Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bad Kleinkirchheim - Waldtratte - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpswaldtratte /  Bad Kleinkirchheim - Waldtratte
  

Bad Kleinkirchheim - Waldtratte (by road)

 
Starting point: Bad Kleinkirchheim (1087 m)
Destination: Waldtratte (1370 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 283 m
Altitude difference (by path): 283 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3026
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti krajem Treffen am Ossiacher See, Afritz am See, Feld am See ter za omenjenim krajem zavijemo desno proti znanemu smučarskemu središču Bad Kleinkirchheim. Parkiramo na velikem parkirišču nasproti bencinske črpalke.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Feldkichnu nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer nadaljujemo levo proti znanemu smučarskemu središču Bad Kleinkirchheim. Parkiramo na velikem parkirišču nasproti bencinske črpalke.

Path description (Slovenian language):

Na vzhodnem robu parkirišča, bomo opazili asfaltno stezo, ki nas po nekaj metrih hoje ob potoku pripelje do ožje asfaltne ceste, kjer opazimo oznake za Talweg, Rottenstein in Kaiserburg. Nekaj časa se vzpenjamo po asfaltni cesti, ki nas vodi med hišami, nato pa prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno v smeri Waldtratte (levo pešpot na Wöllaner Nock). Pot naprej, ki se nadaljuje po cesti preči smučarsko progo in nas ob pogledu na Bad Kleinkirchheim pripelje v gozd, kjer se priključi nekoliko širši cesti. Nadaljujemo po vzpenjajoči makadamski cesti, le ta pa kmalu naredi ostri levi ovinek, za katerim stoji rampa. Nadaljujemo mimo rampe ter se po razmeroma razgledni cesti povzpnemo do restavracije Bergraustarant Waldtratte, le to pa dosežemo po približno uri hoje od izhodišča..

Trip can be prolonged to next destinations: Rossalmhütte (2 h 35 min), Kaiseburg (2 h 55 min), Wöllaner Nock (3 h 15 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
_bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte _bad_kleinkirchheim - Waldtratte
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing