Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Turska gora
geppo     
12.7.2008
Danes ( 12.7.08 ) smo s parkirišča pod slapom štartali ( 6.00uri ).Namenjeni smo bili Okrešelj-Turski žleb-Turska gora-Kotliči-Brana-Kamniško s.-Okrešelj-parkirišče ( 14:45uri ) smo zaključili pohod na parkirišču.
Vreme je bilo prijetno za hojo ( ni bilo prevroče )Iz Ljubljansko/kranjskega konca je pihalo in nosilo meglice, na štajerski strani je bilo prijetno toplo in sončno ( imeli smo stalno preoblačenje ). Žleb je še poln snega ( torej v steno ). Do Turske gore je pot prijetna (9:00uri) vrh. Potem smo se spustili v Kotliče. Izredno lepa pot, kar nekaj plezanja ( dobro varovana )Ob poti nas pričaka trop kozorogov in občudovanja vreden stražar tropa. Pot se spusti kar nizko, tako je potrebno kar nekaj truda, da se povzpneš na Brano. Na Brani ( vrh ob cck. 11uri )zelo pihalo in zelo obiskana gora ( vsaj to soboto ). Do 12 ure se spustimo do sedla,malo počivamo po naporni hoji in se spustimo do Okrešlja. Tudi kar gužva, vse opisane poti so kopne brez posebnosti ( razen sneg v žlebu ).
Mogoče še tole - nekaj jeklenic v žlebu je natrgano od padajočega kamenja! Ena je že kar potrebna menjave in pazite, da je preveč ne obremenite ( drži le nekaj žic )
Opisana pot je zelo lepa in atraktivna!!
Lp
Turska gora Gremo v skalo1 Turska gora Na začetku veliko jeklenic in klinov2 Turska gora Snega je še kar nekaj3 Turska gora4 Turska gora Iz žleba smo ven ,sedaj proti Turski5 Turska gora Brana - pogled iz Turske6 Turska gora Pot se kar strmo spušča7 Turska gora Pogled proti Turski gori8 Turska gora Plezanje skozi luknjo9 Turska gora Strmina ne popušča10 Turska gora Opazuje nas11 Turska gora Trop počiva in se greje na soncu12 Turska gora Malo nas straši13 Turska gora Adijo in imejte se naši gorski prijatelji14 Turska gora Pot je atraktivna15 Turska gora Še kar se spuščamo16 Turska gora Proti vrhu Brane17 Turska gora Pohodniki na Brano18 Turska gora Sedlo je končno tukaj19 Turska gora Gužva proti Okrešlju ( gor in dol )20
capin     
14.7.2008
Tudi jaz sem šel po isti poti, pa kakšne pol ure kasneje za vami.V Turskem žlebu sem bil deležen salve kamenja, ki so ga radodarno prožili hrvaški =alpinisti= nad menoj.Po vprašanju kaj delajo, so mi prijazno odgovorili da čistijo stinu.No pa se jezi.Pot je enkratna, od kozorogov se kar nisem mogel ločiti.Pod Kotliči sem pa še opazoval majnši trop gamsov z mladiči.No potem pa nič čudnega da sem na Brani imel čudovit razgled na meglo.No na sedlu pa je bila spet čista.Vseeno zelo lepa tura.L.p.
geppo     
14.7.2008
Capin, tura je res lepa!
Muči me še pa žičnata vrv, ki je že čisto natrgana na koncu vpetja v klin. Verjetn si jo opazil, drži jo še le nekaj žic in upam, da ne bo kdo letel če se bo še razmigala. Je bolj na začetku vstopa v steno ( T. žleb ) in upam, da jo bodo zamenjali predn se bo komu razpeljala!!! Na Brani pa nismo tudi mi bili deležni drugačnega razgleda kot na meglo ( na trenutke, se je malo razjasnilo )
Lp
Turska gora1
aljazek     
14.7.2008
Capin: dva odrasla pa dva mladiča gamsa? hehe, sem jih opazil...
gost1     
25.7.2008
Zanima me kakšna je pot na Turško goro čez
Žmavčarje,ali je dobro markirana?Če ima kdo kakšne slike?
andymann     
25.7.2008
Na kakšno Turško goro lahko kvečejmu prideš čez Istanbul ali Ankaro.
Na Tursko goro pa čez Žmavčarje ni markirane poti.

klavdipo     
26.7.2008
Čez Žmavčarje vodi dobro sledljiva pot in ne predstavlja večjih problemov! Gost, slike so na tem portalu, poglejte pod opise za Tursko goro ter Skuto! nasmeh
nekdo1     
26.7.2008
Pot čez Žmavcarje je kar strma tako da je potrebne kar nekaj kondicije, drugače pa prekrasna tura. Priporočam da se z vrha Turske gore spustiš na Kotilče od tam naprej na Brano, z Brane pa na Kamniško sedlo. Do Kamniške Bistrice se pot kar vleče potem pa moramo (če avto pustimo pri tovorni žičnici za Kokrsko sedlo) še malo po gozdni cesti nasmeh
zamet     
26.7.2008
Takole je bilopa danes zjutraj.
Danes sem šel pa z derezami čes Turski žleb,ampak odsvetujem ker na dveh delih zmanka snega pa tudi nekaj ledu je,drugače sam sneg je pa še dovolj trd za dereze ampak seveda zjutraj.
Turska gora rana ura zlata ura1 Turska gora tu je prvi sneg v žlebu2 Turska gora sončni vzhod3 Turska gora4 Turska gora5 Turska gora6 Turska gora mislim da je bila kura7 Turska gora8 Turska gora9 Turska gora10 Turska gora11 Turska gora Nevarnost iz Kamniškega s.kar po stezi12 Turska gora13
IvoŠ     
3.8.2008
V sredo sem šel preko Turskega žleba na Tursko goro in preko Kotličev proti Kamniškemu sedlu pa še skočil na Brano in se vrnil na Okrešelj!
V žlebu bi bilo potrebno urediti del smeri,ker jeklenice niso v stanju "Zaupanja",pa še del jih manjka,kar me je napolnilo z adrenalinom!! Klub temu, izredna tura in še marsikateri pogovor s "planinci" v tujih jezikih mi je prišel kar prav!.Roke me niso bolele samo zaradi poti(jeklenice,klini)velik nasmeh
Izredno lepa tura!Jo priporočam!!velik nasmeh
Turska gora Pod Turskim žlebom1 Turska gora Turski žleb2 Turska gora Pričetek plezarije3 Turska gora Adrenalinsko4 Turska gora Z vrha Turske gore proti Kamniškem sedlu5 Turska gora Vrh Turske gore6 Turska gora Sod brez dna7 Turska gora Spust v Kotliče8 Turska gora Trata pod Brano9 Turska gora Turska gora10 Turska gora Večer na Okrešlju11
sebanakis     
23.9.2008
Prejšnji teden bil gori, ko je bil sneg in poledenelo, tako da previdnost na poti ne bo odveč. Kljub temu pa fenomenalna tura.
Turska gora Prvi sneg 1 Turska gora Na vrhu2 Turska gora Turski žleb3
fpetel1     
23.9.2008
Čestitam Sebastjanu, da naju je varno pripeljal na vrh te lepe gore - mislim, da je kljub 20cm snega, kolikor ga je bilo prejšnji teden (pod vrhom) pot po južni strani tudi nad bivakom kopna(tam ga je bilo le nekaj cm). Severna stran bo pa, če ne bo otoplitve, ostala zasnežena.
mvolk     
24.9.2008
A je te dni zapadlo še kaj snega? Je pot na vrh po južni strani (čez Žmavčarje) še varna brez zimske opreme?
enjanez     
25.9.2008
Včeraj smo šli čez Žmavčarje. Kljub temu, da je vmes zapadlo par cm snega, ga je manj kot na zgornjih fotografijah. Mi zimske opreme nismo potrebovali. Predvsem na grebenu, kjer gre pot na severno stran, je potrebna previdnost.
Turska gora1
MBrando     
29.9.2008
Hvala za odgovore in pomoc..danes picim gor, ce bo le sreca.Papa
Primož76     
29.9.2008
Sam sem bil na Turski gori v soboto. Snega je precej več kot na zgornji sliki.

Turska gora1
MBrando     
2.10.2008
Primož76: torej si uporabljal zimsko opremo? oz kaksna je bila pot skozi Žleb? Thanx za odgovor.
Primož76     
2.10.2008
Sam sem šel gor in dol čez Žmavcarje in ne po Turskem žlebu. Nisem uporabljal zimske opreme, ker sem ocenil, da mi bodo dereze prej v napoto kot pomoč, sneg namreč ni bil trd in pomrznjen. Sem pa imel vso potrebno zimsko opremo v oziroma na nahrbtniku, da ne bo pomote. Prilagam pa sliko Turskega žleba.
Turska gora1
panda     
2.10.2008
Škoda, zima je že tu....
geppo     
2.10.2008
Že nakaj časa nisem bil v visokogorju -samo ta fotografija me je pa presenetila !! ( hkrati je tudi opozorilo za neiskušene in neopremljene pohodnike )
Lp
Stran: 1 2 3 4 ... 23 24 25      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki