Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kamniško sedlo
anak     
9.2.2018
Danes smo šli proti Sedlu. Do Pastircev smo hodili po slabi gazi, ki smo jo podaljšali do ravnine, kjer je skala s pesmijo. Za nami je šel še en fant, ki pa ni imel namena gaziti naprej...
Kamniško sedlo gaženje nad pastirci1 Kamniško sedlo plazovi2 Kamniško sedlo nevarne sveče nad potjo3
cvalenti     
9.2.2018
exwannabe, se kar strinjam s teboj, tale sedlo je kar nevarno. Cca 15 let že hodim gor v vseh možnih razmerah in kar nekajkrat nisem uspel priti do vrha. Vsekakor odsvetujem "neizkušenim" saj je nevarnost 3. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZNATNA. Je pa problem ravno tam, kjer je SKYMARK slikar in še par metrov naprej, kjer se preči še dva plazova. Treba je biti zelo previden. Mislim pa, da Dejan ni hotel podcenjevati trenutnih razmer. Res je, človek je NOR in ima jajca, ni pa neumen!
S5rečen in varen korak.nasmeh
MarkoNG     
10.2.2018
Danes sem se povzpel do Kamniškega sedla. Čez tisti plaz spodaj se da iti čez s pomočjo palic precej varno. Sneg precej kompakten.
Do pastircev je lepa shojena pot in se jo da brez večjih problemov prehodit tudi brez derez. Precej južen sneg.
Nad pastirci pa smo danes hodili trije planinci in včeraj nekdo s krpljami. Snega je veliko, vdira se do kolen in več. Tako da brez popolne zimske opreme odsvetujem nadaljevanje.
Je pa na vršnem delu precej neprijetno pihalo in megla je v celoti onemogočila orientacijo. Priporočam samo zelo izkušenim in dobro fizično pripravljenim gornikom.
Kamniško sedlo Ledene kepe na pobočju plazu1 Kamniško sedlo Prečenje plazu2 Kamniško sedlo Dvigovanje proti Pastircem3 Kamniško sedlo Debela snežna odeja bo verjetno počakala do pozne pomladi4 Kamniško sedlo Pogled proti vrhu ni obetal prav sončnega vremena5 Kamniško sedlo Pobočja sosednjih vršacov6 Kamniško sedlo Obilo novega snega7 Kamniško sedlo Zgoraj sta megla in veter precej otežila orientacijo8 Kamniško sedlo Koča na Kamniškem sedlu v globokem zimskem spanju9
lijaneja     
11.2.2018
Zimske sobe nisi obiskal?
cvalenti     
11.2.2018
To s krpljami sem bil jaz. Samo je šlo samo čez "dva griča" potem je bila že prevelika strmina in je bilo potrebno zgazit. Zimsko sobo sem pa tudi skidal.velik nasmeh
Kamniško sedlo Le kje je druga polovica ??1 Kamniško sedlo Pod pastirci.2 Kamniško sedlo Za bajto ga je kar dobro napihalo!3 Kamniško sedlo4 Kamniško sedlo5
MarkoNG     
11.2.2018
A to s srno si videl takole..hmmm...jaz sem videl samo še drobovje na poti, sem mislil da je od divjega prašiča po dlaki sodeč.
Zimsko sobo je pa spet zamedlo, ker gor tako piha, da mi je še moje lastne stopinje vzpona prekrilo, ko sem se spuščal.
hike&fly     
28.2.2018
Lep pozdrav,

danes 28.2.2017 sva s kolegom obiskala Kamnisko sedlo! Celotno pot priporocam samo fizicno pripravljenim. Do pastircev je pot celo najtezja. Kljub krpljam mnogo odsekov popusti pod tezo telesa. Kolega s smucmi je odnesel dosti lazje!
Se pred pastirci sva zavila iz gozda in ob Brani nadalajevala pot. Po sredi KS je potekal plaz katerega sva uporabila za cikcak mimo osamelih dreves za vecjo varnost. Zadnjih 100m je skorjastih.

Pot je relativno varna, fizicno zelo naporna, a vredna.

Spust s padali.
mark96     
1.3.2018
Živijo!


Kot že napisano s strani hike&fly je tura fizično kar naporna, sam sem šel brez krpelj in se je pogosto udiralo tudi prek kolen. Sledil sem poti včerajšnjih planincev in ko sem bil na višini pastircev se je s planjavine strani usul velik plaz, "grmelo" je kar nekaj minut, tako da sem se odločil sestopiti. Vetrovno ni bilo, temperatura malo pod -10 in malo je tudi snežilo, vidlivost dobra a nad vrhovi oblačno.

skymark     
15.3.2018
kamniško sedlo :14.3.2018
Kamniško sedlo1 Kamniško sedlo2 Kamniško sedlo3 Kamniško sedlo4 Kamniško sedlo5 Kamniško sedlo6 Kamniško sedlo7 Kamniško sedlo8 Kamniško sedlo9 Kamniško sedlo10 Kamniško sedlo11 Kamniško sedlo12 Kamniško sedlo13
lijaneja     
20.3.2018
V nedeljo prireja PD Kamnik tradicionalno spominsko srečanje za smučko in cepin. Glede neugodnih snežnih razmer dvomim, da bo organizator ta dogodek izpeljal v omenjenem terminu.
http://www.pdkamnik.si/koledar.php?pid=436
redbull     
20.3.2018
Zakaj mislis, da bi ble neugodne
lijaneja     
20.3.2018
Dobro vem iz preteklih let, da organizator ni reskiral s prireditvijo, čeprav je bila nevarnost plazov samo I. stopnje. Močno dvomim, da bo do nedelje nevarnost nična, zaradi napovedanega močnega vetra v naslednjih dneh.
lijaneja     
26.3.2018
Pa še poročilo z nedeljskega dogodka, opisanega malo višje.
Čeprav sem v izpeljavo le-tega še pred nekaj dnevi močno dvomil, se je organizator dobro odločil in izpeljal pohod brez vsakršne nevarnosti plazov na omenjeni trasi. Pravi sneg se začne šele v višini zadnjega parkinga (1000m). Z vsakim korakom je snega več, pod izvirčkom že toliko, da je špura potegnjena direktno v breg in gre precej desno od Pastircev. O ruševju in grmičevju ne duha ne sluha, Kamrca le malce štrli iz snega. Celo dopoldne je bila gosta megla, malce je varirala med kočo in sedlom. Od opreme si za vzpon rabil samo gamaše in dobro delujoč reduktorvelik nasmeh. Kdor se je vzpenjal v sklopu memoriala, pa seveda smučke ali cepin. Za 8€ si dobil čaj, bograč in lično spominsko medaljo. Med sestopom (malo po 13. uri) je bilo že slišati bobnenje plazov z Brane.
Zvečer sem žal zvedel o drami v Mrzli gori, danes pa še v Brani, ki se je odvijala v zgodnje - popoldanskem času.
Kamniško sedlo Planjava1 Kamniško sedlo Ojstrica2 Kamniško sedlo Turska gora3 Kamniško sedlo Turska gora s šopkom Rink.4 Kamniško sedlo Brana5 Kamniško sedlo Občasno je bila v soncu tudi koča.6
jannika     
26.3.2018
Pa tako si vedel iz preteklih let, da ne bo in tako močno si dvomil...potem pa kar naenkrat poročilo dogodka....pa ti si car..
lijaneja     
28.3.2018
Zate očitno. Kaj ti ni jasno?
JanK     
5.4.2018
Pozdravljeni!

Za soboto je napovedana 3. stopnja nevarnosti snežnih plazov, kar zame pomeni, da je bolje ostati doma ali izbrati varnejši vršač. Navkljub temu bolj izkušene uporabnike foruma sprašujem, ali je vzpon na Kamniško sedlo iz Kamniške Bistrice primeren ali gre za preveč plazovit teren. Imam vso potrebno opremo, prosim pa za konkretne odgovore in ne "prepucavanje". Hribov je dosti, tako da se bom zlahka prilagodil (če bo to bolj priporočljivo).
mark96     
5.4.2018
Strmina nad pastirci je ravno prav strma za spontano plazenje, kaj šele pri obremenitvi, prav tako pa se plazovi radi sprožijo iz planjave in/ali brane tudi ob nižjih stopnjah nevarnosti, tako da bi ti osebno svetoval izbiro kakšnega drugega vrha.
redbull     
5.4.2018
Zjutraj lepo pejt, pa ni nobenga straha.
Srecno
cvalenti     
6.4.2018
Zanimivo, da še ni bil zgažen. Sem naredil špuro, kar po grapi, spust pa po normalni poti. Obvezne dereze, ker je vse poledenelo. Na vrhu kar nekaj razpok. Tako, kot je danes pokalo iz Brane že dolgo ni. Bojazni za plaz do sedla skoraj da ni.
Tudi Kam. dedec je sedaj pregažen. Višje od koče se začne sneg, podlaga pa odlična, trdna.
Srečen in varen korak.
Kamniško sedlo1 Kamniško sedlo2 Kamniško sedlo3 Kamniško sedlo4
Hribko     
22.4.2018
Lep pozdrav. Kako je kaj z prehodnostjo do Kamniškega Sedla trenutno zaradi snega ? Hvala za informacije . Lep pozdrav iz gorskih dobrav .cool
P.s. : Hvala za prestavljen post ker žal nisem našel originalne objave nasmeh
Stran: 1 2 3 ... 54 55 56 57 58 ... 61 62 63      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki