Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Melišča
3.10.2011 - turbo
mežikanje malce v razmišljanje, ko vreme res ne bo primerno za gorniške podvige mežikanje

Vsi smo veseli melišč, tistih ta pravih, po katerih se mimogrede pripelješ precej nižje (in po katerih se gre gor po sistemu enega gor, dva nazaj jezen ). Če predpostavimo, da je vsako melišče na trdi podlagi, je drobnega in manj drobnega grušča na tej trdi podlagi toliko, kot ga pač je. In pri vsakem spustu ga veliko "odpeljemo" s seboj v dolino. Po tej logiki bi ga moralo zmanjkati in slej kot prej bi morali priti do trde podlage. Pa nekako kar ne pridemo. Npr. pod Mojstrovko, pod Bivakom .II., z Rdeče Škrbine pod Dolkovo Špico direkt proti bivaku in še in še. Torej, ali je tega grušča toliko, da se ga niti v desetletjih ( stoletju ? ) ne da "zdrajsati" do trde podlage ali pa "nekdo" pridno nosi vso to kamenje nazaj na hrib, da potem mi udobno sestopamo zmeden Kaj mislite zavijanje z očmi
lynx     
3.10.2011
pride od višje & pod MM se mi zdi že precej zlizano in tanko, je treba kar globoko preden lahko začneš gazit (je pa zato tam globje).
jozodozo     
16.8.2018
Se opravičujem če tema ne spada pod trenutne razmere ampak zanima me kot ljubitelja melišč, kje ste doživeli najlepša oz. najdaljša melišča za spust?
Moje najljubše je iz Špika proti kačjemu grabnu, zares dolgo ter iz Nanosa, kjer velik del na daleč niti ni viden.
5Xum     
16.8.2018
Špikov kačji graben meni ne pade niti v top 3 nasmeh - sicer je kar dolgo, ampak ima veliko posameznih delov, vmes je precejkrat kar plitvo.

Najboljši ki mi padejo na pamet so spust iz Male Mojstrovke proti Vršiču, spust s Kamniškega sedla proti Pastircem, melišče v dolini za Cmirom proti Vratom, pa verjetno najboljši kar sem jih doživel, melišče pod Kukovo špico (skoraj 1000 višinskih metrov!).
Loni     
16.8.2018
Z Begunjščice tudi dobro nese. Tisti s Špika me ni impresioniral prav nič.
jozodozo     
16.8.2018
Hmm, zgleda bo potrebno še raziskovat =) Mojstrovko bomo pa letos prehodili, tako da pride na vrsto.
bumbi     
16.8.2018
Meni je všeč Dolga riža zahodno od Stola na avstrijsko stran.
iUnknown     
16.8.2018
Moje najdaljše melišče do sedaj je bilo iz Kamniškega sedla iz poti za Planjavo. Meni je kar cool. Enkrat sem tudi precej pogrnil, tako da sem potem vedno nosil rokavice. Traja pa okoli 4 minute in pol, da si dol. Slabost tega pa je, da sem po enih 6-7ih spustih imel gojzarje že zelo uničene.

Včasih mi je bilo dobro tudi iz sedla za Kamniški vrh, samo potem je bilo nekaj časa precej "zrajsano" in si moral pošteno pazit, da nisi odletel. Zdaj pa že nekaj časa nisem preizkušal, tako da ne vem kako izgleda.
Loni     
16.8.2018
Jaz takrat obujem nekaj, česar mi ni škoda. Za sobotno Begunjščico moja obutev in spremstvo ni bilo primerno za na melišče, pa sem šla okoli.
Tisto melišče pod Stolom je tudi meni zelo všečno. No, na splošno sem usekana na melišča, sem sposobna iti večkrat nekam gor samo zato, da lahko dol letim. Za prvo silo mi tudi tista pod Vrtačo zadoščajo (rada rinem na Zelenjak in Palec, pa si pač izlet malce popestrim).
karibu     
16.8.2018
Se pridružujem 5Xum.
Pod Mojstrovkami, iz Planjave proti pastircem in meni najljubša hitra cesta za Cmirom - Vrata velik nasmeh
jax     
16.8.2018
Mah, ena klasika je recimo spust od bivaka II. Tam res leti en lep čas brez prekinitev, edino spodaj je treba malo pazit na možice, da zadeneš izstop.
dprapr     
16.8.2018
Za Cmirom, od bivaka II, nad bivakom pod Kočno,.. V tem vrstnem redu.
piotr     
16.8.2018
Včasih je tudi melišče z Durc kar precej skrajšalo spust z Raduhe. Res smo tedaj hodili z robustnimi in trpežnimi, a težkimi(cca 3 kg) gojzarji, nenazadnje so bile tudi noge "prožnejše".
Ko sem nazadnje minuli mesec tukaj sestopal v dandanašnji "modni" obutvi, si kar nisem mogel predstavljati, kaj bi od te sploh ostalo.zmeden
Drugače pa se pridružujem mnenjem predhodnikov.
jprim     
18.8.2018
Glede obutve - se rada spuščam po meliščih, tudi obutev zdrži, res da je potrebno največ nege zaradi tega. Najdaljše melišče, kjer sem uživala do onemoglosti pa je bilo v Italiji,spust iz Cime Ombretole, kakšnih 500 višincev.velik nasmeh
Lp!
janez.novak     
11.10.2018
Jaz sem se včeraj se spustil po melišču s Kamniškega sedla proti Pastirjem. 350 m višincev in ravno prava podlaga za varen in hiter spust. Všeč mi je tudi melišče na koncu plezalnega dela poti prek Pipanove lestve - tudi tu je lep spust. In pa melišča s sedla Gulce skoraj do Velikega Črlovca. Kakor je naporna hoja navzgor, je spust ekspresen.
djimuzl     
11.10.2018
Z Vratc proti Češki koči, en del je prava mivka nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki