Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / Mountain biking / Mangrtska koča

Mangrtska koča

Print
mailman14. 08. 2012 17:37:18
Pohodni, sej men tud dalj časa ni uspelo prešteti tunelov, vedno sem se spraševal al jih je šest, al sedem!!!velik nasmeh No, med enim kolesarjenjem ( ne vem več katerim, mogoče desetimjezik ), sem se pa le zavzel in štel te tunele!!!coolcool
(+1)všeč
dm722. 06. 2013 18:58:51
Po dobrem letu sem danes prvič letos zavil proti Mangrtu.Glede na vremenske razmere,ki so v zadnjih dnevih pa dalje kot do zadnjega tunela nisem prišel.Cesto so pred kakšnim tednom že čistili a so zaradi nizkih temperatur in zadnjih padavin čiščenje prekinili.Novozapadli sneg začne nekje kilometer pred zadnjim tunelom a ga je bilo ravno toliko,da se je dalo pedalirati vmes je še nekaj manjših novih plazov čez cesto.Vhoda v zadnji tunel ni bilo videti.Po zadnjih informacijah naj bi začeli čistiti v sredo in bo do pod Malega vrha v tednu dni verjetno očiščena.Naprej pa bo vprašanje če bo prevozna.Saj je zaradi podora pod Rdečo skalo na jesen lani ves materijal še vedno tam.
Planina Mangrt še sameva1
Tukaj začne sneg2
Malo pred zadnjim tunelom3
Pri zadnjem tunelu4
Pobočje tik za zadnjim tunelom kjer poteka cesta5
Tu je vhod v zadnji tunel6
Še vedno je kar dosti snega na cesti7
Loška in Jezerska dolina8
9
Planina Mangrt od blizu10
(+12)všeč
dm729. 06. 2013 19:54:23
Po tednu dni še enkrat proti Mangrtu.A pri zadnjem tunelu vidim,da bistveno dlje kot pred tednom dni ne bo šlo.Pot je od zadnjega tunela do odcepa za kočo skoraj še polovico zasnežena.Jo pa počasi čistijo.A vendar mi uspe priti preko plazišča in se zapeljem do pod Malega vrha in nato vendarle še do koče.Snega je tukaj še ogromno.Vreme skoraj identično kot pred tednom dni le še malo več megle.Ob povratku nazaj pri zadnjem tunelu srečam še Igorja,ki se je ravno prismučal z vrha Mangrta.
Pri zadnjem tunelu1
Snega na cesti je več kot 3m2
3
Dobre 3m nad cesto4
V ovinku pod Malim vrhom5
Pod Rdečo skalo6
Mangrtska koča7
Igor v elementu8
Dolga zima je za njim9
Pri koči10
Pogled proti Malemu vrhu11
12
Skalni podor pod Rdečo skalo13
(+5)všeč
dm7225. 06. 2013 20:18:11
V tretjič gre rado,tako pravijo in to je danes tudi držalo.Vtretjem poiskusu letos prvič do vrha (Mangrtskega sedla).Pot je še vedno zaprta,tako bo tudi verjetno ostalo do konca tega tedna.Delno so podor odstranili še nakaj pa ga je na cesti verjetno ,da se nebi vozili z avti do vrha.S kolesom pa gre normalno le čez omenjen podor ga je treba nesti.
Rombon in Jerebica1
Mangrtska jezera(Belopeška)2
Mangrt3
4
5
6
Mangrtska koča7
Ostanek podora8
9
Cesta na Mangrt10
Mangrt  iz tretjega tunela11
Mangrtska planina še vedno sameva,a le do konca tega tedna12
(+3)všeč
GregorC9. 08. 2014 18:28:54
Končno bi lahko rekel. Danes sem se tudi jaz povzpel s kolesom do Mangartskega sedla. Štartal sem zjutraj še pred osmo v centru Bovca in se do Loga pod Mangartom dodobra ogrel. Od tu dalje pa je sledil bol resen vzpon mimo vasi Strmec do odcepa Mangartske ceste. Tu je sledil krajši počitek in okrepčilo, nato pa zaključni "juriš" proti vrhu. Do tu razen avtomobilov in motoristov še nisem srečal nobenega kolesarja, na cesti proti vrhu pa nas je bila že prava karavana. Cesta je lepo speljana in razen nekaj posameznih odsekov niti ni prestrma. Tako ali tako pa sem se je lotil v turističnem tempu in se vmes ustavljal za fotografiranje. Kakšne večje razglede pa je pokvarila nizka oblačnost, kljub vsemu pa je bilo med vzponom vroče. Na sedlu pa je bilo precej megleno in vetrovno, zato je sledil hiter spust v dolino. Na križišču zavijem desno in skočim še do Predela. Od tu pa uživancija na spustu do Loga, tu pa je bilo spet na trenutke bolj pritisnit na pedala in zaključek v Bovcu.
Srečal sem ogromno kolesarjev, veliko je bilo tudi motorjev in avtomobilov, čeprav sem le teh na cesti proti Sedlu pričakoval več. Ampak se ne pritožujem. Kljub nekoliko slabšemu vremenu na sedlu je bila tura odlična!
Pred Klužami1
Druga za drugo v ravni vrsti...2
Strmec (le od kod mu ime)3
Informativna tabla na križišču4
nekajkrat se mi je stemnilo pred očmi...5
pogled proti Mangartski planini6
tudi Mangart se je sem in tja pokazal7
peneči vrhovi8
pogled proti cilju9
megla se nabira10
na Mangartu kipi11
(+2)všeč
Page:12
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies