse lepo opisanomežikanje!
Pišeš, da se raje izogne odprtim, prepadnim delom, obiskala pa sta že tri med najbolj izpostavljenimi (Mangrt, Jalovec, Škrlatico) očitno je bila izkušnja tako slaba, da se sedaj tega izogiba.
No naj se kdo potrudi in napolni krožnik.
všeč
PV6. 05. 2012 17:32:48
Igor, hvala za odgovor in informacijo o že odprti podobni temi na splošnih pogovorih (prva varianta, ki jo je navedel Keber1 se nama zdi kar zanimivanasmeh).

Vseeno pa se priporočam še za kakšno idejo, če jo ima kdo...

Pa še dodatno pojasnilo glede strahu, ki ga ima moja boljša polovica (Igor, če bi jo poznal, ne bi vprašal kako to vemmežikanje- mislim, da je boljša polovica): brez težav in z samimi lepimi spomini na te ture sva obiskala prej naštete vrhove, komaj pa sva prilezla nekaj metrov npr. z Kokrske na Jezersko Kočno ali nekaj klinov in zajlo pod vrhom Grintovca iz smeri Mlinarskega sedla.... kdo bi razumel...zmeden
(+2)všeč
jedriličar6. 05. 2012 17:54:56
Evo ti jedna vrlo jednostavna tura:
Ishodište: Koča pri slapu na Savici, tamo pustiš auto
1. dan: uspon do doma na Komni ali do koče pod Bogatinom, tamo spavanje, ako imaš volje i vremena prošetaš do bogatinskog sedla i se popneš na Bogatin ili Mahavšček, tek da protegneš noge
2. dan: sa pl. Komna prema koči na triglavskim jezerima, dolina triglavskih jezera, ako želiš možeš i na V. i M. Špičje (nije zahtjevno), pa se spustiš na koču na Prehodavcih za spavenje.
3. dan: sa prehodavcih preko Vršaki na Vrata, pa imaš dvije varijante: ili vrhovi Zelnarica - Kopica - Tičarica pa spust na koču na trig. jezerima i nazad dole po Komarči, ili varijanta preko pl. Dedno polje, pa otamo opet na Komarču (ima više varijanti) i dole do slapa Savica.
To ti je jedna lijepa trodnevna tura, ja sam bio sa svojom boljom polovicom prije par godina, to je nešto što one mogu napraviti u 3 dana bez naprezanja, vidici su lijepi, priroda također, nije samo pentranje po čukama (što im brzo dosadi, moje iskustvo) i nije jako zahtjevno, osim malo kondicijski, tehnički nije uopće.
Ako ideš, idi u tjednu, jer vikendom je gužva, naročito na prehodavcih, jer je mala koča.
Lp
(+6)všeč
PV9. 05. 2012 15:16:15
Jedriličar, hvala. Lepa tura, le midva z mojo bi rada obiskala tudi kakšen (dva, tri, štiri...) višji vrh... Že obdelujem eno idejo....nasmeh
všeč
PV11. 05. 2012 17:42:27
A je mogoče že kdo prehodil, ali mogoče zna oceniti, koliko časa bi trajala pot od Pogačnikovega doma na Razor in naprej na Prisank po Slovenski poti (opcija po grebenski) gor in po Slovenski dol ter naprej na Vršič. Jubilejna za gor bi bila za mojo, mislim da, malo prehudamrk pogled. Najin tempo: malo hitreje kot so norme gor in dol nekje 60 % časa za gor.Kondicija pa še kar....nasmehmežikanje
všeč
istrumel11. 05. 2012 20:22:16
to mi ni znano imam pa idejo,če ti lahko pomagam:
1.ukanc-vogel-komna(10 ur)
2.komna-triglavska jezera-triglav čez dolič(prespiš na doliču ali v planiki)
3.nato vodnikov dom-planina konjščica-uskovnica-stara fužina-ukanc.
mislim da je časovno izvedljivo. želim ti lep izlet karkoli boš izbralvelik nasmeh
všeč
alesales23. 07. 2012 06:55:23
planinci pozdravljeni

Lansko leto smo naredili 2 dnevno turo po kamniških alpah (Kamniška bistrica, Ojstrica, Planjava, Kamniško sedlo, Brana, Skuta, Cojzova koča, Kamniška bistrica)

letos bi radi naredili 2 ali 3 dnevni izlet po Julijcih (z istim izhodiščem). Zamislili smo si nekako takole:
BOHINJ-ČRNA PRST-VOGEL-KOMNA
SEDMERA-TIČARCA-DEDNO POLJE-BOHINJ

TRIDNEVNI IZ SEDMERIH NA KRN ČEZ BOGATIN IN NAZAJ

Prosim vas za vaše predloge (poti ne smejo biti zelo zahtevne, hoje pa naj bo za cel dan, kondicija ni problem)

Hvala ponovno za vsak koristen namig

všeč
tomjan22. 08. 2017 18:06:52
zdravo
prosim za nasvet, rad bi prehodil vse višje vrhove v kamniskosavinjskih alpah v treh dneh-dve nočitvi. izhodišče in prihod v Kamniski bistrici. Tezavnost srednja, hvala za nasvete...
(+1)všeč
grega_z_brega2. 08. 2017 22:40:49
Pred Belo, Presedljaj Korošica, Ojstrica, Planjava, Kamniško sedlo.
Brana, Turska gora, Skuta, Dolgi hrbet, Bivak pod Grintovcem.
Grintovec, Kočne, Kokrsko sedlo, Kamniška Bistrica.
(+2)všeč
Pankrt3. 08. 2017 12:38:24
Kje so pa Rinke?....mežikanje
(+2)všeč
Page:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies