Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Forums / Slovenija / General talks / Dvigovanje pete - pomoč

Dvigovanje pete - pomoč

Print
RetardVeverca25. 01. 2012 19:14:53
Lp! Ne dolgo nazaj sem kupil zimske čevlje Scarpa Triolet GTX (za bolj začetniške zimske vzpone), ki so me za enkrat zelo navdušili, vendar imam problem da se mi po nekaj urah hoje začne dvigovati peta. Drugače mi čevlji lepo sedejo, me ne tiščijo, niso ohlapni, tudi pri več kot pol urnem testu v trgovini z komentarji prodajalca so se obnesli dobro. Iz vseh smeri mi dobro držijo nogo, le peta je problem, ker se lahko po več urnem zimskem vzponu začne kasneje dvigovati po občutku za cca 2 cm. Stabilnost imam še zmeraj dobro, vendar to ni to. Kupil sem nove(debelejše, pohodniške z gelom) vložke vendar ni nič pomagalo. Vrnitev modela v trgovino je prav tako nemogoča. Sedaj me zanima, če imate kakšen predlog kako naj to omejim? Že imam debele pohodniške nogavice. Naj obujem dvojne? Morda kdo pozna kje bi v Sloveniji izdelovali notranje vložke po meri? V naprej se zahvaljujem za odgovore nasmeh
všeč
viharnik25. 01. 2012 19:27:18
Naj te opozorim, da Scarpa Triolet ni zimski čevelj.Je le nekoliko bolj usnjen od letnih čevljev, torej trisezonski.Pozimi ta čevelj ne ogreva dovolj, zato na daljših zimskih turah ne priporočam.Tudi zaresni alpinisti na blogu so dejali, da za nek večji minus ne grejejo dovolj, za zimo pa sploh ni!.
Sam imam isti čevelj in me čudi, da peto dviga, ker je še posebno ta čevelj petno precej oblikovan.meni drži nogo ta čevelj še preveč.
Po nasvet pojdi k Roku v Annapurna-way,Lj., ki se spozna na ta tip čevlja in ga je vrsto let tudi prodajal.
všeč
RetardVeverca25. 01. 2012 19:31:57
Ja sem slišal da ni pravi zimski čevelj, jaz ga imam bolj za prve vzpone recimo na stol, grintovec, viševnik, lažje grape... ko niso hudi minusi nasmehJa tudi meni izgleda da bi mogu držat peto pa mi jo enostavno ne, pa nisem imel nikol problemov s tem v drugih gojzarjih. Bom šel, tisočkrat hvala za nasvet!! nasmeh
všeč
viharnik25. 01. 2012 19:34:25
Kombiniraj z dobrimi volnenimi nogavicam pozimi.Podnogavice, kakor tudi nogavice Bridgendale se odlično obnesejo.
všeč
RetardVeverca25. 01. 2012 19:42:52
Volnenimi? A ni tako da v čisto volnenih se ti noga preveč poti. A kaj takega? http://www.terrasport.si/products.php?pid=1589 Sedaj imam od salomona malo debelejše pohodniške. Kakšne pa naj bodo podnogavice? Probal sem že z tistimi navadnimi sintetičnimi pa mi potem preveč drsijo pod glavnimi nogavicami? še enkrat hvala za nasvete!

EDIT: aha sem našel podnogavice http://www.terrasport.si/products.php?pid=834 ??
všeč
turbo25. 01. 2012 19:48:21
Smartwool !!! mežikanje (zakon)
(+1)všeč
RetardVeverca25. 01. 2012 19:50:52
A ni smartwool navadna merino volna pa mal poliamida tko k ma večina dobrih nogavic? popravek prosim če se motim nasmeh
všeč
turbo25. 01. 2012 20:10:32
Merino volna zagotovo, veliko merino volne. Dodatki kot poliamid ali podobno verjetno tudi. In priznam, da se malce raztegnejo, postanejo ohlapne kar se mi pri drugih proizvajalcih ni zgodilo. Ampak so tako tako fajn, da jih ne zamenjam za nič drugega nasmeh Stare blizu pet let, v pranju nekajkrat mesečno in razen tiste ohlapnosti ni videti nobene obrabe. So pa en zimski model, precej debel in zato niti ne nosim niti ne potrebujem podnogavic. Imam tudi ene Smartwool za turno smuko in sem takisto iber mežikanje zadovoljen (saj se reče tako, mar ne zmeden )
(+2)všeč
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies