Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Otroci in gore
primoza     
3.9.2018
Hvala Darinka, tudi jaz držim pesti. So pa zdaj drugi časi, dobi se cel kup elektronike, ki je prav narejena za to, da zasvoji uporabnika. In starši so tisti na katerih je dandanes veliko težja odgovornost, ker je okolje veliko bolj polno nekih komerciali namenjenih dražljajev.
Mcgiver     
4.9.2018
Zanimiva debata... Vsak otrok je po svoje drugačen in vsak ima svoje interese in zanimanja. Koliko nam ga uspe za nekaj navdušiti in mu to predstaviti na njemu zanimiv način, da bo to z veseljem počel je pa stvar posameznika, vzgoje, družinskih odnosov, zgleda, okolja, družinskih zmožnosti in še veliko faktorjev. Je pa to sigurno umetnost, ki šele dolgoročno pokaže rezultat kako uspešni smo pri svojem početju (beri vzgoji ali vodenju )bili.Žal ne naredimo vedno vse prav, kajti tudi sami nismo popolni. Zato se mi ne zdi pravično nekoga obsojati, saj odnosov in karakterjev v družini ne poznamo, verjamem pa, da vsi starši želimo otrokom samo najboljše.....mežikanje
primoza     
4.9.2018
Gornje razmišljanje je povsem pravilno. Žal nisem več odgovorna oseba za Žana, za razliko od Ajde.nasmeh Ostalo pa govori samo zase. Žal ne samo na področju rekreacije. Se mi pa vsekakor zdi, da nasploh fantje v letih 10+ potrebujejo nekaj več usmerjanja kot dekleta. Dekleta dobijo hitro neko svojo špuro. Kot gledam naokoli po svetu se to pri veliko "fantov" vleče še v pozna leta.velik nasmeh
ljubitelj gora     
4.9.2018
Kaj pa če bi ti odnehal hodit v gore, ker nebi več videl smisla v dolgih in napornih tur in bi Žan imel še vedno intereszavijanje z očmi
primoza     
4.9.2018
LG. Saj ni problem v napornih turah, kot veš tudi sam. Problem je kontinuiteta, ki edina da podlago za katerikoli udejstvovanje. Primer. Če delaš v službi eno stvar kot namestnik, se vedno loviš in zapraviš bistveno več časa. Nasprotno, če si zverziran opraviš isto stvar z levo roko. Z Ajdo sva se oba trudila okrog Žana, Ajda še preveč, ker se ji ne bi bilo treba. To je tudi mene najbolj žalostilo, ker sta tudi onadva v veliki meri izgubila stik. Včasih sta se v gorah iskreno zabavala. Ajda tudi počasi dobiva svojo plezalsko druščino, Zan pa ima za druženje s prijatelji igranje online igric. Ima pa Žan idlične genske predispozicije, kar pomeni, da se hitro vpelje. Tako se tolažim s tem, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. Trenutno ima idejo, da bi šel trenirati gorsko kolesarjenje, s tem sam sicer nimam nič. Ampak vem, da je to hudičevo naporen šport in ga tako na suho ne moreš prav uspešno trenirati. Je pa tudi sam občutljiv na to, če je vedno zadnji in ga potem kmalu mine veselje.
SamoK     
4.9.2018
Tema bi morala imeti naslov:
"Pomagajmo Primožu razumeti, kje je zabluzil pri svojem sinu, ali pa mu vsaj zagotovimo, da ni on nič kriv"
primoza     
4.9.2018
Ravno pravi se oglaša.nasmeh
Z veseljem preberem mnenje, še raje pa kake praktične izkušnje.
UB77     
4.9.2018
Nov dan, še vedno nabijanje istega osebka!!!eek Seciranje vaših odnosov v družini niso stvar za na hribi.net! zavijanje z očmi
SamoK     
4.9.2018
Primož, ni ravno videti, da si želiš mnenj, ki bi ne bila identična tvojemu. A če želiš, ti dam nasvet: malo skuliraj, tukaj in doma.
primoza     
4.9.2018
Po pričakovanju je približno 75% škarta, "vodijo" v tem običajni, že poznani. Saj to je za net nekaj običajnega. Ampak prebral sem tudi nekaj resnih, konstruktivnih mnenj, o katerih lahko človek tudi razmisli. To je bil tudi moj namen, ko sem odprl to temo. Vsak pa, ko nekaj napiše, da o tem ogledalo samega sebe, pa ali je anonimen ali pa ni.
korl     
4.9.2018
@primoz Redkokdaj sem se nekoliko zmotil, ampak res redkokdajvelik nasmeh

Tipična izjava nekoga, ki si v resnici "želi" slišati drugače misleče.

Pa še tisto glede pametovanja o Kiliju.

Ni nas malo, ki smo bili na njegovem vrhu,vendar brez da bi si delali samoreklamo na forumu. Zato ti iz njega ni treba delati nekega super podviga, ker to tudi ni. Kot si že sam med vrsticami ugotovil, je pri Kiliju še največji problem finančni strošek, ne pa sam hrib, ki se ga kot takega itak v nobenem primeru ne sme podcenevati. Če podcenjuješ, ti pač ni treba hoditi v Afriko, ker se lahko ubiješ tudi doma na Starem gradu....
primoza     
4.9.2018
A morda veš, da ni uspel priti na vrh ruski bogataš Goran Abramovič. Lotil se ga je precej arogantno. Ni pa tehnično nič kaj takega, a če dobiš višinsko bolezen, se moraš na vrh prigarati med pogostim bruhanjem.velik nasmeh Seveda pomaga aklimatizacija, a ne vedno.
Kar pa se tiče iz konteksta vzetega mnenja o zmotljivosti je pa bilo mišljeno, da sem v vseh teh letih in kilometrinah le enkrat šel na turo z eno gospo, ki turi ni bila dorasla, pa še v tem primeru se je vse dobro končalo, na srečo sem vzel s seboj dovolj opreme. V tem primeru sem naredil napačno oceno usposobljenosti na podlagi dostopnih podatkov. Seveda se pa lahko človek resno poškoduje tudi na kavču. V vseh letih planinarjenja sem že marsikomu pomagal, imel minimalno število poškodb, enkrat si je Ajda zlomila zapestje ob spodrsu v sredogorju, sam pa maksimalno kak odpadel noht. Ampak vzrok je v tem, ker sem navajen skrbno oceniti pripravljenost. In ta ocena pri Žanu pač ni zdžala. Ne razumem pa čisto tega intelektualnega dometa. A mislite, da sem odprl temo zato, da bom požel ploskanje in aplavze?
korl     
4.9.2018
Abramoviču verjetno ni bil neki življenjski cilj 5 dni hoditi gor in dol na goro, šel je ker je bil pač tam in ker mu je vseeno za 500 dolarjev drobiža za vzpon. Po dveh dneh je spoznal da mu je mnogo bolje na jahti parkirani v zalivu pred Zanzibarjem. Saj verjetno on ne bi uspel niti na Brano, čemu le bi se trudil?

Zakaj si odprl to temo, boš sam vedel, mi pa si mislimo kar si velik nasmeh
primoza     
4.9.2018
Super, strokovnjak za Abramoviča.velik nasmeh Česa vsega se tu ne najde.eek
Macesna     
4.9.2018
A mu ni ime Roman Abramovič?
korl     
4.9.2018
strokovnjak pa tak - ti si ga privlekel na forum, tako kot tudi to temo
primoza     
4.9.2018
Ni bila poanta v imenu, a ne?nasmeh
julius     
4.9.2018
primoza
Če odmisliva Abramoviča, ti naj bo v pomoč, da v letu, ko sem bil jaz na Kiliju, slavna športnica Martina Navratil ni zmogla poti na Kili. Njo so v dolino odpeljali na "marinerju", ki jih na posameznih postajah ne manjka.
korl
Če verjameš, ali pa ne, je % tistih, ki dosežejo vrh pod 40%
gorolazka     
4.9.2018
Otroci in gore se spreminja v odrasli otroci in kili. Kdo zmore in kdo ne. Slovenci seveda zmorejo, razen otroka Žana, ki ga ne spustijo zraven, slavni tujci pač ne. Nabijanje ega, pa ne le od primoza.
primoza     
4.9.2018
Tako za mimogrede, da mi ne gre za potrjevanje. Do zdaj so mi bili v temi koristni posti od: NYG, ZoranPeternelj, mpp, dprapr, turbo, Gita, jax, Lino, DarinkaG, McGiver, Ljubiteljgora, gorolazka, Julijus. Ostali so bili manj uporabni, za nekaj pa je čisto vaseeno, če so gor ali ne. Vsekakor pa ne meni ne Ajdi ni vseeno, če je Žan prenehal hoditi z nama po 10 letih skupne hoje in 2,7 opravljenih SPP. Zadnjo zaključujeva sama z Ajdo. In nešteto zabavnih dogodivščinah. In to zaradi SPREMENJENIH RAZMER.
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki