Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Nasveti za večdnevni potep

Print
Irina10. 08. 2011 23:50:30
IgorZlodej,
čisto si ga prestrašil. Rombon odpade in žal, tudi romantika ob vodi.
Kako bo prišel na Rombon, če ga še Italijani niso osvojili in, ker niso prišli gor, bi ga ta-isti lovili okoli jezera.

Sem si pa na linku, ki ga je miha188 navedel v prvem opisu, ogledala turo, ki sta si jo izbrala kot prvo. Očitno se tudi na osnovi tako lahkotnega in nenatančnega opisa ljudje odpravljajo v visokogorje.
všeč
tukalica11. 08. 2011 07:22:43
Ja, res bolje, da se ne hodi po hribih nad Bovcem, saj tudi takšni strašijo naokoli. mrk pogled
(+1)všeč
planinka12330. 07. 2012 08:53:56
Vikend izlet v gorah - prosim za predlog.
Zadnje čase se navdušujeva nad našimi gorami. Do sedaj sva bila na nekaj enodnevnih turah. Sedaj pa naju mika kakšen dvodnevni izlet po naših gorah. Opcija je sobota-nedelja.
Iščem predloge kaj bi lahko povezala v dva dneva. Ker zbirava žige slovenske planinske poti bi bilo fino, če bi lahko povezala lokacije z žiginasmeh Kondicija ni problem, hrib ni problem, morajo pa biti lahke označene poti, brez kakšnih plezalnih podvigov nasmeh

Hvala za predloge!
všeč
miri30. 07. 2012 09:26:45
Na hribi.net bosta dobila prav vse podatke in nasvete.Pa lepo se imejta v naših prelepih gorah.
všeč
Janez Seliškar30. 07. 2012 10:51:32
Ker zbirata žige SPP, potem si preberita še Vodnik po SPP. Za prehoditev te poti tam noter vse lepo piše. Forum je le za pogled na trenutne razmere na izbranem odseku poti.
všeč
ljubitelj gora30. 07. 2012 12:36:58
Karavanke (Stol, Vrtača, Begunjščica, ...) KSA (Grintovec, Kalški greben, Skuta, Brana , Planjava, Ojstrica, Lučki dedec, Veliki vrh, ....) Julijske Alpe (sedmera jezera, Zelnarica, Veliko Špičje, Kanjavec, Stogi, Mišelj vrh, Tosc, Veliki Draški vrh, Mali D.V, Viševnik....)
všeč
katty30. 07. 2012 13:28:44
Start na Planini Blato, čez Štapce na Tičarici, Kopico in Zelnarici, nato spanje na Prehodavcih. Potem pa čez Komno in Bogatin na Lanževico, vračanje, in nato čez Komno nazaj v Bohinj. Ne vem pa, kako je s krožnimi potmi.
Pa srečno.
všeč
fliper30. 07. 2012 13:30:59
Tudi načrtovanje sodi k planinstvu, ne samo hoja! Meni je to zelo zanimiv del! Med tednom ob večerih gledam hribi.net in načrtujem (tud enodnevne)pot, tako da najbolje izkoristiš vikend oz. izlet!

Pot načrtuješ vedno po svojih zmožnostih!
Ker to kaj si ti sposoben prehodit v enem dnevu, mogoče drug ni!

Na tržišču je veliko vodnikov in zemljevidov - pomagaj si z njimi!(http://www.pzs.si/trgovina.php;
http://www.pzs.si/izdelek.php?pid=351)

Tudi na netu najdeš veliko uporabnega:
http://www.pespoti.si/spp.php
Pa še kaj bi se našlo!

Med lepšimi dvodnevnimi izleti mi je bil Krn. Povzpneš se iz Lepene proti večeru, preespiš v Koči na Krnskih j. (zelo lepa koča z toplo vodo in dobro hrano), naslednji dan pa na Krn!

lp ales
(+1)všeč
Laščan31. 07. 2012 10:54:49
Kot ti predlaga @katty,le z predlogom za krožno pot (izpustiš Lanževico in dodaš Pršivec)
Od Doma na Komni nadaljuješ proti Črnemu jezeru,ga delno obideš v smeri proti Komarči, nato pa levo proti Planini Viševnik,vzpon na Pršivec in nazaj do Planine pri jezeru in vračanje do avtomobila na Planini Blato. Za spanje pa ti predlagam Kočo pri Triglavskih jezerih, saj je nekako bolj "na sredini" poti!
Prvi dan cca devet in pol, drugi dan pa cca osem in pol ur hoje.
všeč
barbarela1. 03. 2015 13:19:28
Poleti, ko bodo razmere dopuščale, si z možem želiva iti na večdnevno turo po Kamniško Savinjskih Alpah ali Julijcih (dvo ali trodnevno tura, lahko tudi še kakšen dan daljša). Iskreno bi bila hvaležna za nasvet, kam se odpraviti. Nisva več rosno mlada (oba preko 50), sva pa kondicijsko kar dobro pripravljena, saj hodiva redno, kadar nama to vreme ali službene dolžnosti dovoljujejo. Nestrpno čakam vaše predloge in se zanje že v naprej zahvaljujem.
všeč
tslok11. 03. 2015 13:35:40
Začnete v kamniški Bistrici in greste na Ojstrico, nadaljujete čez Planjavo do kamniškega sedla. Tu lahko zaključite prvi dan, ali pa opravite pred nočjo še vzpon na Brano. Zjutraj nadaljujete čez Tursko goro, Skuto, Dolgi hrbet in Grintovec. Zaključite čez Kokrsko sedlo, nazaj v kamniško Bistrico. Tura je lahko tudi večdnevna, saj je vmes še koča na Korošici...
(+1)všeč
barbarela1. 03. 2015 13:56:18
Najlepša hvala za prvi nasvet, tslok1! Vsekakor ga bova z možem preštudirala. Željno pa čakam še kakšen predlog.
všeč
gorvhribe1. 03. 2015 14:27:23
Mi tudi imamo letos plan prečiti KSA. Start Robanov kot, Ojstrica. Planjava,Brana, Turska, Skuta ,Grintovec, in cilj na Jezersko. Vmes je kar nekaj koč, na Jezerskem pa fajn piknik plac, za še kakšen dan za likof
(+1)všeč
valerija1121. 03. 2015 15:04:30
Jaz pa najraje začenjam v Logaraski dolini,pa čez Okrešelj.Od tu naprej je toliko lepih možnosti,da vseh ne morem naštet,tako manj ali bolj zahtevne ture. Ali pa iz Robanovega kota Čez Moličko planino,Ojstrico in naprej čez Planjavo na Kamniško sedlo(no,pa sem že spet nad Okrešljem). V teh koncih se najde vsega po malem:za dušo in telo,po kočah pa tudi za pod zob. Srečno,kjerkolo bosta že hodila.
všeč
PV1. 03. 2015 19:49:20
1.dan (start popoldne oz. proti veceru): Logarska dolin - Okreselj (spanje)

2. dan: Okreselj - Kriz (po zelo zahtevni) - Kranjska Rinka - Stajerska Rinka - Mala Rinka - Turska gora - Brana - Kamnisko sedlo (spanje)

3. dan: Kamnisko sedlo - Planjava - Lucka Baba - Skarje - Ojstrica - Mala Ojstrica - Planina Korosica (spanje)

4. dan: Planina Korosica - Lucki dedec - Planina Korosica - Skarje - Klemeca jama - Kroficka (ce je se volja) -Logarska dolina

Pol pa pivo, dva, tri... ;-)
(+5)všeč
PV1. 03. 2015 19:58:25
1. dan: Krnica - cez Krizko steno - Dolkova spica - nazaj na Kriz - Pogacnikov dom (spanje )

2. dan: Pogacnikov dom (lahko tudi malo bolj pozen start ;-) ) - Stenar - Bovski gamsovec - Pihavec - Splevta (brezpotje) - Pogacnikov dom (spanje)

3. dan: Pogacnikov dom - Planja - Razor - Prisank - Vrsic - Krnica

Pa spet... ;-)
(+3)všeč
hribov.ec1. 03. 2015 20:28:28
Vau, kar nekaj nasvetov! Bom dodal še svoj predlog! Tu turo sem opravil leta 13 in je bila super. Izhodišče v Savici (Bohinj), čez Komarčo mimo Črnega jezera, preko planine Viševnik do Planine pri jezeru. Drugi dan preko Dednega polja do Zasavske koče na Prehodavcih. Tretji dan (takrat je ves dan nekoliko deževalo, pa je bilo vseeno čudovito) po dolini Triglavskih jezer postankom v koči pri Tr. jezerih in do Komne.Četrti dan čez Lepo Komno mimo koče pri Krnskem jezeru, naprej na Krn in povratek v kočo. Peti dan povratek s postankom v koči pod Bogatinom in mimo Komne v Savico. Naj dodam, da je za dva ta tura ena najlepših pohodnih poti, ki sem jih opravil. Pravim, pohodnih. Nezahtevna pa vendar kar dovolj hoje vsak dan in tudi skupaj. Je pa v sezoni, takrat je bilo to avgusta, pametno rezervirati ležišča vnaprej. Pa veliko užitkov!
(+3)všeč
smatjaz1. 03. 2015 21:26:55
Bohinjska Bistrica Črna Prst - Rodica - Vogel - Razor planina - Komna - Savica in z avtobusom nazaj v Bohinjsko Bistrico nasmeh Lahko pa še podaljšek Komna - Črno jezero - Komarča - Savica (krajša varianta) ali pa podaljšek Komna - Črno jezero (mimo jagrove skale) - planina Viševnik - planina pri Jezeru - Vogar - Stara Fužina - Ribčev Laz in z busom do Bistrice (to je pa krog okoli Bohinjskega jezera - daljša varianta hribov) jezik
(+1)všeč
maks572. 03. 2015 01:00:44
Valerija112! Tudi mene zanimajo Kamniško Savinjske Alpe, ki jih žal še nič ne poznam. Omenila si Okrešelj. Zelo bi ti bil hvaležen, če bi napisala, kam bi se ti podala od tam, če bi bila tam prvič kot bom jaz oziroma katero turo za svojo dušo bi naredila, če bi zanjo imela na razpolago tri ali štiri dni. Naj omenim, da sem čez 50. Zelo rad imam gore, ne ekstremizma.
(+1)všeč
valerija1122. 03. 2015 08:15:40
Jaz obiram tiste malo manj zahtevne. Zahtevnost preverjam v opisis na tem forumu(ne komentarje).
Tako za dušo lahko na Okrešlju sediš pred kočo in uživaš v pogledih!!!!!
1. Okrešelj-Kamniško sedlo-Brana ali Planjava
2.Okrešelj-Svinsko in Jezersko sedlo-Ledinski vrh-Baba,ali pa do koče na Ledinah in naprej do Češke koče in do Vratc
3. Ali pa na drugi strani Oljševa,Raduha
4.Strelovc iz Logarske doline ali Robanovega kota
5.Molička planina in vrhovi okrog nje
Krasne predloge,samo zame malo prezahtevne,ti je napisal PV.
Lepo se imej, kamorkoli se boš odpravil.
(+1)všeč
Page:1234
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies