Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Vremščica
flapho     
6.5.2013
Odgovor vsem na temo kolesnic na Vremščico.
Na vrhu Vremščice stoji repetitor ministrstva za obrambo in elektra Primorske, ki ga je potrebno vzdrževati. Velikokrat je potrebno prepeljati opremo za vzdrževanje , rezervne dele in orodje, ki ga je težko stlačiti v nahrbtnik. Se pa vozijo gor nekateri za zabavo kar pa ni lepo in to ne odobravam. Sicer sem pa bil gor pred nekaj dnevi in pomladanska trava lepo prerašča kolovoz tako, da ne izgleda več tako.
Vremščica1 Vremščica2 Vremščica3
Alfista     
6.5.2013
Ja zaradi teh repetitorjev se marsikje lahko voziš, kjer se sicer ne bi in tudi marsikatera gozdna cesta je pozimi plužena.
keber1     
6.5.2013
Kdaj najlepše in najbolj bogato cveti Vremščica? Da sprobam novi macro objektiv.
flapho     
6.5.2013
Nekje od 15. maja naprej!
akvarij     
28.5.2013
Smo bili v nedeljo gor in narcise grejo počasi h koncu, potonike in irisi pa so v polnem razcvetu...
akvarij     
28.5.2013
http://akvarij.blog.siol.net/2013/05/26/vremscica/
velesa     
3.3.2014
Pohodnik je pred dnevi, z Vremščice proti Vremam, našel avtomobilski ključ. V kolikor ga kdo pogreša, naj se javi na kontakt Planinskega društva Sežana.
Upam, da se lastnik oglasi nasmeh.
Pa srečno!
velkavrh     
10.5.2014
Danes pa na Primorsko na Vremščico. Štart je v Senožečah. Avto pustimo kar na tamkajšni avtobusni postaji in takoj so tam smerokazi za Vremščico. Sprva pot poteka po značilnih kraških uličicah. Več hiš je zapuščenih in razpadajo.Ko se asfalt konča pa po makadamski cesti v gozd. Ko pridemo v gozd pa naletimo na žledolom-grapa še ni očiščena. Uradno je pot zaprta-obvestilo je že v naselju. Potko so zasilno speljali po grebenčku nad grapo.Ko pridemo z grebena označeno pot pa so označeno pot čistili pridni markacisti in ostali PD Sežana-pridni. Do vrha Vremščice hodimo slabe dve ure. Ko pridemo iz gozda na lep pašnik vidimo celo padalce-šola letenja. Potem pa spet malo po gozdu naravnost na razgleden vrh Vremščice. Dane je bil razgled fenomenalen.Je pa Vremščica pravi botanični raj-priporočam!
Vremščica Smerokaz že v naselju .1 Vremščica Obvestilo o zaprti poti.2 Vremščica Ogromne kraške hiše so zapuščene in se podirajo.3 Vremščica Smo že na makadamu.4 Vremščica Zasuta grapa.5 Vremščica Potka je speljana po grebenčku nad grapo.6 Vremščica Pot je vseskozi odlično označena.7 Vremščica Prvi travniček.8 Vremščica Na drugem ša šola padalstva.9 Vremščica Ne bomo se zgubili.10 Vremščica V gozdičku pod Vremščico pa gorgrede srečam veliko skupino pridnih markacistov PD Sežana.11 Vremščica Nazaj grede pa jih srečam že tik pred grapo.12 Vremščica Pot so dobro očistili-pohvalno.13 Vremščica Tik pod vrhom.14 Vremščica Proti vrhu -desno so prelepi bolj travniki kot pašniki.15 Vremščica Postaja-ne vem česa.16 Vremščica Vrh Vremščice.17 Vremščica Skrinjica s knjigo za vpise in žig poleg.18 Vremščica Vse strani neba.19 Vremščica Pogled dol na Divačo.20 Vremščica Nanos.21 Vremščica Na začetku poti že iz naselja so me pozdravili oslički. del kar velike črede je pridirjal k ograji, del pa je varno opazoval v senci.22 Vremščica Sedaj pa še naj rožce ture-navadna potonika-prelepa.V naravi jo bomo bolj poredko videli.23 Vremščica Navadni zlati koren. Najdemo ga samo na Primorskem.24 Vremščica Nepoznana rožca iz gozda-prelepa.25 Vremščica Narcisa tudi ne sme manjkati.26
y-333     
10.5.2014
@Velkavrh. Hvala za pohvalne besede
markacisti PD Sežana.
velesa     
10.5.2014
Ja, Planinsko društvo Sežana se lahko pohvali z markacisti, ki vzorno skrbijo za planinske poti na njihovem območju in teh je kar precej kilometrov - bravo, fantje. Ob takih akcijah pa se jim pridružijo tudi drugi člani društva.
Naj vam namenim preprosto besedico HVALA - za vaš prosti čas, ki ga porabite za urejanje poti. Ob priliki gremo na pijačo mežikanje
padez     
20.5.2014
Vsa pohvala markacistom PD Sežana. Planinska pot iz Senožeč na Vremščico, ki je bila zaradi posledic žleda totalno neprehodna, je očiščena in vzorno urejena. Zares hvala za odlično opravljeno delo!
stankoju     
30.12.2014
Vsoboto 27.12.na Vremščici, pot je bila malo pobeljena z snegom in tudi nekaj snežink je padlo ko smo se vzpenjali na vrh ampak to nas ni oviralovelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh.Dodam še nekaj slik.
Vremščica1 Vremščica2 Vremščica3 Vremščica4 Vremščica5 Vremščica6 Vremščica7 Vremščica8 Vremščica9 Vremščica10 Vremščica11 Vremščica12 Vremščica13 Vremščica14
navdušena     
6.1.2015
Je bil kdo na Vremščici po sneženju? Kakšno je stanje poti?
sla     
6.1.2015
Na Vremščici nisem bila, sem pa bila v soboto na Slavniku. Mislim pa, da je stanje poti podobno. Torej po poti je staljen južni sneg z kopnimi deli. Na vrhu pa več snega, ki je bolj suh in normalno prehoden. Potrebuješ le pohodne palice in gre tudi z nizkimi čevlji.
velesa     
31.1.2015
Nekam sem morala, da bi prva stopila na nedotaknjeno snežno belo preprogo. Pa se zapeljem proti kraški lepotici, Vremščici.
Z glavne ceste zavijem na makadam, potem pa peš dalje. Pot je bila zvožena in poledenela, zato sem stopala po snegu. Pred mano le ene sveže sledi - hura, dosti bo še nedotaknjene beline nasmeh.
Zavijem na markirano stezo. Ves čas grem po snegu, ki ga ni prav v izobilju. Tik pod vrhom in ob spustu se prikaže tudi sonce, pa tudi skriva. Hodim počasi, saj je preveč snežnih umetnij, da bi jih kar spregledala.
Na vrhu vleče JV, zato uživaško pohitim po belem pobočju. Izpod čevljev mi prši sneg in majhne kepice snega se kotalijo pred mano in puščajo drobne sledi.
Ob povratku srečam nekaj pohodnikov, kolesarjev in takih, ki bi želeli z avtom po cesti, pa jim ni uspelo.
Vremščica poledenela pot na Vremščico1 Vremščica le kdo se skriva tu notri2 Vremščica po nedotaknjeni belini3 Vremščica ponosen je v beli oblekci4 Vremščica pod vrhom se belina zablešči v kristalčkih5 Vremščica vrh imam samo zase :-)6 Vremščica igra senc7 Vremščica tudi letališče Gabrk je zasneženo8
Kigeot     
16.2.2015
Par dni nazaj sem se odpravila na Vremščico, prvič, vendar na koncu Senožeč me je ustavil starejši gospod in mi močno-močno odsvetoval pohod na goro. Res, da je bil vrh zavit v oblak in je malo pihalo, on pa je povedal, da je pot v slabem stanju, polomljena drevesa in je sneg in oh in sploh in mi ne priporoča poti... Odpravila sem se na meni dobro znani Nanos, vendar Vremščico imam še vedno v načrtu, lih zato, da vidim, kakšna je. Ali je po snegu ali v megli se težko orinetirati na poti? Ali je pot res v tako slabem stanju, da ni za hoditi po zimi?? Hvala!
broken arrow     
16.2.2015
Živjo Kigeot 27 tega mesca imam namen iti na Vremščico greva skupaj?
B2     
16.2.2015
Kigeot pozdravljena!
Planinska pot na Vremščico je bila po lanskoletnem žledolomu neprehodna, zaprta ter na izhodišču v Senožečah temu primerno vidno označena - in v mesecu maju lani tudi očiščena in normalno prehodna,kot je še sedaj. Če se na Vremščico podajaš prvič, torej poti ne poznaš, je v slučaju megle na travnikih res nekoliko težja orientacija, nikakor pa ne toliko težka, da se ne bi mogla znajti. Planinska pot iz Senožeč, je del SPP in zelo dobro označena z markacijami in smerokazi. Je pa pot veliko obiskana in posledično tudi dobro shojena - tudi v snegu.
Le veselo na vrh razgledne Vremščice...
Kigeot     
17.2.2015
B2, hvala, najbrž gospod je malo pretiraval nasmeh
Broken Arrow, kaj pa vem... Ti napišem na ZS nasmeh)
velkavrh     
5.5.2015
Po letu dni sem spet obiskal Vremščico.Startal sem v Senožečah. Po žledolomu so pot lepo očistili.Lani sem še tod mimo , ko so pot ravno čistili.Pozna se, da že dolgo ni bilo pravega deževja. Naredili pa so divji prašiči precej škode-kar nekaj travnikov ali pašnikov je preoranih.Vremščica pa sebo razcvetela šele čez kakih deset dni.Še vedno cveti kosmatinec, začele so cveteti tudi narcise. Na cvetenje navadne potonike in navadnega zlatega korena pa bo treba še počakati kakih deset dni.
Vremščica Skoraj smo gor.1 Vremščica Pogled tja čez.2 Vremščica Postaja?3 Vremščica Na vrhu.4 Vremščica Vse sttrani neba.5 Vremščica Kažipoti.6 Vremščica To so preorani travnički.7 Vremščica Pogled nazaj.8 Vremščica Nazaj grede še obvezen postanek pri osličkih.9 Vremščica Tudi to se vidi z vrha Vremšlice.10
Stran: 1 2 3 4 5 6       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki