Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bakonybel - Köris Hegy -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Western Hungaryköris hegy / Bakonybel - Köris Hegy
  

Bakonybel - Köris Hegy

 
Starting point: Bakonybel (344 m)
Destination: Köris Hegy (709 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 365 m
Altitude difference (by path): 361 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: Marx
Views: 1866
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Lendavo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Madžarski, kjer zapeljemo na avtocesto Tornyszentmiklos - Nagykanizsa - Budapest. Avtocesto zapustimo na izvozu Enying / Balatonfüred, nato pa se peljemo do mesta Veszprema. Iz Veszprema sledimo oznakama za Györ, mi pa se proti omenjenemu kraju peljemo do naselja Zirc, kjer bomo opazili oznake za vas Bakonybel. Na koncu Bakonybel-a bomo opazili avtobusno postajališče, ob katerem se uradno začne pot na Köris Hegy (če pot začnemo tukaj nas čaka 8 km hoje po asfaltni cesti skozi sotesko). Teh 8 km se lahko odpeljete z avtom ter nato parkirate ob križišču, od koder se ena cesta nadaljuje proti vzhodu v smeri vasi Borzavar, druga pa se v serpentinah vzpne do radarske postaje na vrhu.

Path description (Slovenian language):

Od križišča približno 8 km nad avtobusnim postajališčem se usmerimo na asfaltno cesto proti radarski postaji. Prvih nekaj metrov hodimo po cesti, nato pa gremo desno na pogosto precej blaten kolovoz, kateri se nadaljuje čez poseko. Pot nas najprej vodi mimo klopce, kjer si lahko odpočijemo, steza pa se hitro prične strmeje vzpenjati skozi grmičevje (modre markacije so na nekaj ne podrtih drevesih), višje pa skozi gozd. V nadaljevanju pot postane bolj kamnita ter se še nekaj časa strmo vzpenja. Višje se pot položi in po nekaj časa nas pripelje na razpotje, kjer se nam z desne priključi pot iz vasi Borzavar.
Od razpotja naprej je pot še nekaj časa razmeroma zložna, nato pa se ponovno prične precej strmo vzpenjati proti vrhu.
Na vrhu si lahko na eni od več klopc odpočijemo, lahko pa se vzpnemo še na lesen razgledni stolp "Vajda Peter Kilato", s katerega se nam odpre lep pogled na sever Madžarske, Slovaško, proti jugu pa daljši razgled ovirajo obronki Bakonya.
Ob vrhu je tudi radarska postaja, do katere vodi cesta ob kateri smo parkirali. Sestopimo lahko po omenjeni cesti, s katere se v enem ovinku odpre lep razgled, ki ob lepi vidnosti seže vse do Alp.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy bakonybel - Köris Hegy
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing