Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Planinski čevlji

Print
Hanzi 4. 04. 2017 14:05:21
Septembra lani sem spraševal po izdelavi hribovskega čevlja po meri. GregorC je svetoval Proalp.
Naj napišem da njihovega čevlja ne morem nositi, kljub temu da so ga delali 2x, nekajkrat merili stopalo, opozorarjal sem jih na posebnosti stopala, bil sem vsaj 6x v njihovi trgovini, 2x pošiljanju čevljev po posti...
Skratka imam lep spomin v vrednosti 180 evrov, kako pa bom z otrokoma po hribih hodil pa se ne vem.
Pogojno sem jih lahko obul če v sprednjih dveh luknjah nisem imel vezalk, ne morem pa jih nositi, ker so spredaj enostavno naredili prenizke in brez "vdolbine" pod negibljibim palcem.to sem sedaj sam naredil za silo, pa se vedno ugotavljam da je čevelj spredaj enostavno preozek in prenizek.
Proalp čevelj izdelan po meri1
všeč
Hanzi 4. 04. 2017 16:36:31
Sicer pa verjamem da so "standardni" čevlji za standardno nogo ok. Izven serijskega pa nekako ne znajo narediti, kljub temu da sem rekel, da sem pripravljen sedeti ob čevljarju da bi naredil kopito po nogi.
Ce že neznano narediti kopita po skici in merah.
všeč
Rozalija4. 04. 2017 17:48:03
Primozz 94,

Jaz sem z La sportive presaltala na Salewo, ki se mi fuuuul bolje obnesejo. Imam ta visok in ta nizek model, ne morem prehvalit. Rabim jih za visokogorje, sredogorje, ferate in pozimi za bliznje hribcke nasmeh
Cevelj je lahek, a nudi dovolj opore, poleg tega pa meni ustreza, ker je malo sirsi od Sportive. Dovolj je tudi prostora spredaj pri prstih. Res priporocam.

Pozdrav, Zala.
(+2)všeč
Kleemen1. 08. 2017 22:06:35
Imam že planinske čevlje od Alpine Tibet in zelo zadovoljen. Sedaj pa kupujem še ene nizke pohodne čevlje tako da jih lahko uporabljam za krajše oz. manj zahtevne ture in predvsem za poleti, ker od Alpine so res zelo robustni in predvsem težki + topli in bi rabil zraven še nekaj lažjega in bolj primernega za poleti. Kaj priporočate? Nekaj v rangu do 100eur, sedaj sem gledal je kar veliko znižanj. Ogledane imam Adidas Terrex gtx, kako se obnesejo v praksi?

http://www.global.adidas.com/terrex-swift-r-gtx-shoes/BZ0604.html
(+1)všeč
Kleemen8. 08. 2017 16:55:57
V primeru, da kdo kupuje Adidas Terrex gtx sem jih danes stestiral. En najboljših čevljev kar sem jih imel nasplošno, za v hribe pa klasa zase, vsaj od teh kar sem jih imel do sedaj. Zelo lahki, trpežni, udobni in kar mi je najbolj pomembno oprijem je vrhunski. Imam zelo robustne visoke čevlje Alpina Tibet (najbolj prodajan model Alpine) so super, ampak Adidaske so boljše v vseh pogledih, predvsem pa oprijem je res vrhunski proti Vibramu od Alpine, kar me je zelo čudilo. Na skalah se limajo kot da bi imeli spodaj lepilo. velik nasmeh Na zemlji tudi odlični in po 6 urah hoje po različnih terenih mi ni niti enkrat zdrsnilo, razen enkrat ko sem probal kako drži na eni spolzki korenini, ampak tam logično da noben čevelj ne bi držal. Poleg tega pa po 6 urah hoje zelo udobni, po prvi uporabi me niso nič zažulili in poleg vsega mi je všeč tudi to da so zelo lahki, mislim da imata oba čevlja okrog pol kg, od Alpine pa ima en čevelj več kot 1kg kar je ogromna razlika. Verjamem pa da je Alpina boljša za visokogorje, kjer so bolj robustne skale, ampak tudi Terrex bi verjetno bil odličen na 2000m+.

Po prvem testu zelo zelo zadovoljen in mislim da bom od sedaj naprej vedno kupoval Adidaske tudi za v hribe. Stestirat jih moram še na mokri podlagi, ampak mislim da bo tudi po mokrem terenu zelo dober oprijem. Poleg tega pa še vodoodporni goretex tako da mislim, da bodo primerni tudi za pozimi. Alpino bom pa verjetno prodal, ker je to drugi svet. nasmeh Edino kar me skrbi je to da so nizek model in večje tveganje za zvit gleženj, ampak danes ni bilo problemov.
všeč
lino8. 08. 2017 17:38:17
Kleemen, to je pa zelo grdo, da si tako popljuval moje najljubše gojzarje Alpina Tibet. Ali so Adidasovi čevlji res tako superlativni, ali pa si ti uspešen Adidasov komercialni referent? Lp
všeč
tinky8. 08. 2017 17:55:24
Lino, kdaj jih pa rabiš, saj nikamor ne greš.
(+8)všeč
lino8. 08. 2017 18:06:08
Tinky, ti si kot Bog - vse vidiš, vse slišiš, vse veš! Lp
všeč
sirt18. 08. 2017 18:16:02
Zelo lahki, trpežni-Po enem sprehodu ugotovil da so trpežni?
Na skalah se limajo kot da bi imeli spodaj lepilo-Ne pomeni nič drugega kot mehka guma! Po 50-ih urah uporabe po bolj ostrem terenu mi povej koliko bo še profila.
(+9)všeč
Kleemen9. 08. 2017 11:21:37
Alpina je top, ampak bolj za visokogorje, za krajše ture par urc ni primerjave, sploh pa oprijem kaj takega kot pri Terrexu še nisem sprobal. Guma je sigurno bolj mehka to je jasno, pa tudi ne tako debela kot pri Tibetu, to itak ni primerjave, saj sta dva različna čevlja. Meni pa je pomembno da drži tako kot sedaj, kako bo po 50 urah pa bomo videli. 50ur hoje pa je kar veliko, glede na to da ponavadi hodim 5-10x na mesec po par ur.
(+1)všeč
A-Zaslap10. 08. 2017 11:21:58
(+1)všeč
Trobec10. 08. 2017 18:25:08
Pomoje ni najbolj ustrezna primerjava teh 2 čevljev, ker nista ravno za isto namembnost. Verjamem pa, da je pri toliko manjši teži bolj udoben kot Tibet. Glede vzdržljivosti se pa strinjam, da po 1 turi pač tega ne moreš ocenjevat.
No, moji Tibet so dali skozi že ene 60 tur (oz "pohodnih dni"), kar pomeni vsaj 300, če ne že čez 400 ur (vmes so bile tudi ture s po 3000m višincev zahtevnega terena). Podplat je res že precej zlizan, tudi oprijem je že slabši, sam čevelj je pa še precej dobro ohranjen, tako da bom verjetno raje samo podplat menjal. Je pa res, da so dobro vzdrževani (dokaj redno mazani s kremo, ne samo špricani z impregnacijskim sprejem, kot to marsikje radi svetujejo).
(+1)všeč
Trobec10. 08. 2017 18:26:15
@tinky, gre gre...od kavča do hladilnika po pir (ali kokakolo, ker mi deluje premlad za pir mežikanje
(+3)všeč
kotnk10. 08. 2017 20:53:11
Če boš malo več hodil jih boš imel za eno sezono nasmeh sam imam la sportiva bushido in so top za lažje terene... za višje, daljše vzpone pa imam Alpina Lhotse. Alpino mam že cca 5 let pa je še ok... La sportivo pa sem pač moral po nov par. Jih pa ne zamenjam za turce kot so velika planina, tudi do Kam. Sedla. Je pa res povsod treba pazit na vsak korak.
(+1)všeč
Loni11. 08. 2017 09:57:12
kotnik, pri meni še eno sezono ne zdržijo, sem si pa zdaj za zraven La Sportive (imam ultra raptor model, ki je spredaj malo "okovan", dva para) omislila še Pantero od Dynafita, ki ima vibram podplat, po kakem mesecu uporabe sem zelo zadovoljna.
Adidasov terrex model mi ne ustreza, in če sem iskrena, mi tudi tista guma ni bila všeč (Continental), z GTX pri supergah je pa tako, da vsake premočijo. In tako imam pohodne superge vse brez GTX.
všeč
Lalala11. 08. 2017 13:58:20
Zdravo! Malo bi se vštulila v to temo, čeprav bi morda morala odpreti novo.

Imam vprašanje glede dobrih pohodnih čevljev v povezavi s haglundovo peto.

A ima kdo kak nasvet?

Sicer je zadnja leta veliko inormacij dostopnih tudi preko interneta.

Vem, da sem nekje pred 10 leti ali več zelo iskala vse možno na to temo pa ni bilo niti zadetka v slovenščini na googlu in tudi zdravniki niso imeli pojma o pojmu. No, saj po tujih straneh je bilo veliko info, amapk kot edina trajna in dobra rešitev navedena operacija. Nekoč.

No, kakorkoli. Imam to težavo sigurno od najstniških let ali več. Se ne spomnem. Nisem bila nikoli športnik, ne nosila visokih pet.

Za zdaj so mi edina rešitev tisti silikonu podobni obliži in debele nogavice ali dvojne in pač po nekaj urah hoje se itak navadiš na grozno bolečino.

Ima kdo kak drug nasvet? Oz. kako priporočilo glede čevljev? Tistih visokih do gležnjev sploh ne morem obuti.
všeč
Martin M.8. 11. 2017 12:22:01
Na outdooraktivnosti.si najdete vse o pohodnih čevljih.
Preberite si objavo:Pohodni čevlji glede na uporabo, kjer je čisto na splošno pojasnjeno, kako se pohodni čevlji uvrščajo v skupine, glede na teren za katerega so najbolj primerni. Če kupujete pohodne čevlje je najbolj zanimiva objava o tem, kako izbrati prave pohodne čevlje zase: Pohodni čevlji, kako izbrati prave.
Če pa jih že imate in vam ne ustrezajo najbolje ali bi radi izboljšali stik s čevljem si preberite: Kako preprečiti dvigovanje pete; ali o negi pohodnih čevljev: Pohodni čevlji - Nega in vzdrževanje
všeč
ssasha8822. 11. 2017 17:01:36
Zaradi splosnih dobrih izkusenj z (neprehrambenimi in/ali prehrambenimi) izdelki iz Hoferja, dodajam samo tole: klik , ce slucajno komu pride se prav, ker bi rad kupil nekaj za hojo, ampak ni pripravljen zapraviti pravo premozenje za cevlje nasmeh sama sem bolj skromen zapravljivec - ampak karseda aktiven pohodnik, zato se raje posluzujem cenejsih, ampak zato nikakor ne slabih produktov. LP
všeč
Sitback30. 11. 2017 08:00:54
Letos sem si za obiskovanje naših gora nabavil Alpina Ladakh classic, zdaj sem pa po spletu okoliščin dobil še nove Alpina Tibet in me zanima kakšno kombinacijo uporabe priporočate, kar ene bi imel samo za planine druge pa za vsakodnevno uporabo in skakanje po terenu... Ladakh se mi zdijo masivnejši in trdnejši in primernejši za v gore... Kakšen nasvet?
všeč
michael6630. 11. 2017 10:05:23
Mislim,da ne moreš dost zgrešiti.Sta približno enaka. Jest imam tibet že tretje zapored in so mi kr vredu za te naše hribe.Le za pozimi/za dereze/imam druge...
(+1)všeč
Page:123...6768697071...878889
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies