Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Kaj se dogaja s hribi.net?!

Print
Rok10. 11. 2011 01:29:35
Zaradi vse pogostejšega prepiranja na forumu in željo, da povečamo kvaliteto objav, poskusno uvajamo nov sistem objavljanja sporočil.
Uporabniku, ki objavi neprimerno sporočilo se bo začasno onemogočilo objavljanje sporočil. Ob vsaki naslednji neprimerni objavi bo blokada daljša.
Ali je sporočilo slabo ali dobro se bo določalo na podlagi glasov prijavljenih uporabnikov. Glasuje se s klikom na na gumb, ki se nahaja ob vsakem sporočilu na forumu (palec gor - dobro sporočilo, palec dol - slabo sporočilo). Pri tem pa velja, da glas uporabnika, ki objavlja dobra sporočila šteje več, kot glas uporabnika s slabimi sporočili.

Poleg tega je obstoječim uporabnikom prepovedano ustvarjanje novih uporabniških imen. Velja torej ena oseba eno uporabniško ime.
(+38)všeč
Irina10. 11. 2011 02:46:47
Pozdravljam tvoj trud glede ohlajanja pregretih razprav. Osnova kulture je, da znaš svoje nestrinjanje povedati na primeren način in pri tem nikogar ne žališ. Kdor tega ne zmore je prav, da se ga izključi.

In tisti, ki se prijavljajo z večimi "niki", tudi nimajo dobronamernih vzgibov. Zakaj bi sicer potrebovali več različnih prijav?

V kolikor bomo imeli možnost glasovanja, potem menim, da bi moral sistem delovati tako, da lahko vsak glasuje samo 1x za posamezni prispevek. V nasprotnem se bodo minusi ali plusi nerealno povečevali.

Hvala, da se trudiš z nami in lep pozdrav.
(+12)všeč
ljubitelj gora10. 11. 2011 08:13:46
Hvala Rok glede ukrepanja. @IgorZlodej, @Juš, @turbo itd vrnite se.nasmeh
všeč
GregorC10. 11. 2011 09:29:08
Super zadeva. Se strinjam z Irino, da bi bilo treba uredit sistem tako, da lahko glasuje vsak samo enkrat za eno sporočilo. In pa da ne moreš oddajati glasu pri sebi! Samo bojim se, da bo prišlo do tega, kar opažam na drugih forumih. In sicer, da se + oz. - talajo glede na uporabnika, ne na samo sporočilo. LP
(+2)všeč
ljubitelj gora10. 11. 2011 09:31:43
Se opravičujem za neumesni komentar
všeč
VanSims10. 11. 2011 09:46:52
Rok, kako boš uveljavljal pravilo, da se nekdo ne more prijaviti z več uporabniškimi imeni?

Poleg tega bodo ljudje talali pluse in minuse ne samo glede primernosti komentarja ampak tudi glede strinjanja ali ne strinjanja z vsebino. To, če nekdo na povsem kulturen način pove svoje mnenje s katerim se večina uporabnikov na forumu ne strinja pa po moje ne bi smel biti vzrok za prepoved objavljanja.
(+5)všeč
ljubitelj gora10. 11. 2011 09:52:05
Mene so že blokiral, lahko samo popravim obstoječe sporočilo.
všeč
zippo10. 11. 2011 10:26:01
Hahaha, LG je zdaj ratal kao glavni peacemaker na hribi.netvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+4)všeč
jaz*10. 11. 2011 11:09:47
odličen je nasmeh
(+3)všeč
VanSims10. 11. 2011 11:13:20
Iz enega IP-ja se lahko prijavi tudi več uporabnikov(npr. javni internet dostopi ali pa skupni družinski računalniki).

Imam še predlog da se plusi in minusi javno vidijo vsem, glasovanje pa naj seveda ostane samo s prijavo.

@ljubitelj: Kolikor vem ima vsakdo pravico blokirati dostop do svojega strežnika, vprašanje pa je ali imata Tadej in Rok svoje strežnike ali pa gostita drugje, ker je v slednjem primeru stvar bolj zapletena.

A kot že rečeno, je IP nesmiselno blokirati pač pa pa prijavo v sistem. Stran lahko še vedno gleda.
všeč
lynx10. 11. 2011 12:08:00
super; a se sporočilo ob dovolj minusev avtomatsko izbrišejo? Slashdot ima to odlično urejeno, ampak vem da isti sistem ni možen, ker je nelinearen.
všeč
Mate0710. 11. 2011 16:28:08
Sem moral potegnit ven moje prvo uporabniško ime na hribi.net, torej jaz sem že dobil opozorilo:

Objavljanje sporočil vam je začasno onemogočeno.
Vzrok: ???? ga ne povem, piše v tej temi
všeč
skalar5010. 11. 2011 16:35:56
mogoče vseeno poskus, ki bo obrodil sadove...

pa bodo "palci" prišli do vseh rubrik?
všeč
Rok10. 11. 2011 16:47:32
Uporabnik, ki je blokiran lahko še naprej normalno brska po spletnih straneh hribi.net, samo objavljati ne more sporočil. Namen je torej, da se prekinejo nesmiselne debate in odstrani sporočila, ki jih velika večina uporabnikov ne želi.
Z istega računalnika se lahko prijavlja več obstoječih uporabnikov, ni pa mogoče registrirati novega uporabnika.
V kolikor bo zaradi tega imel kdo, ki resnično še nima uporabniškega imena težave pri registraciji, bo registracija še vedno mogoča, vendar ne bo avtomatska, ampak nas bo potrebno kontaktirati po elektronski pošti.
Sporočilo se trenutno ne izbriše samodejno, ga bo pa moderator lažje našel in po potrebi izbrisal.
Trenutno se sistem še preizkuša, tako da je še potrebno najti pravo mero kako hitro in strogo se kaznuje uporabnika.
(+2)všeč
gmajna10. 11. 2011 19:17:18
Sem malo testiral, očitno je zate isti računalnik kar isti IP, čeprav sem za poskus registracije uporabil drug računalnik, ne ta, na katerem pišem tole. eek Na ta način zablokiraš cela omrežja, tako domača kot službena, razna odprta omrežja, kjer mnogo ljudi uporablja isti IP, obenem pa dostopa ne preprečiš tistim, ki imajo dinamični naslov (npr večina siol uporabnikov).

Menim, da se represivna politika na forumih ne splača, kvečjemu zagreniš življenje potencialnim novim uporabnikov, ki si o takem forumu, ki za registracijo zahteva kar prošnjo po emailu, potem pač mislijo svoje. Bo v prihodnosti potrebna še pisna vloga in kopija osebne izkaznice? zavijanje z očmi

Smiselno bi bilo brisat sporočila, ki so nadležna večini, ne pa izvajat blokade, ki jih izkušeni uporabniki seveda lahko zaobidejo. Če bi hotel smetit, lahko naredim kup novih uporabnikov, z minimalno dela za vsakega uporabim drug proxy, ali dostopam čez anonimizacijsko omrežje (tor). Še bolj enostavno je, če za registracijo uporabim nezavarovano sosedovo brezžično omrežje, teh je še vedno precej. velik nasmeh

Nesmiselne debate se enostavno zreducira tako, kot to počnejo večji forumi - da se nesramno ali žaljivo sporočilo takoj oz. čimprej izbriše, seveda pa mora forum za to imeti ekipo moderatorjev, ki redno berejo forum, tole je kot kaže one-man-band? zmeden

(+5)všeč
gmajna10. 11. 2011 19:38:52
Pa še nekaj je, tile palci gor dol niso merilo kvalitete, le merilo všečnosti.

Jaz imam raje ljudi, ki si drznejo misliti s svojo glavo in upajo povedat svoje mnenje, pa čeprav so zaradi tega morda kdaj tudi malce naporni (dokler niso žaljivi, ni nič narobe); kot pa kimavce, ki pišejo sporočila tipa "se strinjam", "+1"... nasmeh

Mi je bližje slogan "vsi drugačni, vsi enakopravni", kot pa sistem, ki na podlagi online glasovanja onemogoča drugače misleče, še posebej če administrator s tem išče "pravo mero, kako hitro in strogo kaznovati uporabnike". mrk pogled
(+7)všeč
Damijan10. 11. 2011 20:02:08
Gmajna ne vem kako si Rok in Tadej razdeljujeta delo. Ali je to one-man-band tako kot ti praviš, ali pa je to two-man-band? Dejstvo je, da je objav ogromno in en sam človek oziroma dva pač ne moreta prebrati prav sleherne objave in morebitne neprimerne izločiti.
Super bi bilo, če bi bil še kakšen moderator več.
Pozdravljam Rokovo idejo, da skuša ukreniti nekaj, vsaj nekakšen korak bo naredil. Se pa vedno svet deli na takšne ljudi, ki se z idejo strinjajo in take, ki se ne. Pri nobeni stvari ni nikoli 100% strinjanja z vseh strani. Torej poglejmo, kako se bo zadeva iztekla skozi čas, potem pa lahko komentiramo bolj ustrezno ali je bila to super ali "blesava" ideja.
(+4)všeč
viharnik10. 11. 2011 20:10:15
Če bi živeli v zdravih komunističnih časih, bi Leninov nauk kazal dober koncept rešitve razlik med ljudmi.Celo v delavstvu, kjer je sedanja globalna EU kriza kot posledica neenakomerne kapitalne razdelitve in zgoščenosti le na posameznike, bi Marksov in Engelsov uvid v pravice kar prav prišel.velik nasmeh.Pa naj še kdo reče nad Titom in takratnim zlatim življenjem v bivši Jugo-nostalgijizavijanje z očmivelik nasmehnasmeh
Za uvedbo palcev pa se strinjam v pozitivno korist, da se selekcionira nekoga, ki z minuto časa povzroča na forumu zmedo in se ne drži osnovnega zdravega razuma ter spoštljivosti do uporabnikov gorniškega portala.Moderator, čeprav morda samo eden pa bo lahko hitreje reagiral in odstranil nezaželjenega gosta.Lp!
všeč
geppo10. 11. 2011 20:43:27
nasmeh
zaradi nocoj objavljenega posta ( http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=1878 ) sem dobil dva ZS z naslednjo vsebino..
""Brezveze se sploh še kaj mučiš, pa svetuješ, dodajaš slike, ignoriraj, slike ne dodajaj, uživaj v naravi, hodimo v hribe zaase.""
dodal, ne bi nič, tudi zahvalil se ne bom...saj vsebina ZS pove vse
LP
(+5)všeč
MajaO10. 11. 2011 21:06:07
(+3)všeč
Page:1234567...343536
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies