Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Bohinjsko sedlo - Erbelc -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Bohinjsko sedlo - Erbelc

 
Starting point: Bohinjsko sedlo (1277 m)
Destination: Erbelc (1308 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 31 m
Altitude difference (by path): 125 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 980
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Iz Bohinjske Bistrice nadaljujemo levo v smeri Tolmina in Soriške planine. Tej cesti nato sledimo do velikega parkirišča v bližini smučarskega centra Soriška planina.
b) Iz Železnikov se peljemo proti Podbrdu ali obratno, a le do mesta, kjer nas oznake za Soriško planino usmerijo na vzpenjajočo cesto. Tej cesti nato sledimo do velikega parkirišča ob vznožju smučišča Soriška planina.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pod smučarskim centrom Soriška planina, nadaljujemo po asfaltni cesti proti Železnikom in Podbrdu. Že kmalu t.j. po približno 50 m, pa bomo na levi strani ceste opazili oznake za Ratitovec, ki nas usmerijo na markirano pešpot, le ta pa se sprva spustu po kolovozu, nato pa zavije v levo in se spremeni v nekoliko težje sledljivo stezico. Pot naprej nas vodi čez večjo travnato jaso, za njo preči pas gozda, nato pa nas pripelje do druge jase, kjer stopimo na širok kolovoz. Kolovozu sledimo v desno ter se po njem sprehodimo do bližnje ceste, katero pa dosežemo ravno na spodnjem delu kratkega asfaltiranega odseka. Ko stopimo na cesto, se najprej vzpnemo, nato pa se postopoma pričnemo spuščati. Nižje, v manjši dolinici še enkrat zapustimo cesto, saj nas markacije usmerijo desno, na pešpot, katera se po nekaj minutah vrne na cesto, po njej pa nadaljujemo desno, do označenega razpotja na prevalu Mišji grund.
S prevala še naprej nadaljujemo po cesti (levo Ratitovec, naravnost navzdol Spodnje in Zgornje Danje), ki nas vodi proti zahodu. Markirano pot, ki vodi proti izhodišču Soriška peč, zapustimo na mestu, kjer cesta zavije rahlo levo ter se prične postopoma spuščati.
Po cesti se spustimo do prvega levega ovinka, mi pa z omenjenega ovinka nadaljujemo desno, na kolovoz, ki v nadaljevanju preči pobočja proti levi. Po omenjenem kolovozu nadaljujemo do njegovega konca, kjer nadaljujemo desno na sledljivo stezico, po kateri se v minuti ali dveh, povzpnemo na razgleden Erbelc.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (oktober).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc bohinjsko_sedlo - Erbelc
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing