Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Davča - Davča waterfalls -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Davča - Davča waterfalls

 
Starting point: Davča (1000 m)
Destination: Davča waterfalls (1000 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 0 m
Altitude difference (by path): 30 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: packac
Views: 7680
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 9
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Železnikov se peljemo v smeri proti Cerknem. Malo pred vasjo Zali Log se pot naravnost nadaljuje proti Soriški planini in levo proti Cerknem. Sledimo tablam za Cerkno vse dokler ne pridemo do nekoliko večjega križišča, ki vodi levo (180° ovinek) po glavni cesti do Cerknega in naravnost proti Davškim slapovom in Porezna. Od tu naprej vozimo naravnost in sledimo oznakam Davški slapovi. Na naslednjem večjem križišču nas pričaka gasilni dom, kjer pot nadaljujemo naravnost. Po poti je še nekaj manjših križišč, vendar pot vedno nadaljujemo naravnost in sledimo oznakam. Malo pred ciljem nas pričaka makadamska pot, ki pa jo kmalu prekine potok Davča. Tu tudi parkiramo. Na voljo je dovolj parkirnega prostora.

Path description (Slovenian language):

Pot nas s parkirišča vodi naravnost čez mostiček proti spodnjemu slapu, kjer nas pričaka tudi informativna tabla z opisom treh Davških slapov. Do razgledne točke za spodnji in srednji slap se vrnemo nekaj metrov, ter malo pred mostičkom zavijemo v hrib. Po nekaj metrih vzpona v prvem odcepu v kamnolom nadaljujemo naravnost, pri drugem pa zavijemo desno in nadaljujemo čez kamnolom. Kmalu za kamnolomom nas pričaka razgledna točka za srednji slap, nekaj metrov naprej pa še za zgornji slap.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls davca - Davča waterfalls
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing