Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Turska gora
rerze11     
18.3.2017
Turska gora je v petek 17. marca ponudila izjemno lepe razglede in zelo dobro turno smuko. Pot je potekala brez težav, v žlebu je potrebna previdnost, pred padajočimi projektili v obliki ledu in kamenja!!!

Več pa na povezavi:
http://rokerzen.blogspot.si/2017/03/turska-gora-turna-smuka-nad-okresljem.html

https://www.youtube.com/watch?v=vKGafKSDcU8

Lep pozdrav, Rok
Turska gora Vzpon proti Turskemu žlebu1 Turska gora Turski žleb in Mrzla gora2 Turska gora Razgled z vrha Turske gore3
rezist     
19.3.2017
Do doma na Okrešlju (1396 m) je bilo potrebno smuči nesti, saj nižje snega ni, pot pa je bila mestoma zelo poledenela. Do vstopa v žleb se je dalo s smučmi, kasneje pa jih je bilo potrebno ponovno pripeti na nahrbtnik zaradi strmine, ki ne popusti vse do vrha. Razmere so bile dobre, visoke temperature so sneg nekoliko zmehčale tudi v žlebu, čeprav tam sonce ne posije. Vzpon je bil vse prej kot dolgočasen in monoton, saj je zaradi padajočega kamenja potrebna velika pazljivost! Po izstopu iz žleba je bilo do Turske gore še slabih 20 min hoje. Smuka je potekala po smeri pristopa, vse do izvira reke Savinje (1310 m).
Fotografije si lahko ogledate na povezavi : http://matevzlavric.blogspot.si/2017/03/turska-gora-2251-m-turni-smuk-skozi.html

Lp, Matevž
Turska gora Prihod na vrh. Skuta in Rinke1 Turska gora Smuka, fejst smuka :)2 Turska gora3
Trobec     
9.4.2017
Poročilo je sicer staro že 8 dni, tako da so se vmes razmere mogoče kaj spremenile (nekaj padavin je bilo).
Na "dan norcev" smo se torej odpravili na Tursko goro skozi žleb. Štart par minut pred 6 uro iz Logarske. Sprva je bilo še hladno, vendar je z višino in prebujajočim se soncem postajalo vedno topleje. Razmere v žlebu so bile naravnost idealne. Narejena gaz, trda podlaga, po kateri so dereze dobro grabile, ne premrzlo in ne pretoplo, ter vsaj v večjem delu mirno. No, v zgornjem delu žleba in potem vse do vrha pa nekaj vetra, vseeno pa ne prehudo.
Pri se stopu še malo "igranja" z zimsko tehniko, hojo v navezi in ustavljanja s cepinom...ter brutalno spoznanje, da so navidez idelane razmere v žlebu ob padcu lahko precej nevarne. Veliki kristali, ki se med seboj bolj slabo držijo, kar daje oklu cepina pri ustavljanju zelo malo opore. Tako da se na "šolski" način verjetno sploh ne bi nikoli zaustavil, pač pa sem to moral narediti na nepravilen način (v tla zaril sprednje zobe derez). Seveda ni šlo za pravi padec, pač pa trening in hitrost drsenja je bila majhna...ti pa taka stvar vseeno da misliti.
Takoj po izstopu iz žleba na soncu pa že popolnoma južen sneg. Na Okrešlju pa ljudi kot ob potenih vikendih.
Turska gora jutranji pogled na Rinke1 Turska gora sonce bo klamu pokukalo čez2 Turska gora proti žlebu3 Turska gora proti vrhu4 Turska gora pa še z drugaga kota5 Turska gora Kamniško sedlo skoraj kopno, Brana tudi že precej zelena6 Turska gora na Rinkah in Skuti je še malo več snega7 Turska gora preizkušaje sidrišča v snegu8 Turska gora in še naveze9 Turska gora smučar v žlebu10
gandalf     
7.5.2017
Včerajšnjo lepo soboto sva z kolegom izkoristila za obisk Turske gore. Zgodaj zjutraj iz Logarske doline proti Okrešlju in naprej v smeri Kamniškega sedla. Tik pred vstopom v zavarovani del poti sva odšla v desno proti Kotličem. Snega na markirani poti do vstopa v plezalni del poti, minimalno. Tam pa sva nadela zimsko opremo in odšla na desno v smeri Kotličev. Snega še ogromno, veliko padajočega kamenja, tudi en večji podor je bil opazen iz smeri Turske gore. Sneg je bil zelo trd le mestoma nova snežna odeja debeline do 5 cm. Na Kotličih prestop na zahodno stran v smeri markirane poti. Razmere mešanica kopnega, mehkega snega in ledu. Pred vstopom v Sod brez dna, ogromno snega, tako da sem sam Sod obplezal po skali med tem, ko je kolega Sod »razbil« in se nekako prebil skozi njega. Na vrhu Turske gore še sonce potem pa naju je zagrnil oblak, ki je dokaj otežil sestop v smeri Turskega žleba, ker se ni videlo niti 2 metra pred nosom. Največja težava na sestopu do žleba, ojužen novi sneg, ki je delal cokle. Sestop skozi Turskega nazaj na Okrešelj. Razmere v žlebu, v zgornjem delu nekaj novega snega, sredina ledena, izstop popolnoma južen. In seveda kameno ter ledeno bombardiranje iz stene M.Rinke. Srečno.
Turska gora Novo jutro, ki je obetalo lep dan1 Turska gora Rinke2 Turska gora Turska gora3 Turska gora Proti Kotličem4 Turska gora Proti Kotličem trd sneg5 Turska gora Ledeni odsek 6 Turska gora Kopni del poti7 Turska gora Mrzla gora8 Turska gora Mrzli dol z okolico9 Turska gora Proti Sodu 10 Turska gora Planjava 11 Turska gora Razbiti sod12 Turska gora Brana13 Turska gora Proti vrhu14 Turska gora Skuta in Rinke15 Turska gora Proti Turskemu žlebu16 Turska gora Turski žleb17
Tomaž11     
19.5.2017
Ker mi včeraj ni uspelo pridet na Tursko goro s Kamniškega sedla zaradi podora malo pred Kotliči,sem jo danes mahnil po svoji varianti proti Žmavčarjem in mimo bivaka na vrh.Snega je še nekaj predno zavijemo desno proti bivaku in potem od bivaka pa vse do vrha je menjavanje kopnega in snega.Ker je bilo toplo,zimske opreme nisem potrebovalnasmeh
Turska gora Danes je bilo še lepše kot včeraj na Brani1 Turska gora Po svoji varianti proti Žmavčarjem2 Turska gora3 Turska gora4 Turska gora Dva, ki poplezavata na Velikem Grebenu5 Turska gora Eden bo splezal na Luno :)6 Turska gora Klasika7 Turska gora Strmi so tile Žmavčarji8 Turska gora Od bivaka naprej je kar nekaj snega9 Turska gora Obiska pa ni veliko,vsaj ne iz tega konca10 Turska gora Žleb11 Turska gora Mrzla gora12 Turska gora Še nekaj časa ga ne bo pobralo13 Turska gora Logarska dolina14 Turska gora Podor...tam sem včeraj obrnil15 Turska gora Rinke in Skuta16 Turska gora Če bo še kaj pomrznl,bo fajn za popikat  :)17 Turska gora Turska gora in Brana18 Turska gora19
viharnik     
19.5.2017
Krasno!
knap4227     
19.5.2017
Mal je ''zmankal'' do lune, počutje je pa bilo enakovelik nasmeh.
dprapr     
19.5.2017
Matej, a smo gledali isto luno?velik nasmeh
knap4227     
20.5.2017
Kot kaže. Sam s Križa nisem vidu več ne lune ne vas. Lp
5Xum     
23.5.2017
http://www.kamnik.info/obvestilo-planinska-pot-kamniskega-sedla-na-tursko-goro-je-zaprta/
UrOs_95     
24.5.2017
Kaksne so snežne razmere iz Logarske doline - čez Kotliče ali skozi Turski žleb?
sonny4     
25.5.2017
UrOs_95, slikano danes, Turski žleb od zgoraj. Sam sicer nisem šel po njem, ampak iz Konca po Žmavčarjih. Po žlebu sneg je. Drugje pa se je redka snežišča dalo obhoditi oz. prehoditi brez posebnosti. Zimske opreme nisem rabil.
Turska gora Turski žleb1 Turska gora Turski žleb, slikano od zgoraj.2
redbull     
27.5.2017
Čez Kotliče imaš bolj slabe razmere zaradi podora, razen če se povzpneš po šodrasti Kotliški grapi (iz smeri Okrešlja)

Srečno
UrOs_95     
28.5.2017
Vceraj skozi Turski zleb - snega še veliko, zimska oprema obvezna. Gor sem sel direktno po žlebu do izstopa, dol sem se želel spustiti malo po ferati, malo po snegu, vendar sem 2x doživel bližnje srečanje s kamnom od zgoraj, pa še "brušenje" derez po skali ni bilo najbolj prijetno, tako da sem na sredi žleba nadaljeval spust po sredininasmeh
Turska gora1
Zigam     
24.6.2017
na poti med brano in tursko goro je v bližini najnižje točke/sedla nevaren odsek. Očitno je bil plaz, potrgane zajle, nestabilni klini, krušljiv pesek po skalah otežuje oprijem, poti praktično ni. 20m razdalje
Turska gora 11 Turska gora 22
Tadej     
24.6.2017
http://www.hribi.net/novica/pot_s_kamniskega_sedla_na_tursko_goro_je_zaprta/2168
redbull     
24.6.2017
Kdaj bo kaj novega glede poti se bo pa javilo.
mketep     
30.6.2017
Kako je stanje skozi žleb? Je že prehoden brez zimske opreme?
robotek     
10.7.2017
Sel cez Turski zleb 5.7.2017 in je popolnoma prehoden. Zgornji del je malo razrit in tecen za hodit nasmeh
Alojz Pirnat     
30.7.2017
Pot čez Boštjanco na Tursko goro zopet odprta!

Včeraj 29.7.2017 smo zaključili dvodnevno zvezno akcijo markacistov PZS, na področju podora v Boštjanci.
Pot je bila zaprta od 23.5.2017 in se zaradi aktivnosti podora ni urejala prej.
Prvi del akcije so izvedli že 20.7.2017 v sodelovanju dveh markacistov pod vodstvom načelnika Zdravka Bodlaja, enega aktivnega člana in enega alpinista PD Kamnik.
Izvedli so rušenje skal na delu aktivnega skalnega podora in čiščenje trase na predelu poškodovanih varoval.
Včeraj in danes pa smo pod vodstvom načelnika izvedli sanacijo poškodovanega dela poti. Sodelovali so štirje markacisti iz PD Kamnika, eden iz PD Bajtar in eden iz PD Domžale.
Za varnost je osebno skrbel predsednik PD Kamnik, ki je na mestu podora razpeljal fiksno vrv, saj je bil del stene poln peska.
Dopolnili smo poškodovane kline in sanirali 5 raztežajev žične vrvi v skupni dolžini 40m, ter dodali 3 stopne in 2 oprijemalna klina.
V povratku smo nadaljevali s štemanjem manjkajočih ali poškodovanih stopnic, ter na kritičnih mestih dodali še tri nove oprijemalne kline do odcepa za Brano.
Želimo si, da bi bilo tovrstnih podorov čim manj in da bi pot še dolgo ostala varna, saj je to najkrajša povezava za prečenje Kamniških Alp od Kamniškega na Kokrško sedlo.

Zapisal: vodja OPP KBO MDO Alojz Pirnat
Turska gora 1. vseh šest markacistov na položajih pod podorom v Boštjanci1 Turska gora 2. delo se hitreo odvija saj vsak ve kje mu je mesto2 Turska gora 3. žalostna podoba pred sanacijo3 Turska gora 4. novi raztežaji so hitro koristni4
Stran: 1 2 3 ... 20 21 22 23 24 25       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki