Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Tirske peči
piotr     
24.4.2017
Lepo in zavidanja vredno.nasmeh
acjom     
24.4.2017
Res lepo bi se vam bilo pridružitinasmehzadrega
JTrogar     
29.7.2017
V četrtek se nas je osem, skupaj starih 540 let, podalo čez Tirske peči. Bilo nam je lepo. Med potjo smo zobali sladke maline, se smejali šalam in občudovali naravo. Tudi gamsa smo videli. Ali gremo po grapi, ali naokoli po lažji varianti, je bilo vprašanje pod grapo. Vsi smo se odločili za grapo in jo tudi brez večjih problemov zmogli. Počitek na Lopni peči nam je prav prijal. Ena od naših punc nas je vpisala v zvezek in že smo nadaljevali pot po razglednih točkah nad mogočnimi stenami Zgornje Lope. Tudi vreme je bilo čedalje lepše, saj je zjutraj še rosilo, na Konjskem vrhu pa si je že sonce izborilo premoč nad oblaki. Postanek pri Žlajferju smo izkoristili za voščilo eni od udeleženk za RD, ki ga je praznovala kak dan nazaj, s čudovitim šopkom natrganim med potjo. Sam sem se tudi osvežil s kopanjem v jezeru in prišel ven kot prerojen. Kislo mleko in ostale dobrote so nam dali moči za nadaljevanje. Pri Alpskem vrtu se je poslovila najmlajša udeleženka, ker se ji je mudilo v popoldansko službo, mi pa smo mimo Mozirske koče, Okenca in Mesarske lope sestopili.
Pri Ivici v Šmihelu je sledila obvezna analiza ture. Suuupeeer!!!!
Hvala vsem za res prijetno druženje.
Lp in varen korak izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Tirske peči utrinek pri spomeniku NOB1 Tirske peči sladkanje z malinami2 Tirske peči utrinek3 Tirske peči mi v grapi4 Tirske peči utrinek5 Tirske peči lepo napredujemo po grapi6 Tirske peči utrinek na najzahtevnejšem delu7 Tirske peči utrinek nad stenami Zg. Lope8 Tirske peči utrinek nad stenami Zg. Lope in dolina spodaj9 Tirske peči na enem od razglednih pomolov10 Tirske peči utrinek na Konjskem vrhu11 Tirske peči utrinek pod Medvedjakom12 Tirske peči utrinek pod Medvedjakom13 Tirske peči Pri treh plotih14 Tirske peči15 Tirske peči voščilo16 Tirske peči utrinek na Medvedjaku17 Tirske peči18 Tirske peči najmlajša nas zapušča19 Tirske peči utrinek na poti proti Okencu20 Tirske peči pri Okencu21 Tirske peči še ena s ptičje perspektive22 Tirske peči prehod skozi Okence po lojtri23 Tirske peči utrinek na lojtri pod Okencem24 Tirske peči razgled z Zg. Lope25 Tirske peči  na Konjskem vrhu26 Tirske peči27 Tirske peči28 Tirske peči29
Zvonček     
12.9.2017
Tudi mene vabijo Tirske peči. Prebrala sem vse opise na forumu in si ogledala fotografije. Prosim nekoga, mogoče kar Janeza, ali je težko najti izhodišče pod Belo pečjo in povratek od hotela do izhodišča, saj se mimo Mozirske koče, Okenca in Mesarske lope ne bi želela vrniti. Področje se mi zdi zelo strmo in ne vem, če bi ga zmogla. Moram še dodati, da mi zavarovane poti (tudi ta čez steno ne delajo nobenih težav). Hvala za odgovor.
karibu     
12.9.2017
Najbolje, da se kar z Janezom dogovoriš za turo.
Je zanesljiv vodič in pozna vsak kamenček na Golteh cool
Lep pozdrav in srečno!
janez.novak     
12.9.2017
Janez - ali so Tirske peči pod Javorco?
otiv     
12.9.2017
Tirske peči so pod Medvedjakom
JTrogar     
13.9.2017
živio vsem!

Zvonček, sem ti na zasebno sporočilo napisal nekaj malega o Tirskih pečeh.
Janez, Tirske niso pod Javorco. Javorca je na polovici Severjeve poti z Mozirske koče na Boskovec.
Vito, še enkrat hvala , da si se oglasil.
Kje so točno Tirske peči pa bo najbolje videti na zemljeidu.

Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janez
Tirske peči1 Tirske peči2 Tirske peči3
mukica     
14.9.2017
Med deževnim obdobjem sva z prijateljico Toniko, izkoristili včerajšnji sončen dan za obisk Tirskih pečin in potem naprej...Parkirali sva pod Belo pečjo in odšli po markirani poti do spomenika na Stonu.Tam zavijeva proti razgledališču Tirskih peči, še prej pa obiščeva znamenita drevesa...pred vztopno zavarovano gropo si nadeneva čeladi in po mokri skali se povzpneva proti vrhu kjer nama se sonček posušil mokra oblačila nasmeh Nadaljujeva po mokrih in strmih travah do Gamsjega vrta in naprej proti Trem plotom, Medvedjaku , hotelu ,vmes iščeva gobe in Javorci.Od tam se podava do Janezevega bivak in uživava v opazovanje, klepetu ko naju preseneti Janez. Spremljam že vrsto let na tem portalu....z svojimi lepimi turami in opisi buri domišljijo in prikazuje lepote v tem koncu.Skupaj potem nadaljujemo po njegovih poteh do okna pod Aplskim vrtom, Mesarske lope in jame ter mimo Marijine klopce do izhodišča..
Hvala Tonika in Janez za čudovit dan nasmehnasmeh
Tirske peči lepo jutro je obetalo čudovit dan1 Tirske peči jutranja idila2 Tirske peči kmalu najdemm kosilo..3 Tirske peči slediva možicem4 Tirske peči prideva do spomenika na Stonu5 Tirske peči uzrem pečine6 Tirske peči malce posebno  drevo..7 Tirske peči nadaljevenje..8 Tirske peči pred grapo se opremiva9 Tirske peči dobro varovani del, tokrat je vse teklo zaradi večdnevnega deževja10 Tirske peči razgledališče na Tirskih pečeh11 Tirske peči daleč in lepo se je videlo...12 Tirske peči po strmih in mokrih travah naprej, povečini so varovala danes prišla prav13 Tirske peči do Gamsovega vrta...14 Tirske peči na odprto Zadnjo planino kjer še pasejo15 Tirske peči po pastrski poti 16 Tirske peči do Treh plotov17 Tirske peči in Lovske koče LD Rečica ob Savinji18 Tirske peči nadaljujeva z vmesnim iskanjem gob do hotela19 Tirske peči pa proti Javarci20 Tirske peči tam pod pečinami je bivak21 Tirske peči ....22 Tirske peči mistično proti dolini23 Tirske peči Janez obišče svoj bivak z šopkom cvetja...24 Tirske peči vsi ti možico so povečina njegovi , smeri preplezane, potke urejene...25 Tirske peči skupaj nadaljujemo po njegovih poteh26 Tirske peči imam kaj videti, doživeti...27 Tirske peči do okna pod Alpskim vrtom28 Tirske peči spretnost...29 Tirske peči do Mesarske lope in klopce30 Tirske peči in seveda obiščemo tudi jamo31 Tirske peči nadaljujemo mimo Marijene klopce do izhodišča...še veliko je ostalo skritega...32 Tirske peči zadnji pogledi...33 Tirske peči in še po dolini kjer se meglice še niso razkadili, mi pa uživali v soncu in lepem okolju na  Golteh 34
Zvonček     
14.9.2017
Janez, še enkrat hvala, da si si vzel čas tudi zame.
Lep pozdrav!
JTrogar     
26.9.2017
V soboto se nas je spet nekaj podalo prek Tirskih peči in bilo je spet fajn.nasmeh Kar naprej smo se ustavljali, se pogovarjali, občudovali naravo, gobarili in kot bi trenil smo po osmih urah ob pijači sedeli pri Ivici v Šmihelu in analizirali turo. Minila je čisto prehitro. Za začetek smo malo raziskovali med pečinami Cmonka in potem pri stoletni bukvi obsega skoraj 6m našli nekaj lepih jurčkov. Grapa je bila sprana in še nedotaknjena po minulih nalivih. Premagali smo jo brez težav, saj so varovala kot vedno brezhibna. Z Lopne peči smo nadaljevali proti Zgornji lopi. Na najvišji točki Zgornje lope se lepo vidi vsa veličina Tirskih peči. Seveda brez postanka pri Žlajferju ni šlo. Med potjo proti Boskovcu smo srečali veliko pohodnikov, naša Antonija tudi znanko. Na Boskovcu se je malo poslabšala vidljivost, saj se je v dolini pojavila megla, ki pa je do Javorce že skoraj izginila. Brez postanka pri bivaku seveda ni šlo.mežikanje Sestop do avta pa je bil spet eno samo uživanje.
Sotrpini, hvala vam za to res prijetno potepanje po Golteh.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janez
Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo1 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo2 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo3 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo4 Tirske peči na Lopni peči5 Tirske peči na Starih stanih6 Tirske peči srečanje prijateljic7 Tirske peči8 Tirske peči na Boskovcu9 Tirske peči na Odstreljeni peči10 Tirske peči na Odstreljeni peči11 Tirske peči12 Tirske peči utrinek pri Okencu13 Tirske peči spomenik NOB14 Tirske peči razgled s Cmonka15 Tirske peči razgled s Cmonka16 Tirske peči utrinek z jurčki17 Tirske peči v Erotičnem gozdu18 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo19 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo20 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo21 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo22 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo23 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo24 Tirske peči utrinek v grapi pod Lopno pečjo25 Tirske peči na Lopni peči26 Tirske peči utrinek na Zgornji lopi27 Tirske peči utrinek na Zgornji lopi28 Tirske peči utrinek na Zgornji lopi29 Tirske peči utrinek na Zgornji lopi30 Tirske peči pri Žlajferju ali Pri treh plotih31 Tirske peči gasilska32 Tirske peči na vrhu Starih stanov33 Tirske peči Boskovec34 Tirske peči Javorca35 Tirske peči bivak36 Tirske peči pri Oknu37 Tirske peči pri Oknu38 Tirske peči sestop z Okna39 Tirske peči v Mesarski lopi40
Bbrina     
20.10.2017
Sobotno sončno popoldne( 14.10) me je zvabilo zopet čez Tirske peči na Golte.
Pot: Gosteče-Mozirska koča-Ston-Tirske peči-Medvednjak-Mozirska koča-Gosteče.
Za spremembo, tokrat Tirske peči niso bile mokre.
Tirske peči1 Tirske peči2 Tirske peči3 Tirske peči4 Tirske peči5 Tirske peči6 Tirske peči7 Tirske peči8
pika     
19.4.2018
Ker sem prijateljicam obljubila ogled cvetočih jegličev, je bilo treba predhodno preveriti razmere. Pravilna odločitev, saj me je presenetilo podrto drevje nad Stonom, ki ga sicer intenzivno pospravljajo, ampak količina je res velika. Ko se prebiješ preko, je pot naprej v redu, do peči, ko je zopet nekaj smrek na tleh. V žlebu za dve lopati snega, drugače ni problema. Jegliči šele začenjajo cveteti, Golte pa v spomladanskem cvetju.
Tirske peči pred pečmi1 Tirske peči pod žlebom2 Tirske peči tudi zgoraj je podiralo3 Tirske peči4 Tirske peči5
JTrogar     
20.4.2018
Alenka, ti še vedno prvo v izvidnico. Pot prek peči je treba sedaj hoditi malo drugače dokler ne spravijo podrtega drevja. Najlažje je, da tam kjer se začne vetrolom greš na cesto in po njej do sedla ob Stonu zaviješ gor do spomenika in potem po markirani za Ljubno do manjše jase malo nižje. Tam pa malo prečno in navzgor prek Cmonka nazaj na stezo za Tirske.
Lp in varen koeak izpod lepih Golte ti želim, Janez
pika     
20.4.2018
Hvala Janez, bi te poklicala za nasvet že prej, pa sploh nisem pomislila, da bom naletela na kakšne probleme. Kar se izvidnice tiče, je pač ženska narava malo bolj drugače naravnana nasmeh
Tonika     
26.4.2018
Včeraj čez Tirske peči, pogledat kako je s cvetočim avrikljem. Peš iz smeri Rečica ob Savinji, spravilo lesa na Stonu še vedno poteka, vendar je sama pot večinoma očiščena podrtega drevja.
Pozneje še tu in tam malo trimčkanja čez podrtijo.
Grapa suha, polna listja in drobirja, ki se kljub pazljivosti kar hitro skotali navzdol, pazljivo...
Cele Tirske peči so odete v rumeno- avrikelj v polnrm cvetu nasmeh . Veter je nosil cvetni prah smreke, sami alergeni mrk pogled
Zadnja planina cveti, teloh, žafran, tudi kakšna zaplata snega se še najde. Na Treh plotih pa razgledi za dušo.
Sestopila sem po lovski iz Medvedjaka, oziroma po neki grapi, pot je zaradi podrtih smrek povsem neprehodna in nesledljiva. Vesela, da sem bila peš, jekleni konjiček, bi bil samo v napoto sekačem pri spravilu hlodovine.
Priporočam izhodišče pod Belo pečjo.
Lep pozdrav Tonika
Tirske peči Zaklad v Tirskih pečeh1 Tirske peči čez skobe2 Tirske peči skozi erotični gozd  ;)3 Tirske peči avrikelj4 Tirske peči5 Tirske peči Gamsji vrt6 Tirske peči pogled na dolino7 Tirske peči beli vovčin ????8 Tirske peči Zadnja planina cveti9 Tirske peči10 Tirske peči jezero na Treh plotih11 Tirske peči bojišče12 Tirske peči ob poti13 Tirske peči pri spomeniku na Stonu14 Tirske peči Ston15 Tirske peči kukavica16 Tirske peči v belem17 Tirske peči utrinek18
otiv     
26.4.2018
Tonika na posnetku 16 je kukavica in ne murka. Kolikor je moč prepoznati s slike gre za navadno kukavico.
Lp
JTrogar     
30.4.2018
Včeraj prek Tirskih peči. Del poti med Malinskim vrhom in spomenikom NOB ne priporočam. Čeprav so podrto drevje po lanskem vetrolomu že skoraj vso odstranili, je še vedno zelo težko prehodna in sledljiva. Tako je še vedno najbolje na začetku vetroloma (iz smeri Bele peči) skreniti dol na cesto in po njej do sedla pri Stonu (cca 10 min), tam gor desno po vlaki do spomenika NOB. Naprej pa potem gre normalno. Grapa je tudi že lepo prehodna.mežikanje Nad Lopno pečjo pa se spet pojavijo težave zaradi podrtega. To najlažje rešimo z vzponom čez Štenge povsem po levi pod steno in nad podrto smreko nazaj desno na pot. Na začetku zgornjih varoval v Gamsjem vrtu pa vas potem čaka pravljica v obliki cvetočih avrikljev. Res lepo cvetijo in bodo še kak teden ali največ dva. Cvetoče avriklje smo potem občudovali vse do vrha, ko pot preide v gozd. Do Konjskega vrha potem ni več težav. Sledil je še obvezen postanek pri Žlajferju z dodatno postrežbo h pijači. Ob prijetnem pogovoru smo potem sestopili po cvetočem Medvedjaku.
Tirske peči tudi tokrat niso razočarale.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janez
Tirske peči na Malinskem vrhu1 Tirske peči po cesti do odcepa za spomenik NOB2 Tirske peči na Lopni peči3 Tirske peči Gamsji vrt4 Tirske peči Gamsji vrt5 Tirske peči Gamsji vrt6 Tirske peči Gamsji vrt7 Tirske peči Gamsji vrt8 Tirske peči Gamsji vrt9 Tirske peči Gamsji vrt10 Tirske peči Gamsji vrt11 Tirske peči na Konjskem vrhu12 Tirske peči pokuk proti Trem plotom13 Tirske peči na Medvedjaku14 Tirske peči na Medvedjaku15 Tirske peči na Medvedjaku16 Tirske peči stroji na Malinskem vrhu17 Tirske peči pri spomeniku NOB18 Tirske peči markirana je še vedno problem19 Tirske peči v grapi na Lopno peč20 Tirske peči v grapi na Lopno peč21 Tirske peči na Lopni peči22 Tirske peči Gamsji vrt z dodatkom23 Tirske peči Gamsji vrt24 Tirske peči Gamsji vrt25 Tirske peči Gamsji vrt26 Tirske peči Gamsji vrt27 Tirske peči  telohi na Konjskem vrhu28 Tirske peči svišč29 Tirske peči30 Tirske peči Žlajfer31 Tirske peči jezero na Treh plotih32 Tirske peči  33 Tirske peči les na Malinskem vrhu34 Tirske peči Gamsji vrt35 Tirske peči Gamsji vrt36 Tirske peči Gamsji vrt37 Tirske peči Vodna loka38
bos     
8.5.2018
Danes sem šel tudi jaz od Bele peči mimo spomenika na Stonu raziskovat pot čez Tirske peči, grapo najdem, do Lopne peči gre brez problemov, nato pa me možici v desno pripeljejo v dokaj neprehodno pot na Zgornji lopi, saj je ogromno podrtega drevja. Vrnem se do Lopne peči in na moje presenečenje pride ravno mimo Janez s prijatelji in tako skupaj nadaljujemo pot čez Štenge in Gamsji vrt do Treh plotov, oni k Žlajfarju, jaz pa dalje po poti Stari stani - Kolarica - Hleviška planina - Boskovec - Javorca - mimo Janezovega bivaka do Mozirske koče ter skozi Okence do izhodišča.
V čast mi je bilo spoznati Janeza in njegove skrite poti po lepih Golteh.
Tirske peči jutro pod Belo pečjo1 Tirske peči proti spomeniku na Stonu2 Tirske peči pot proti vstopni grapi3 Tirske peči vstopna grapa4 Tirske peči tu gor5 Tirske peči in tu čez6 Tirske peči razgled z Lopne peči7 Tirske peči bilo je nekoč orlovo gnezdo8 Tirske peči lepotci čez Štenge9 Tirske peči avrikelj ali lepi jeglič10 Tirske peči v Gamsjem vrtu je še bolj rumeno11 Tirske peči jih je še veliko12 Tirske peči kmetija Tiršek13 Tirske peči ti so pa s Konjskega vrha14 Tirske peči proti 3 plotom15 Tirske peči trije ploti16 Tirske peči se najde še vijolična17 Tirske peči cvetje na Starih stanih18 Tirske peči čez ta travnik19 Tirske peči in dalje po cesti20 Tirske peči tudi beli se še najdejo21 Tirske peči proti Hleviški planini22 Tirske peči tu zavijem na Boskovec23 Tirske peči pot na Boskovec24 Tirske peči na vrhu25 Tirske peči Javorca26 Tirske peči in razgled27 Tirske peči Janezov bivak28 Tirske peči pogled nazaj na Javorco29 Tirske peči in na bivak30 Tirske peči Janezovi razgledniki31 Tirske peči proti Mozirski koči32 Tirske peči okence33 Tirske peči in po lojtrci dol34 Tirske peči pogled z izhodišča na Janeza s prijatelji35
stankoju     
10.5.2018
Nekaj slik iz današnje ture po Golteh.
Tirske peči1 Tirske peči2 Tirske peči3 Tirske peči4 Tirske peči5 Tirske peči6 Tirske peči7 Tirske peči8 Tirske peči9 Tirske peči10 Tirske peči11 Tirske peči12 Tirske peči13 Tirske peči14 Tirske peči15 Tirske peči16
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki