Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme
vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Ponedeljek, 18.6.2018 ob 8h (ARSO)
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo v hribovitem svetu nastala kakšna kratkotrajna ploha, izjemoma lahko tudi zagrmi. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.
Jutri bo pretežno jasno, le občasno ponekod v notranjosti zmerno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v alpskih dolinah okoli 10, ob morju 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Danes bo večinoma sončno. Popoldne bo predvsem na Hrvaškem, Madžarskem in v vzhodni Avstriji nastala kakšna ploha ali nevihta. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.
Jutri bo sončno, nekaj več oblačnosti bo v notranjosti Hrvaške. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.
Vremenska slika (ARSO)
Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska motnja se pomika proti vzhodu severno od Alp Od severa doteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.
Obeti (ARSO)
V sredo in četrtek bo sončno in poletno vroče. V četrtek popoldne in zvečer bo lahko nastalo nekaj neviht.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 22. do 27. junija 2018

V petek bo območje Alp, severnega Balkana in severnega Sredozemlja prešla hladna fronta. Za njo bo tudi k nam nekaj dni pritekal hladnejši zrak, nad srednjo Evropo se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek bo oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Osvežilo se bo. Od sobote do srede kaže na suho vreme brez vročine. V notranjosti Slovenije bodo popoldanske temperature večinoma pod 25 stopinjami.

Biovremenska napoved (ARSO)
Ponedeljek, 18.6.2018 ob 8h

V ponedeljek bodo pri najbolj občutljivih možne manjše vremensko pogojene težave. Pogostejše bodo na vzhodu države.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav se je začela nekoliko zniževati, vendar bo v lepem vremenu še vedno srednje visoka, lokalno na nepokošenih travnikih oziroma na senčnih legah visoka. Sezona se je pomaknila tudi višje v hribe. Obremenitev bodo zniževale krajevne padavine in košnja trave. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca in kislice. V zraku bo srednje visoka do visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo cvetni prah lipe, bezga, ligustra (kaline) in velikega pajesena. V Primorju bo obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav in koprivovk (kopriva in krišina) bo nizka do srednje visoka. Prisotna bodo posamezna zrna cvetnega prahu trpotca, oljke, pravega kostanja, metlikovk in ligustra (kaline).


Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki