Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Sreda, 26.7.2017 ob 13h (ARSO)
Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne krajevne plohe ali nevihte. Najvišje temperature bodo od 19 do 25, na Primorskem okoli 26 stopinj.
Jutri bo deloma sončno, predvsem v vzhodnih in severovzhodnih krajih bo občasno več zmerne oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, več sonca bo na Jadranu.
Jutri bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, pogosteje v vzhodnih in severovzhodnih sosednjih krajih.
Vremenska slika (ARSO)
Nad osrednjo Evropo je obširno višinsko jedro s hladnim zrakom, ki vpliva tudi na vreme pri nas. Z vetrovi zahodnih smeri priteka v višinah k nam nekoliko hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.
Obeti (ARSO)
V petek in soboto bo večinoma sončno, temperature bodo postopno višje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. julija do 4. avgusta 2017

Nad našimi kraji bo predvidoma vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, v višinah bo prehodno možna šibka motnja v nedeljo, od prihodnjega četrtka dalje je razvoj še precej negotov. Do srede prihodnjega tedna bo pritekal k nam vse toplejši zrak.

V nedeljo čez dan niso izključene krajevne plohe, v začetku prihodnjega tedna pa bo sončno in do srede vse bolj vroče. V četrtek bo vročina predvidoma začela nekoliko popuščati.
Biovremenska napoved (ARSO)
Sreda, 26.7.2017 ob 13h

Večini ljudi vreme ne bo povzročalo opaznih težav, le pri najbolj občutljivih se bodo še lahko pojavljale manjše vremensko pogojene težave.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

V nižinah bo obremenitev s cvetnim prahom trav nizka do občasno srednje visoka, nekoliko višje obremenitve lahko pričakujemo visoko v hribih. Na poljih cveti koruza, samo v neposredni bližini njiv lahko pridemo v stik s cvetnim prahom. V zraku bo prisoten še cvetni prah trpotca, metlikovk in večje količine nizko alergenih kopriv. V SV Sloveniji in Krški kotlini bodo v zraku občasno posamezna zrna ambrozije, v prihodnjih dneh pričakujemo začetek sezone pojavljanja cvetnega prahu pelina. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca, koprivovk (krišina, kopriva) in metlikovk. V obdobju z visokimi temperaturami zraka je sproščanje cvetnega prahu omejeno, zato dnevne obremenitve ne bodo visoke. Poleg temperature bodo tudi krajevne padavine zniževale obremenitev zraka. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladujejo spore rodu Cladosporium, Alternaria in Epiccocum. V Primorju bo obremenitev do srednje visoka.


Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki