Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Članstvo društev in postaj GRS v PZS

Članstvo društev in postaj GRS v PZS

Print
IgorZlodej5. 02. 2010 20:29:03
Pri pregledu seznamov MDO PD (meddruštevnih odborov planinskih društev)na spletnih straneh PZS sem videl, da so na vseh navedenih seznamih tudi Društva GRS in Postaje GRS, ki imajo sicer svojo uradno Gorsko reševalno zvezo Slovenije. Kolikor mi je znano nikoli ni bil opravljen uraden vstop v PZS, vemo pa, da je GRS pred leti uradno zapustila PZS in ustanovila svojo zvezo. Si je PZS sama uzorpirala ta društva in postaje GRS in jih preprosto vpisala v svoje sezname, da bi PZS na zunaj izgledala bolj všečno in pomembno ali pa svojih seznamov enostavno nima ažuriranih!? Pričakujem odgovore, ki bodo podpisani z imenom in priimkom.
všeč
Žiga225. 02. 2010 20:43:44
Na spletni strani GRS piše:

"Gorska reševalna zveza Slovenije je organizirana kot zveza samostojnih, prostovoljnih, nepridobitnih gorskoreševalnih društev in planinskih društev z registrirano gorskoreševalno dejavnostjo (postaj), ki opravljajo humanitarne naloge javnega pomena:..."

Če vprašaš mene gre tu bolj kot ne za sistemsko napako na spletnih straneh PZS.

Sicer bi pa tudi mene zanimalo kako je res s tem.
všeč
Danilo Miklavž6. 02. 2010 20:51:18
Vsa društva in postaje GRS, ki so navedena na spletni strani PZS so bila sprejeta v članstvo Planinske zveze Slovenije potem, ko so vložila prošnjo za včlanitev, ki jo je potem potrdil Upravni odbor PZS. Nekatera društva so se včlanila že pred ustanovitvijo GRZS, nekaj pa se jih je včlanilo tudi potem. Vsi podatki so preverljivi in si PZS teh društev ni nikoli uzurpirala.

Lep pozdrav,
Danilo Miklavž Sbrizaj, generalni sekretar PZS
všeč
IgorZlodej7. 02. 2010 18:14:54
Seveda se moram GS najprej zahvaliti za pojasnila. Lani smo na MDO Posočja obravnavali dve prošnji za sprejem in sicer je bilo na podlagi prošnje dne 23.01.09 v MDO Posočja sprejeto SPD Gorica iz Italije, dne 10.3.09 pa DEŠ (društvo ekstremnih športov), če jih je kasneje potrdil tudi UO PZS mi ni znano. Kolikor mi je znano, pa občni zbor Društva naše GRS po ustanovitvi GRZS ni nikoli sklepal o prošnji za članstvo v PZS. Vem pa, da so bile "stare" postaje GRS, ki se delovale pod okriljem Komisije za GRS pri PZS pred organiziranjem lastne zveze članice PZS s številom članstva 0 (nič). Seveda je vsako društvo lahko član več različnih sorodnih zvez, če mu veljavna pravila (statut) društva to omogočajo. Predvidevam pa, da je vsako društvo v prvi vrsti lojalno lastni zvezi.
všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies