Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Javorca(Golte)
JTrogar     
12.12.2018
Danes sem si privoščil malo daljšo turo po Golteh.
Startal sem na Gostečem nato naredil krožno prek Linš, Konečke planine, Kala, Starih stanov, Konjskega vrha, Tirskih peči, Mesarske lope, ferate v Okencu, Okna, Javorce in prek Požganije do izhodišča.
Imel sem lepo vreme, ravno toliko mrzlo, da je škripalo pod nogami. Snega je zelo malo. Do Tirskih nisem srečal žive duše. Tam pa dva lovca, ki sta izkoristila lep dan za lov. Videl sem cca 25 gamsov, ki pa so bili vedno prehitri ali pa predaleč za kakšno fotko.
Pri bivaku sem se zaklepetal s prijaznim planincem iz Škal, s katerim sva potem skupaj sestopila.
Lepo se mi je dogajalo. Golte spet niso razočarale.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Javorca(Golte) pokuk proti Pohorju in Paškem Kozjaku nad Zg. Goltnikom1 Javorca(Golte) Konečka planina, Uršlja gora2 Javorca(Golte) Sveti križ, Pohorje, Paški Kozjak s Konečke planine3 Javorca(Golte) kapelica na Konečki planini4 Javorca(Golte) utrinek na poti proti Kalu5 Javorca(Golte) pokuk proti Smrekovcu6 Javorca(Golte) na Podstenški planini7 Javorca(Golte)8 Javorca(Golte)9 Javorca(Golte) Uršlja gora, Sleme s Podstenške planine10 Javorca(Golte) utrinek na poti proti Žlebskemu stanu11 Javorca(Golte) Žlebski stan-lovska koča12 Javorca(Golte) Žlebski stan13 Javorca(Golte) Stari stani14 Javorca(Golte) KSA in Košuta15 Javorca(Golte) Medvedjak, Trije ploti, Pr Žlajferju16 Javorca(Golte) Vodna loka, Konjski vrh17 Javorca(Golte) Planjava, Ojstrica, Raduha, Peca,...18 Javorca(Golte) Menina planina, za Černivcem se vidi Nanos19 Javorca(Golte) Bočna, Gornji Grad, Radmirje, Ljubno, Menina, Nanos, Lepenatka, Rogatec, Krvavec, Ojstrica, Košuta,... 20 Javorca(Golte) posledica vetroloma na poti z Zg. Lope21 Javorca(Golte)22 Javorca(Golte) Tirske peči-Zg. Lopa z Lopne peči23 Javorca(Golte) grapa na Lopno peč24 Javorca(Golte) Tirske peči25 Javorca(Golte) utrinek na Cmonku26 Javorca(Golte) uspešen lov lovcev na Travnatnci27 Javorca(Golte) pokuk proti votlini Votnci28 Javorca(Golte) lovska pot pod Travatnco lepo očiščena in prehodna29 Javorca(Golte) utrinek na poti proti Malinskem vrhu in razgled, ki ga pred vetrolomom ni bilo30 Javorca(Golte) utrinek na poti31 Javorca(Golte) na domači strani pod Belo pečjo in pokuk proti Javorci in Mozirski koči32 Javorca(Golte) razgled z Marijine klopce33 Javorca(Golte) utrinek pri Mesarski lopi34 Javorca(Golte) utrinek na ferati35 Javorca(Golte) utrinek na ferati, v sredini Sfinga36 Javorca(Golte) utrinek na Sfingi37 Javorca(Golte) utrinek na ferati38 Javorca(Golte) utrinek na ferati-Sfinga39 Javorca(Golte) utrinek na ferati40 Javorca(Golte) Sfinga41 Javorca(Golte) utrinek pri Oknu42 Javorca(Golte) Mozirska koča43 Javorca(Golte) utrinek na poti do Javorce44 Javorca(Golte) utrinek na Odstreljeni peči45 Javorca(Golte) Javorca in Savinjska dolina46 Javorca(Golte) razgled s točke G47 Javorca(Golte) utrinek na Koprivni peči48
dragovo     
13.12.2018
Bravo Janez,lep krog si naredil.Fotke pa tako povedo vse! Sam sem pa včerajšni lep popoldan izkoristil za super tek do Šmartinskega jezera.Lep pozdrav iz Celja,Drago nasmeh
JTrogar     
20.12.2018
18.12.2018:
Čudovit dan je bil torek in ga je bilo zato treba izkoristiti.
Spet so me premamile Tirske peči. Med vožnjo sem se ustavil na Planinski ravni in opazoval gamse, ki so se pasli v Požganiji. Malo naprej sem parkiral.
Pod Belo pečjo me je med zavezovanjem čevlja prišel na cesto s prskanjem pozdravit mlad gams. Pri Malinskem vrhu sem zavil po vlaki navzgor proti Travnatnci. Pot so po vetrolomu lovci lepo očistili. Na Travnatnci sem se povzpel na razgledno točko in nato sestopil prek Cmonka do grape na Lopno peč.
Varovala v grapi so bila brez ledu. Čiščenje naloženega kamenja ob prejšnjem obisku je le pomagalo, saj sedaj voda malo drugače teče dol po steni. Seveda sem se obvezno ustavil na Lopni peči, se vpisal in užival v razgledu.
Nadaljeval sem proti Zg. Lopi in malo pod njo spet videl gamse. Ta del poti mi je še posebej pri srcu. Je zaradi prepadnih Tirskih sten pod njo precej adrenalinski, razgled je ves čas božanski in se stopnjuje z vsakim pridobljenim metrom. Tudi divjadi je tu veliko.
Pot skozi gosti gozd na Konjski vrh pa me vedno ponese v razna razmišljanja. Na pašniku Konjskega vrha se mi je postavila na ogled košata zvitorepka, vendar prekratek čas, da bi to ovekovečil.
Postanek Pr'Žlajferju sem izkoristil za kuhančka. Bil je odličen. Mi je pa lastnik Iztok dal flaško viljamovke za v sodček pri bivaku. Še enkrat hvala.
Na poti do bivaka sem srečal prijatla z Letuša, ki pa se mu je že zelo mudilo na Gondolo. Pri bivaku sem si zakuril in se prepustil uživanju.
Med tem se je čudovito vreme hitro spremenilo na malo manj čudovito in se je bilo tako lažje vrniti v dolino.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Javorca(Golte) lep sončni vzhod pri Kebru1 Javorca(Golte) Menina in Rajski kotiček Gosteče2 Javorca(Golte) Požganija žari v jutranjem soncu3 Javorca(Golte) utrinek pod Belo pečjo4 Javorca(Golte) miškine sledi5 Javorca(Golte) spredaj Ston, zadaj Menina planina in Čreta6 Javorca(Golte) pokuk proti Rogatcu z skalnega roba Travnatnce7 Javorca(Golte) razgled s skalnega roba Travnatnce proti KSA8 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč9 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč10 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč11 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč, varovala tokrat suha12 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč13 Javorca(Golte) utrinek v grapi na Lopno peč14 Javorca(Golte) pokuk na Zg. Lopo in Ston15 Javorca(Golte) gamsi na Zg. Lopi16 Javorca(Golte) razgled z Zg. Lope17 Javorca(Golte) pokuk proti KSA z Konjskega vrha18 Javorca(Golte) Trije ploti19 Javorca(Golte) PrŽlajferju20 Javorca(Golte) Pohorje, Paški Kozjak z Medvedjaka21 Javorca(Golte)   utrinek pri bivaku pod Javorco22 Javorca(Golte) domača dolina23 Javorca(Golte)   utrinek pri bivaku  pod Javorco24 Javorca(Golte)   utrinek pri bivaku25
karibu     
23.12.2018
V petek kličem Janeza izpod Govt in se za soboto spet zmenima za eno noro turo velik nasmeh
Zjutraj jo mahama proti Tirskim pečem, ko naju takoj na začetku pozdravi mlad gams. 2x je požvižgal in stekel pod cesto od koder naju je z varnostne razdalje še malo spremljal zavijanje z očmi
Skobe v grabnu so ok, edino zajla je okovana v debel led. Na Lopni peči si privoščima kratko pavzo za prigrizek in uživanje ob razgledih.
Nadaljujema skozi Gamsji vrt in do Žlajferja na kuhančka. Gazda je zopet pripravil nekaj posebnega za na mizo, tokrat solato z morskimi sadeži, ki mi je začuda teknila, čeprav nisem ljubitelj hobotnice velik nasmeh
Nadaljujema mimo Starih stanov na sedlo Kal, mimo lovske koče na Žlebiški planini, kapelice na Konečki planini, nato pa malo po svoje proti bivaku na Javorci, kjer si privoščima pošteno zasluženo pavzo. Janez je zakuril v kaminu, da naju ni zeblo nato pa sma z "andohtjo" segla po jedači in pijači velik nasmeh
Pred povratkov v dolino ni šlo brez postanka pri Osami Bin Ladnu na Mozirski koči, nato pa že v mraku sestop proti avtu.
Ob pisanju svojih doživljajev včerajšnjega dne sem se hitro spomnil razbolelih in pekočih nog ob najinem kolovratenju gor in dol in okrog celih Golte. Nabrala se je dobrih 20km hoje, mogoče še malo več. cool za zaključek sezone bo kr OK.
Lep pozdrav in srečno pot!
Javorca(Golte) parkirama v pruhu1 Javorca(Golte) takaj nama je pot prekrižal gams, ki pa je bil prehiter, da bi ga posnel2 Javorca(Golte) utrinek na razgledišču3 Javorca(Golte) varovala4 Javorca(Golte) v led okovana zajla5 Javorca(Golte) utrinek na Lopni peči6 Javorca(Golte) strme štenge7 Javorca(Golte) skozi Gamsji vrt8 Javorca(Golte) Gamsji vrt9 Javorca(Golte) proti Žlajferju10 Javorca(Golte) malca11 Javorca(Golte) sestop po smučišču12 Javorca(Golte) počasi se odpirajo razgledi proti KSA13 Javorca(Golte) sedlo Kal14 Javorca(Golte) lovska koča na Žlebiški planini15 Javorca(Golte) proti Konečki planini16 Javorca(Golte) razgledi pri kapelici 17 Javorca(Golte) se ne pusti motit18 Javorca(Golte) smajli19 Javorca(Golte) razgledi20 Javorca(Golte) razgledi21 Javorca(Golte) razgledi22 Javorca(Golte) iz kamina se že kadi, razmišljam če bi prihodnjič noter obesil kakšno salamo za pozelhat :)23 Javorca(Golte) današnja ekipa24 Javorca(Golte) smrečica25 Javorca(Golte) fajn toplo je26 Javorca(Golte) po naporni turi končno pri avtu27 Javorca(Golte) lunca se lepo kaže izza oblakov28
Gorska planika     
24.12.2018
Fanta, super sta! nasmeh Nisem pa prepričana, al je bil boljši izlet ali vsi prigrizki, ki sta si jih privoščila hihi velik nasmeh mežikanje
Janez, tako raznobarvna smrečica mi je prov všeč nasmeh
Ninđa     
25.12.2018
@karibu in @JTrogar smo se za las zgrešili nasmeh

Drugič mežikanje

P.s. @gorska planika smrekica pa je vsako leto drugačna/lepša mežikanje @JTrogar, kdaj si prvič postavil smrekico? Jaz imam samo dve verziji (od lani in od letos).

Lp, Nino
Gorska planika     
26.12.2018
Ninđa, sploh ne dvomim v Janezovo ustvarjalnost! nasmeh bo Janez prilepil še kakšno slikico prejšnjih let mežikanje
geppo     
26.12.2018
Poglej nekaj strani nazaj do leta 2014
lp
JTrogar     
29.1.2019
Nekaj januarskih utrinkov z 14ih potepanj po Golteh. Seveda sem se vsakič ustavil tudi pri bivaku, si včasih zakuril, velikokrat opazoval gamse, večkrat videl skalnega plezalčka, hodil sam, hodil s prijatli, se srečeval z drugimi pohodniki, gazil po deviškem snegu, urejal potke in se veselil ponovnih vračanj na Golte, ki se jih očitno ne bom nikoli naveličal. Vsakokrat doživim tam gori kaj novega, lepega.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Javorca(Golte) silvestrovanje pri mojem bivaku pod Javorco1 Javorca(Golte) silvestrovanje pri mojem bivaku pod Javorco2 Javorca(Golte) silvestrovanje pri mojem bivaku pod Javorco3 Javorca(Golte) Menina planina, Ston, Medvedjak s Koprivne peči4 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco5 Javorca(Golte) pokuk proti  Sp. Savinjski dolini6 Javorca(Golte) Paški Kozjak, Boč, Gora Oljka7 Javorca(Golte) utrinek blizu Kebrovega brezna8 Javorca(Golte) Menina planina, Korte, Golička loka, Točka G, Javorca9 Javorca(Golte) lepa je naša dežela10 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco11 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco12 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco13 Javorca(Golte) Okno v ostenju Okenca14 Javorca(Golte) utrinek na poti prek Gamsove police na Koprivno peč15 Javorca(Golte) Milanova klopca16 Javorca(Golte) utrinek pri Milanovi klopci17 Javorca(Golte) Verbučeva planina18 Javorca(Golte) utrinek na Janezovi poti 19 Javorca(Golte) utrinek na Janezovi poti 20 Javorca(Golte) utrinek na Janezovi poti 21 Javorca(Golte) pokuk proti Javorci22 Javorca(Golte) utrinek na Janezovi poti 23 Javorca(Golte) utrinek na Janezovi poti: Na skalci24 Javorca(Golte) Sfinga v ostenju Okenca25 Javorca(Golte) Sfinga v ostenju Okenca26 Javorca(Golte) votlina Mesarska lopa pod ostenjem Okenca 27 Javorca(Golte) Okno28 Javorca(Golte) Medvedjak, Okno29 Javorca(Golte)  Okno30 Javorca(Golte) ptica v Oknu31 Javorca(Golte) pokuk iz Mesarske lope32 Javorca(Golte) utrinek na Odstreljeni peči33 Javorca(Golte) utrinek na Odstreljeni peči34 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco35 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku pod Javorco36 Javorca(Golte) gamsa pod Odstreljeno pečjo37 Javorca(Golte)38 Javorca(Golte) točka G39 Javorca(Golte) utrinek na  grebenu pod Javorco40 Javorca(Golte) Menina, Medvedjak, Prepasana peč, Javorca41 Javorca(Golte) Menina in Medvedjak z Javorce42 Javorca(Golte) pri bivaku43 Javorca(Golte) Javorca z Prepasane peči44 Javorca(Golte) na Odstreljeni peči45 Javorca(Golte) na Odstreljeni peči46 Javorca(Golte) Odstreljena peč47 Javorca(Golte) pohodnika na Odstreljeni peči48 Javorca(Golte) utrinek na markirani poti prek ostenja Okenca49 Javorca(Golte) na poti pod Mesarsko lopo50 Javorca(Golte) utrinek na poti s Planice proti Linšam51 Javorca(Golte) Linše52 Javorca(Golte) lovska krmilnica blizu Linš53 Javorca(Golte)54 Javorca(Golte) studenec na poti z Linš proti Rastočki planini 55 Javorca(Golte) utrinek na poti z Linš proti Rastočki planini56 Javorca(Golte) utrinek na poti z Linš proti Rastočki planini57 Javorca(Golte) na Rastočki planini58 Javorca(Golte) prava zima pod Boskovcem59 Javorca(Golte)60 Javorca(Golte)  zima na Boskovcu61 Javorca(Golte)  zima na Boskovcu62 Javorca(Golte)  zima na Boskovcu63 Javorca(Golte)  zima na Boskovcu64 Javorca(Golte) preža pod Boskovcu65 Javorca(Golte)  zima na Boskovcu66 Javorca(Golte) Sveti Križ nad Belimi Vodami67 Javorca(Golte) zafrajhane smreke na Javorci68 Javorca(Golte) luna nad Medvedjakom69 Javorca(Golte) pruh na Planinski ravni, Medvedjak70 Javorca(Golte) gamsi v Požganiji71 Javorca(Golte) utrinek v Požganiji72 Javorca(Golte) utrinek v Požganiji, vse shojeno od gamsov73 Javorca(Golte) utrinek na Javorci74 Javorca(Golte) utrinek na Javorci75 Javorca(Golte) razgled na Javorci76 Javorca(Golte) utrinek na Javorci77 Javorca(Golte) Sfinga v ostenju Okenca78 Javorca(Golte) razgled z Javorce79 Javorca(Golte) točka G :)80 Javorca(Golte) utrinek na grebenu pod Javorco81 Javorca(Golte) Menina, Ston, Medvedjak, Javorca, Prepasana peč82 Javorca(Golte) gams pod Javorco83 Javorca(Golte) gams pod Javorco84 Javorca(Golte) utrinek na Prepasani peči85 Javorca(Golte) gams pod Javorco86 Javorca(Golte) utrinek pri mojem bivaku87 Javorca(Golte) utrinek na Prepasani peči88 Javorca(Golte) utrinek na Prepasani peči89 Javorca(Golte) utrinek na Prepasani peči90 Javorca(Golte) na Odstreljeni peči91 Javorca(Golte) na Odstreljeni peči92 Javorca(Golte) bajta GRS, Mozirska koča93 Javorca(Golte) Okno94 Javorca(Golte) Okno95 Javorca(Golte) Okno96 Javorca(Golte) Okno97 Javorca(Golte) Okno98 Javorca(Golte) Okno99 Javorca(Golte) urejeni zimski kaos100 Javorca(Golte) utrinek pri Mesarski lopi101 Javorca(Golte) utrinek pri Mesarski lopi102 Javorca(Golte)103
zlatica     
30.1.2019
Janez, občudovanja vredna je tvoja ljubezen do Golt in ta serija slik mi je bila zelo zanimiva, saj je ista pokrajina vedno drugačna, kar tudi razloži tvojo obiskovanje tega kotička Slovenije vedno znova in znova. Me pa zanima kateri kraj oz. cerkvica se vidi na sliki 67? lp velik nasmehnasmeh
JTrogar     
30.1.2019
Živio Alenka!
Cerkvica na tej sliki je Sveti Križ nad Belimi Vodami. Fotografijo sem naredil na Boskovcu.
https://www.hribi.net/gora/sveti_kriz_nad_belimi_vodami/3/2631
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Ninđa     
21.4.2019
Mirne praznike vsem mežikanje
P.s. Janez, kje so FEB-APR foto potepanja po Golteh?
Lp, Nino
Javorca(Golte)1
Stran: 1 2 3 ... 9 10 11       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki