Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Vreme

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Kozji vrh (1628 m)?

V Sloveniji

V Avstriji

Na meji med Slovenijo in Avstrijo

vreme / napoved za Slovenijo
  

Vremenska napoved za Slovenijo

Napoved za Slovenijo - Petek, 17.8.2018 ob 10h (ARSO)
Danes bo pretežno jasno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije je popoldne in zvečer možna kakšna ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo od 26 do 32 °C.
Jutri bo sončno. Popoldne ni izključena kakšna vročinska nevihta. Najnižje temperature bodo večinoma od 13 do 16, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 27 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Napoved za sosednje pokrajine (ARSO)
Danes in jutri bo prevladovalo sončno vreme, v Alpah lahko nastane kakšna popoldanska nevihta.
Vremenska slika (ARSO)
Nad večjim delom Evrope vztraja šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam dokaj suh in postopno spet toplejši zrak.
Obeti (ARSO)
V nedeljo in ponedeljek bo še naprej sončno in vroče. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. avgusta 2018
Nad večjim delom Evrope se bo do druge polovice prihodnjega tedna še zadrževalo obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam pritekal topel in dokaj suh zrak.

Prevladovalo bo sončno vreme. Jutra bodo razmeroma sveža, najvišje dnevne temperature pa bodo povečini okoli 30°C. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna.
Biovremenska napoved (ARSO)
Petek, 17.8.2018 ob 10h

Vremenski vpliv bo večinoma ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden, le pri najbolj občutljivih bodo v drugi polovici petka možne manjše vremensko pogojene težave.

NAPOVED UV INDEKSA

UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 7,5 in v gorah 8,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

NAPOVED CVETNEGA PRAHU V ZRAKU

Poteka glavna sezona cvetnega prahu ambrozije in pelina. V nižinah bodo obremenitve z ambrozijo nizke do srednje visoke, v predelih z večjo pogostostjo rastline (SV Slovenija, Brežiška kotlina) visoke. Obremenitve s pelinom bodo nizke do srednje visoke, ob rastlinah lahko pričakujemo v zraku več cvetnega prahu. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka, višje v hribih bo lahko občasno srednje visoka. V zraku se bo pojavljal cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk (konoplja in divji hmelj) in večje količine kopriv, alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije in pelina nizka, le najbolj občutljivi lahko razvijejo simptome. Obremenitev s koprivovkami (kopriva, krišina) bo nizka do srednje visoka. V zraku bo še cvetni prah trav, trpotca, metlikovk in konopljevk. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.


Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki