Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Ostalo / Mountain ranges / Tura na najvišje madžarske vrhe

Tura na najvišje madžarske vrhe

Print
Marx29. 09. 2014 23:25:00
27.09. smo se z Varaždina spravili na pot. Namen je bil osvojiti tri najvišja madžarska vrha.
Prvi smo da osvojili najvišji Kekestető in to po zeleni poti z vasi Matrafüred. Ko smo bili v tekaški formi smo izjemno hitro prišli do vrha. Ob ti poti je tudi drugi najvišji madžarski vrh , neizrazita skala Pezső-Kő katero smo prečili. Na vrhu smo se malo zadržali na okrepčilu , ker razgled ni bil dalek smo se takoj spustili nazaj , tokrat po modroj križ poti.

28.09. je na vrstu prišel tudi vrh Galyatető ki je znan kot drugi najvišji vrh , ampak je v resnici tretji. Vzpon iz mesta Paradsasvar je bil ugodno presenečenje ker je pot kar teška , strma in zahtevna. Po zahtevnem delu smo bili nagrajeni z izjemnimi razgledi na sever. Na vrhu okrepčilo in malica. Žal razglednik še ni gotov - ker bo vidno preraščal gozd bo z njega kar izjemen razgled na vse strani. Ampak to v neki prihodnosti. Hiter spust navzdol in nazaj.

Z menoj so bili frendi Cviko , Jež in Krešo.

Tri najvišja madžarska vrha niso nikaj precej zahtevna , ampak je vsekakor lepo osvojiti . A Madžarska kuhinja... ampak to je za nekateri drugi forum.

In še nekaj - madćarske planinske poti so izjemno označene in v pravilu dobro održavane. Tudi Matra kot najvišji hrib ni izjema tem pravilu.
Tura na najvišje madžarske vrhe Hrvati na najvišjem madžarskem vrhu. Z leve Krešo , Jež , Cviko in jaz.1
(+6)všeč
Marx15. 12. 2015 18:41:06
12.12.2015. Kekestető

Tudi to leto na najvišji vrh Madžarske... Enodnevna zadeva to leto , hiter vzpon po poti modri trokut , navzdol pa po Marijinoj poti z enim zanimivim krajšim klancem. Škoda da ni bilo časa , običajno je to dvodnevna zadeva in je drugi dan na vrsti še neki vrh na Madžarskem... mogoče drugo leto.

Z menoj so bili tudi Jež , Ante in Mislav. Več o izletu v sliki in slovu pa na facebook strani Lov na avanture,
(+2)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies