Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trebija - Vrhovski grič - via Sveti Pavel

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Trebija - Vrhovski grič (via Sveti Pavel)

 
Starting point: Trebija (443 m)
Destination: Vrhovski grič (958 m)
Path name: via Sveti Pavel
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 515 m
Altitude difference (by path): 520 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 236
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 46
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Škofja Loka - Žiri, v naselju Trebija zavijemo desno (iz smeri Žirov levo) proti središču naselja, kjer na parkirišču pred gasilskim domom parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od gasilskega doma nadaljujemo po cesti, ki nas mimo kapelice in hiše, kjer je bilo ustanovljeno gasilsko društvo Trebija, pripelje do križišča, ob katerem se nahaja križ.
Iz križišča nadaljujemo levo (naravnost cesta proti Stari Oselici in Ermanovcu) ter se po cesti, ki nam nudi lepe poglede na Trebijo, vzpnemo do bližnje kmetije, kjer nas na dvorišču markacije usmerijo desno, na pot, ki se nadaljuje pod nadstreškom. Pot naprej nas kratek čas vodi po kolovozu, nato pa se ob robu gozda vzpnemo v gozd, kjer se pojavi zaraščena, a dokaj dobro markirana pot. Malo višje dosežemo kolovoz in mu sledimo v desno, z njega pa gremo kmalu levo ter se vzpnemo do drugega kolovoza, kateremu pa tudi sledimo v desno. Ko dosežemo asfaltno cesto gremo levo, mi pa se po njej vzpnemo do domačije Burnik, kjer markirana pot z asfaltne ceste zavije levo na kolovoz, mi pa nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se višje vrne v gozd in nas pripelje na manjše križišče, kjer nadaljujemo proti Ermanovcu in sv. Pavlu (rahlo levo Rovtar).
Sledi prečni vzpon proti desni, kjer nas pot vodi mimo nekaj manjših slapičev, ko zapustimo gozd pa se cesta razcepi. V desno vodi kratka pot k cerkvi sv. Pavla, mi pa nadaljujemo rahlo levo ter se vzpnemo nad zaselek. Ko se hiše na desni končajo se nam na desno odpre lep pogled proti cerkvi, cesta pa višje preide v gozd skozi katerega kratek čas nadaljujemo. Ko zapustimo gozd sledi še nekaj prečnega vzpona proti desni, Na Slemenu pa se združimo z markirano potjo iz Hotavelj, kjer gremo ostro levo proti Ermanovcu.
Sledi lahkoten vzpon in pot nas pripelje do mesta, kjer se markirana pot razcepi.
Nadaljujemo po levi poti, ki zapusti cesto (desno Dom na Ermanovcu, pot, ki obide vrh Ermanovca) in se nadaljuje po kolovozu. Sprva hodimo ob robu senožeti, pot pa se počasi obrača rahlo proti levi. Na razpotjih sledimo markacijam, pot pa kmalu preide v gozd in se vzpne na manjši preval, kjer je označeno razpotje.
Nadaljujemo levo v smeri naselja Trebija (rahlo desno Dom na Ermanovcu, desno Ermanovec) ter s hojo nadaljujemo po zložnem kolovozu, ki nas kmalu pripelje iz gozda na vršno pobočje Vršnikovega griča. Tu zapustimo markirano pot, ki vrh obide nekoliko desno in se sprehodimo do neizrazitega vrha. Na skrajnem severnem delu vrha se nahaja več anten.
Trebija - sv. Pavel 1:00, sv. Pavel - Vrhovski grič 0:45.
Opis se nanaša na stanje decembra 2020, slike pa so od januarja in decembra 2020.

On the way: Sveti Pavel (Stara Oselica) (728m)
Trip can be prolonged to next destinations: Štor
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
_trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič _trebija - Vrhovski grič
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing