Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Prireditve Vpiši prireditev Arhiv Popravi vnos
Prireditve
 24.3.2018: Proslava ob 20-letnici delovanja PS Kamnje
PD Ajdovščina, Planinska sekcija Kamnje in Športno kulturno turistično društvo Kamnje Potoče pripravljajo kulturni program, predvajali bodo film Mala gora skozi čas, ob koncu pa še družabno srečanje v avli dvorane. SOBOTA, 24.3.2018 ob 19. uri v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini! Lepo vabljeni vsi ljubitelji planinstva
 
 25.3.2018: Bohor
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 25. 3. 2018 na BOHOR Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje ob 07 uri na avtobusni postaji. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, skozi Litijo, mimo Trbovelj, Rimskih Toplic, Jurkloštra do Planine pri Sevnici. Od tu bomo odšli do koče na Bohorju. V Koči na Bohorju bo krajši počitek (možnost toplega obroka). Po počitku bomo nato odšli do Senovega, kjer nas bo čakal avtobus. Skupno bo približno 5 ur hoje. Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in Mobi 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do ponedeljka 22. 3. 2018. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.
 
 25.3.2018: ANDREJEV VRH ~ VOLINJAK
V NEDELJO, 25. MARCA 2018 OB 7.00 URI NA GLAZIJI Posebni avtobus pelje iz Slovenskih Konjic ob 6.15 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove Vasi do Glazije, kjer bo ob 7.00 uri in v Žalcu ob 7.10 uri. Odpeljali se bomo na Koroško - v Mežico, od koder se bomo napotili na Andrejev vrh ter naprej na Volinjak. To sta vrhova na V-SV nad Mežico na desni strani reke Meže. S samega vrha pravzaprav ni razgleda, s kmetije Andrej pa se vidijo Mežica, Leše, leški cerkvici, tudi Pohorje. Odšli bomo mimo leških cerkvic navzdol na Poljano, kjer nas bo čakal avtobus. Ob poti je več zanimivosti: kapelica pod kmetijo Najevnik, Hermonkova lipa pri kapelici, na Volinjaku značilnosti kraškega sveta, naravni kamniti most z zanimivo oblikovanim javorom, ki ga dodatno podpira, prekrasen razgled z naravnega mostu, orjaške smreke ob vznožju, (nekoč sta tam stala hiša in hlev), skalnati skladi iz katerih je zgrajen železniški most pri Stoparju. Zanimiva je vasica Leše nad Prevaljami, kjer so začeli leta 1822 kopati premog za potrebe železarne na Prevaljah. Nad Lešami, pod Volinjakom stojita slikoviti gotski cerkvici, druga poleg druge. Ena je posvečena sv. Volbenku, druga sv. Ani. Najboljše, da si vse od blizu ogledamo. Pot je lahka in jo bomo prehodili v 4 urah. Strošek prevoza: 15,00 €. Za pohod potrebujete ustrezno planinsko obutev in oblačila primerna trenutnim vremenskim razmeram. Pohod bosta vodili vodnici PZS: FRANJA FERK, tel. 051 320 988, e-mail: franja.ferk@gmail.com in JANJA POLAVDER, tel. 040 705 301, e-mail: janjapol@gmail.com, ki sta vam na razpolago za informacije in prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. LEPO VABLJENI NA KOROŠKO!
 
 25.3.2018: Kamniški memorial za smučko in cepin
Tradicionalni pohod na Kamniško sedlo v organizaciji PD Kamnik. http://www.pdkamnik.si/koledar.php?pid=436
 
 2.4.2018: 21. VELIKONOČNI POHOD
PD Ajdovščina
PLANINSKA SEKCIJA KAMNJE

prireja v ponedeljek, 2.4.2018

21. VELIKONOČNI POHOD na MALO GORO (planota na pobočju Čavna 1034m).

Začetek pohoda bo v Kamnjah od 7.30 dalje. Ob 11.00 bo na MALI GORI pozdrav pohodnikom.

Lep planinski pozdrav

Več informacij na tel. št.: 031 507 251 (Gregor),email: planinci@kamnje.si ter na spletni strani:www.kamnje.si
 
 2.4.2018: BOČ
NA VELIKONOČNI PONEDELJEK, 2. APRILA 2018, OB 7.00 URI vabimo vse zainteresirane pohodnike in sprehajalce na Boč. Tokratni pohod je namenjen druženju, sprehajanju in izobraževanju, seveda pa bomo tudi hodili. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 07. uri po potrebi iz Žalca ob 07.10 uri, z ostalih postaj do Celja kot običajno. Peljali se bomo skozi Frankolovo do Žičke kartuzije in naprej do Zg. Poljčan, kjer se pohod za prvo skupino prične. Zatem avtobus odpelje do Planinske koče pod Bočem, kjer pričnejo s svojimi aktivnostmi drugi dve skupini. Prva skupina prične s hojo iz Zg. Poljčan čez Balunjačo. Tu se bomo razdelili zopet v dve skupini. Skupino, ki se bo povzpela po zelo zahtevni plezalni poti ( ferati ) in skupino, ki bo pot nadaljevala po lahki označeni poti. Vsem zainteresiranim bomo tu pokazali uporabo varovalnega trojčka in varno gibanje po zelo zahtevnih poteh ( feratah ). Za tiste, ki si bodo zaželeli malo adrenalinske poti in se povzpeli po zelo zahtevni poti, je obvezen varovalni trojček ( čelada, varovalni pas in samovarovalni komplet ), v kolikor ga nimate si ga lahko izposodite od društva. Za pristop na vrh bomo potrebovali slabi dve uri zmerne hoje in pri tem premagali dobrih šesto višinskih metrov. Druga skupina se bo na vrh podala od koče po lahki označeni poti in bo za pristop na vrh potrebovala uro hoje. Tretja skupina za katero je predvideno da se na vrh ne bo podajala, bo svoje aktivnosti izvajala v okolici koče. Tu si bo lahko ogledala spomenik padlim v NOB, rastišča Velikonočnice, se sprehodila do dvajset minut oddaljene Koče Velikonočnica in še kaj, seveda odvisno od želja in danih možnosti. Po vrnitvi z vrha Boča se bomo še pri koči družili, porabili presežke velikonočnih dobrot, se primerno poveselili. Za pot potrebujete letnim razmeram primerna oblačila, planinske čevlje, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača je iz nahrbtnika. Koča je odprta. Prijavnina za lastne stroške znaša 14 €. Za vse informacije in prijave sta vam na razpolago VPZS Vladko Korže, tel. 041 465 355, meil, vladko.korze@gmail.com in Slavko KLAJNŠEK tel. 031 654 760, meil, slavko.klanjsek@gmail.com. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridružuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem in ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. TOKRAT SMO PRIPRAVILI ZA VSAKEGA NEKAJ, PRIDRUŽITE SE, SKUPAJ NAM BO LEPŠE!
 
 7.4.2018: PO STOPINJAH VALENTINA STANIČA
V SOBOTO, 7. APRILA 2018, OB 5.00 URI NA GLAZIJI Organizator planinsko društvo Valentin Stanič- Kanal nas vabi na 25. pohod po stopinjah Valentina Staniča, prvega Slovenskega alpinista goriškega prosvetitelja, katerega se bomo tudi letos udeležili. Zberemo se na že znanih avtobusnih postajališčih in seveda na postajališču na Glaziji ob 5.00 uri in ob 5.10 uri na AP v Žalcu ter se odpeljemo do naselja Solkan, 104 mnv, kjer je uradni začetek poti. Hodili bomo mimo strelskih jarkov iz prve svetovne vojne do vrha Sabotina, 609 mnv. S poti bomo občudovali smaragdno-zeleno reko Sočo, na drugi strani pa Sveto goro. Sledi dolgi skalni greben do prelaza Vrhovlje, 429 mnv. Tu je polovica poti, ki jo bomo prehodili v dobrih štirih urah, kjer nas bo čakal avtobus. Posamezniki lahko tukaj zaključijo današnji pohod, ostali pa nadaljujejo pot na Korado, 812 mnv, kjer je tudi Briška koča na Koradi in naprej po slemenu Kolovrata, Svetega Jakoba, 745 mnv, Klančarjevega senika in do Kanala, 103 mnv, kjer se tura tudi konča. Tisti, ki bodo prehodili samo prvi del poti, se bodo zapeljali pod Korado in se peš odpravili do koče, nato pa se bodo po cesti pripeljali do Kanala, kjer je zaključek pohoda. Turo bomo zmogli prehoditi v osmih urah - cca 30 km; krajša varianta pa v štirih urah. Prijavnina za lastne stroške pa znaša 19.00 €. Izlet bosta vodila VPD ZZV JANEZ OMAN in MITJA ČMER Prijavite se na telefonsko številko 041 494 530 - JANEZali 041 368 651 – MITJA; e-mail: mitja.cmer@albatros.si PRIDRUŽITE SE NAM NA POHOD NAD SMARAGDNO SOČO!
 
 15.4.2018: POGOREVC
V NEDELJO, 15. APRILA 2018 OB 7.00 URI NA GLAZIJI Posebni avtobus pelje iz Slovenskih Konjic ob 6.15 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove Vasi do Glazije, kjer bo ob 7.00 uri in v Žalcu ob 7.10 uri. Odpeljali se bomo do Žerjava na Koroško, od koder se bomo napotili po dolini Jazbine proti Pogorevcu, mimo rastišča jegliča do lovske koče Dukles. Pot bomo nadaljevali do domačije Obretanovih pod Obretanovim vrhom, nato nadaljujemo pot do Koče na Naravskih ledinah (1072 m). Vračamo se po krajši poti na izhodišče. Pot bomo prehodili v petih urah. Seveda bomo pa vmes uživali ob rastišču zlato rumene cvetice, ki se skriva v skalah pod lovsko kočo. Za pohod potrebujete ustrezno planinsko obutev in oblačila primerna trenutnim vremenskim razmeram. Prijavnina za lastne stroške znaša 15,00 €. Pohod bosta vodili vodnici PZS: FRANJA FERK, tel. 051 320 988, e-mail: franja.ferk@gmail.com in JANJA POLAVDER, tel. 040 705 301, e-mail: janjapol@gmail.com,ki sta vam na razpolago za informacije in prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. LEPO VABLJENI NA AVRIKLJEVO POT!
 
 21.4.2018: Tečaj gibanja po zahtevnih poteh
TEČAJ VARNEGA GIBANJA PO ZAHTEVNIH POTEH Vipava (Gradiška Tura) – Dolina Glinščice (21.04. – 22.04.2018) Cena: 110€ Cena vključuje: Organizacija in izvedba tečaja, 1x nočitev (za hrano in pijačo poskrbi vsak sam) Prijave: Matej Jeram (041 479 274) ali info@jerpoh.com Več si lahko pogledate na naslednjem linku: http://www.jerpoh.com/?jpoh_upcoming_events=osnovni-tecaj
 
 22.4.2018: GORA TABOR (BERG TABOR)
V NEDELJO, 22. APRILA 2018 OB 7.00 URI, NA GLAZIJI Zberemo se na že znanih AP in ob 7.10 uri na AP v Žalcu. Vse člane in prijatelje pohodništva vabimo na zanimiv in atraktiven pohod na Koroško goro Tabor, nad Baškim jezerom dne, 22. aprila 2018. Peljali se bomo skozi Dravograd, Velikovec in potem ob južni obali Vrbskega jezera, kjer bomo naredili krajši postanek pri otoku (Maria Woerth). Nato se bom preko enega izmed mostov na Dravi pripeljali v vas Brdo (Egg). Tukaj je izhodišče za naš pohod na 725 m visoko goro s slovenskim imenom v obeh jezikih Tabor s prekrasnim razgledom na Baško jezero. Jezero je veliko le 2,3 km2, ki leži na nadmorski višini 544m in je ledeniškega nastanka. Na sredi jezera je otok kot na Bledu, le da na otoku ni cerkve ampak je hotel. Ob jezeru je vsako leto tudi festival motoristov »European Bike Week« v mesecu septembru. Na bregovih jezera je nastala slovenska ljudska pesem: » Nmau čez Izaro, nmau čez gmajnico«. Po malici na vrhu gore Tabor v prijetnem okolju planinskega doma, se spustimo na drugo stran, prehodimo še del obale in obiščemo razvaline gradu Bekštajn (Finkenstein) z novo areno, nedaleč od tod. Vrnemo se po Dolini štirih jezer (Vierseental), južno od hribovja Gure, mimo Celovca, potem pa po isti poti v Slovenijo. Ne pozabite na veljavni osebni dokument. Prijavnina za lastne stroške znaša 18 €. Pohod je primeren za vse starostne skupine in ga bomo zmogli prehoditi v dobrih treh urah. Pohod bosta vodila vodnika PD ZZV Celje Franjo Kunej, tel.št. 031 706 509, e - pošta: franjokunej@gmail.com in Stanko Gašparič, tel.št. 041 862 214. VABLJENI NA ZANIMIV OBISK GORE TABOR !
 
 27.4.2018: CRES
PD ZZV CELJE in TA RELAX vas vabita od 27.4. do 2.5. na otok Cres. Otok Cres je redko naseljen in poln naravnih čudes in neokrnjene narave. Na sredi otoka Cresa je veliko sladkovodno Vransko jezero, ki oskrbuje Cres in Lošinj s pitno vodo. Napaja se iz pogorja Velebita, največja globina jezera pa je 74 metrov. Na otoku je 1400 različnih vrst rastlin in eden zadnji zatočišč zelo redke ptice beloglavega jastreba. Cres je največji (405,70 km) in najdaljši (66 km) hrvaški otok. Na njem je več kot 300 km razsežnih planinskih poti in kolesarskih stez. Steze vas bodo pripeljale do najbolj skritih delov obale otoka Cresa, zaselkov, vrhov, jam in plaž. Ogledali si bomo mesto Cres, starodavni Osor, Valun, Lubenice in še katero manjše mestece oziroma naselje. Po dogovoru bo tudi možna vožnja s čolnom. Pa tudi hodili bomo: prečili bomo pogorje Osorščice in se povzpeli na Sv. Nikola, 557 m, na Televrin, 588 m in Sis 639 m. Pomemben bo opomnik, na katerem bo ura odhoda in vse ostalo, kar bo sodilo na planinske pohode in raziskovanja otoka. Dnevno pa boste obveščeni o naših aktivnostih z obvestilom v avli hotela. Prijave in informacije sprejema na telefonsko številko 031 706 509 Franjo čim prej oz. do zasedbe avtobusa! CENA IZLETA: 264 € na osebo, ki jo plačate po položnici, katero vam pošlje TA Relax in zajema: prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestninami, trajektni prevoz, 5 x polpenzion v hotelu Kimen *** z nočitvijo v dvoposteljnih sobah, z vključeno pijačo pri večerji: 0,25 l sadni sok voda 0,3 l, točeno pivo 0,3 l ali kozarec odprtega vina 0,1 l vina , vodenje, stroške priprave ter organizacijo izleta. Doplačilo: - TT 1 € na noč, odpovedni riziko 5% (www.relax.si/vsebina/15 splošni pogoji), enoposteljna soba 18 € na noč. Prosim, da ob prijavi plačate prvi obrok po prejeti položnici! TA Relax pa vam nudi možnost plačila na pet obrokov brez obresti.
 
 27.4.2018: Kamešnica, Troglav, otok Brač
CENA IZLETA: 305,00 € na osebo ( ob prijavi minimalno 35 potnikov) Možnost obročnega plačila brez obresti, po položnicah, katere vam pošlje turistična agencija Relax turizem d.d. (obroki so februar-april). Ob prijavi se plača prvi obrok. PROGRAM: Petek, 27.4.2018 Odhod v zgodnjih jutranjih iz običajnih lokacij preko Novega mesta, Metlike, Karlovca, Bihaća, Bosanskega Petrovca, Drvarja in Bosanskega Grahova proti Livnu; vmesni postanki; prihod v Livno v popoldanskih urah; namestitev v hotelu, potem pa do večerje prosto ali kakšen organiziran ogled lokalnih znamenitosti ( o tem bi se še pogovorili in dogovorili) Sobota, 28.4.2018 Po zajtrku pohod na Troglav ob spremstvu domačinov iz PD Kamešnica; vrnitev v hotel, prosto do večerje Nedelja, 29.4.2018 Po zajtrku pohod na Kamešnico ob spremstvu domačinov iz PD Kamešnica; vrnitev v hotel, prosto do večerje Ponedeljek, 30.4.2018 Po zajtrku odhod proti Splitu, vkrcanje na trajekt* (predvidoma ob 12.30) in plovba do Supetra na Braču; namestitev v hotelskem naselju; popoldan avtobusni panoramski ogled Brača - Supetar - Pučišća - Pražnica - Nerežišća - Škrip (ogled muzeja otoka Brača); vrnitev v Supetar in večerja Torek, 1.5.2018 Po zajtrku Izlet na Vidovo goro (780 m), najvišji vrh Brača in jadranskega otočja nasploh, potem pa obisk »pustinje« Blaca in sestop do znamenite plaže Zlatni rat; vkrcanje v avtobus, ki nas bo počakal v Bolu, vrnitev v Supetar in večerja Sreda,2.5.2018 Po zajtrku vkrcanje na trajekt za Split (predvidoma 7.45) in vrnitev domov; vmesni postanki, vključno s tistim za kosilo.    Paketna cena po osebi vključuje: 1. Prevoz z avtobusom po programu 2. 3 x polpenzion v hotelu Dinara Livno ( samopostrežni zajtrk, večerja je postrežena: juha, glavna jed s prilogo, solata, sladica – vsaki večer je različni meni) 3. Prevoz s trajektom iz Splita do pristanišča na otok Brač – Supetar in nazaj vožnje je 50 minut. ( avtobus gre z vami na Brač) 4. 2 x nočitev v HN Waterman Supetrus Resort**** ( v hotelskem naselju) TWC B/T SAT TV T S KL (sobe: tuš WC, balkon ali terasa, telefon, satelitska televizija, sušilec za lase in klima) 5. 2 x polpenzion v HN Waterman Supetrus Resort**** (samopostrežni zajtrk in samopostrežno večerjo s solatnim bifejem) 6. VODNIK Z VAMI NA POTI DOPLAČILO: turistična taksa: 1,00€ na noč odpovedni riziko: 15,00€ (5% vrednosti celotnega aranžmaja) Zavarovanje odpovedi potovanja (odpovedni riziko): Vsak potnik se lahko zavaruje za primer odpovedi aranžmaja v primeru smrti, nesreče, nepredvidene bolezni. Višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5 % vrednosti celotnega aranžmaja, ki ga kupec lahko plača ob rezervaciji aranžmaja. Več informacij na: WWW.RELAX.SI Aranćma se opravlja preko TA Relax Turizem d.d. Termin:27. april – do 2.maj PRIJAVITE SE NA tel. 041 795-006 v večernih urah. Rok za prijave je do 20. 02. 2018 oziroma do zasedbe mest. PRIJAVNICA LIVNO-BRAČ 2018 Ime in Priimek: _________________________________________________________ Naslov: ______________________________________________________________ Telefonska številka: ______________________________________________________ ODPOVEDNI RIZIKO (obkrožite): DA NE SOBO ŽELIM DELITI Z: ___________________________________________________ Podpis:_______________________
 
 28.4.2018: Treking Paklenica 2018
Tudi letos se bomo za prvomajske praznike podali v enega najlepših parkov na Hrvaškem. Treking bo potekal po celotnem parku z obiskom najvišjega vrha Vaganski vrh in seveda tudi Aniča Kuka, ki ga skoraj moraš obiskati v kolikor se potepaš po parku. Število mest je omejeno. Pridružite se nam na naši pustolovščini kjer ne manjka gostoljubja domačinov. Prijave Matej Jeram (041 479 274) ali info@jerpoh.com. Več si lahko ogledate na http://www.jerpoh.com/aktivnosti/treking-paklenica/
 
 29.4.2018: Treking Kreta – prvomajske počitnice
Težavnost: lahka 29.4. – 6.5.2018 8 dni 1. Slovenija - Treviso – Chania – Balos – Paleohora Po pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Ne bomo cel teden iskali Minotavra v zapletenem labirintu. Raje bomo preživeli na lovu za naravnimi lepotami in turkiznimi barvami morja, se čudili grškim kulinaričnim spretnostim, se nastavljali sončku ter dan za dnem kaj novega ušpičili. In zakaj za začetek ne bi šli kar na eno najlepših plaž na Kreti kot je Balos, se razvajali v vaški taverni in se od poti spočili šele zvečer v Paleohori. 2. Paleohora – Azogyres – Anidri kanjon – Paleohora (*3 ure hoje) Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogyres. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogyresa po kanjonu Anidri, vse dokler ne bomo slišali šuma morja. 3. Paleohora – Elafonisi – Paleohora (*4 ure hoje) Plaža, ki je na seznamu najlepših plaž na Kreti je tudiElafonisi. Morda se bo na prvi pogled zazdelo, kot da smo pristali v tropskih krajih, saj so barve prav takšne. Pot do nje nas bo vodila po prikupnih kozjih stezah ob njeni konkurenci, ki nas prav tako ne bo pustila ravnodušne. Barve turkiznega morja in roza peska so zagotovljene. 4. Paleohora – Soughia – Paleohora (*4 ure hoje) Iz prikupne Paleohore poti vodijo na vse strani. Ali si predstavljaš spomladanski topel mediteranski zrak na obrazu, razgled na divje in za oko nadvse privlačne zalive, prijetno družbo, umirjen korak ter cilj, ki ga bomo dosegli. Soughija bo naš naslednji cilj. Gre za manjšo počitniško vasico, kjer ne manjka prijetnih tavern, hladnega frapeja (grška ledena kava), nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane. 5. Paleohora – Agia Roumeli – Loutro Dan bomo namenili počitku in potovanju na morskih valovih. Zapustili bomo civilizacijo ter se podali v kraje, ki jih človeška noga lahko doseže samo peš ali z ladjo. Agia Roumeli bo naš prvi postanek. Tisti bolj nadobudni in z mravljami v ta zadnji bomo lahko okusili tudi del enega najbolj poznanih kanjonov na Kreti – Samaria. V popoldanskih urah se bomo še enkrat vkrcali in zapluli do Loutra. Tukaj boste na svoj račun prišli romantiki in gurmani. 6. Loutro – Hora Sfakion (*2 uri hoje) Naša zadnja etapa bo kratka in sladka. Dopoldan še nekaj nastavljanja na sončku in potem lahek skok do Hore Sfakion. Dva dni bomo priča najbolj divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu na Kreti, kjer masovni turizem nima vstopnice. 7. Hora Sfakion – Chania Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, očarljivih majhnih trgovinic ter ponovno vrhunske kulinarične ponudbe. Na eni strani peščene plaže, na drugi strani pogled na Bele gore. To in še več je Chania. 8. Chania – Treviso – Slovenija Spakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in si obljubili, da pridemo kdaj še nazaj. * Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA in primerna vsem, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja. Program je primeren za vse, ki ste rekreativci po duši in vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste pa vendar urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi. CENA: 910 € (cena je preračunana na 8 potnikov) Cena vključuje: Letalski prevoz 7× nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 2* v dvoposteljni sobi 1× večerja vsi ladijski (Paleohora – Agia Roumeli, Agia Roumeli - Loutro) in cestni transferji po programu vstopnine po programu organizacijo turistično vodenje-vodnik z GZS licenco osnovno zavarovanje potnikov organizacijo spoznavno pohodniškega srečanja v Sloveniji Cena ne vključuje: povratnega transferja do Trevisa cca. 50€ zdravstvenega zavarovanja za tujino rizika odpovedi   Glavni organizator je Turizem Desetnica. Kontakt: bar.kuhar@gmail.com 031/483-580
 
 12.5.2018: Treking odprava na Elbrus 5642m
Termin: 12.-20. maj 2018 – 9 dni. Program odprave na Elbrus in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 23.6.2018: Treking Kirgizija 2018 - skupina 1
Termin: 23. junij – 7. julij 2018 (15 dni) Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 27.7.2018: Treking odprava na Damavand 5671 m
Termin: 27. julij – 4. avgust 2018 (9 dni) Program treking vzpona na Damavand 5671 m in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 12.8.2018: Treking Kirgizija 2018 - skupina 2
Termin: 12.-26. avgust 2018 (15 dni) Program trekinga po Kirgiziji in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 17.9.2018: MLJET
PD ZZV CELJE in TA RELAX vas vabita od 17.9 do 23.9. 2018 na otok Mljet. Otok Mljet je eden izmed najlepših in neokrnjenih otokov na Jadranu. Precejšen del otoka je naseljen s 70% gozdovi alpskega bora, črnike ter vedno zeleno makijo. Da je otok tako zelen, so zakrivili benediktinci, ki so ga pogozdili. Na njem so polja, vinogradi s šarmantnimi vasicami. Na severozahodu je potopljena dolina, v kateri leži malo jezero s površino 24 hektarov in veliko jezero s površino 145 hektarov. Na njem se nahaja tudi Mljetska planinska obilaznica z najvišjim vrhom Veliki Sutilija, 388 m. Ogledali in prehodili bomo krožno pot Pomena - Govedari, naredili sprehod okoli malega in velikega jezera, ki sta neuradno simbola narodnega parka in s čolnom obiskali otok Sv. Marije, na katerem je benediktinski samostan, vasico Ploče z ostanki rimske palače, katera je tretja največja znamenitost na hrvaški obali (prednjačita le Split in Pula). Na južni obali otoka blizu vasice Babina Polja se nahaja Odisejeva špilja. Po legendi je v tej jami živela nimfa Kalipso, ki je s svojim čudovitim petjem privabljala mornarje. Tudi Odisej je tu preživel 7 let, nato pa so ga bogovi vrnili njegovi ženi Penelopi na otok Itako. Povzpeli se bomo tudi na Montokuc, 253 m, s katerega je čudovit razgled. Pomemben bo opomnik, ki ga boste prejeli pred odhodom, na katerem bo ura odhoda in vse ostalo, kar bo sodilo na planinske pohode in raziskovanje otoka. Dnevno boste obveščeni o naših aktivnostih z obvestilom, ki bo na oglasni deski v avli hotela. Prijave in informacije sprejema na telefonsko številko 031 706 509 Franjo čim prej, oz. do zasedbe avtobusa! CENA IZLETA: 379 € na osebo, ki jo plačate po položnici, katero vam pošlje TA Relax in zajema: prevoz z avtobusom turistične kategorije z vključenimi taksami in cestnino, trajektni prevoz, 6 x polpenzion v hoteli Odisej*** z nočitvijo v dvoposteljnih sobah, vodenje, stroške priprave ter organizacije izleta. Doplačila : TT 1,20 € na noč, vstop v nacionalni park Mljet 15 € po osebi, odpovedni riziko 5% (glej www.relax.si/vsebina/15 splošni pogoji), enoposteljna soba 30 € na noč. Po prijavi plačate akontacijo (prvi obrok) po prejeti položnici ! TA Relax pa vam nudi možnost plačila po položnicah na 7 obrokov, brez obresti.
 
 29.9.2018: Treking Ibiza
Termin: 29.9. – 6.10.2018 (8 dni) Program trekinga po Ibizi in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 20.10.2018: Treking Lanzarote 2018
Termin: 20.-28. oktober 2018 (8 dni) - Program trekinga po Lanzatotah in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 3.11.2018: Treking Tenerife in vzpon na Pico del Teide 3718 m
Termin: 3.- 10. november 2018 (8 dni) Program trekinga po Tenerifu in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 15.1.2019: Treking Kilimanjaro 5896 m
Termin: konec januarja 2019 (11 dni) Program treking odprave na Kilimanjaro in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki