Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dolenji Novaki - Sveti Duh (Labinje) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dolenji Novaki - Sveti Duh (Labinje)

 
Starting point: Dolenji Novaki (494 m)
Destination: Sveti Duh (Labinje) (665 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 171 m
Altitude difference (by path): 210 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 549
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Cerkno (do sem s ceste Idrija - Most na Soči, ali preko prelaza Kladje), nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri smučišča Cerkno. V nadaljevanju se peljemo mimo gostišča Gačnik (gostilna v Logu), nato pa nas kmalu oznake za bolnico Franja usmerijo levo na nekoliko ožjo in vzpenjajočo se asfaltno cesto, kateri nato sledimo do parkirišča ob baru Pasice.
b) Iz Poljanske doline se zapeljemo do Hotavelj, nato pa sledimo oznakam za smučišče Cerkno. Oznakam za smučišče Cerkno sledimo le do Kopačnice, kjer iz križišča, kjer se v desno nadaljuje cesta proti smučišču in Leskovici, nadaljujemo naravnost, na cesto, ki se nadaljuje ob potoku Podplečica. Pri domačiji Joškovec, kjer je naslednje sotočje, nadaljujemo desno, nato pa se po deloma makadamski cesti pričnemo strmeje vzpenjati. Pri domačiji Mrovlje se cesta prevesi na primorsko stran, po nekaj spusta pa se priključimo glavni cesti, ki vodi od Cerknega proti smučišču Cerkno. Cesti sledimo levo navzdol, ko pa opazimo oznake za bolnico Franja, nadaljujemo desno in se vzpnemo po nekoliko ožji cesti do parkirišča ob baru Pasice.
c) Iz Selške doline se vzpnemo na Davčo, nato pa sledimo oznakam za smučišče Cerkno in pozneje oznakam za Cerkno. Ko se že spustimo na primorsko stran, pri koncu naselja Dolenji Novaki zavijemo desno v smeri bolnice Franja. Sledi še krajši vzpon in prispemo do bara Pasice, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča ob baru Pasice nadaljujemo v smeri Porezna ter sprva hodimo po poti, ki vodi tudi proti bolnici Franja. Po nekaj 10 metrih hoje pot proti soteski Pasice zavije rahlo desno, mi pa nadaljujemo levo ter po cesti hodimo do domačije Podnjivč, kjer nas pot vodi med hišami. Za domačijo preko brvi prečimo potoček, nato pa nadaljujemo po širokem kolovozu, kateremu na razpotjih sledimo v smeri markacij. Sledi prečenje hriba Drnova (1004 m), kjer nas pot vodi z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Ko prispemo na jugozahodna pobočja, se pot nekoliko bolj spusti in nas pripelje do vasice Poljane, kjer je označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo naravnost v smeri Cerknega in Labinj (desno Porezen) ter kratek čas nadaljujemo po širšem kolovozu, od obračališča naprej pa po nekoliko ožjem in občasno razritem kolovozu, ki se sprva strmeje vzpne, nato pa se postopoma položi. Gozd hitro zapustimo, pot pa nas nato vodi po zložnem kolovozu, ki nas vodi preko senožeti in med jablanami. Markirana pot nekoliko naprej doseže obrobje vasi Labinje, kjer med hišami dosežemo asfaltno cesto.
V nadaljevanju se vzpenjamo skozi vas, ko pa prispemo do križišča, kjer se z markirane ceste, ostro v desno odcepi nemarkirana cesta, pa nadaljujemo po nemarkirani, po njej pa v nekaj minutah dosežemo cerkev Sv. Duha.
Izhodišče - Poljane 0:35, Poljane - Labinje 0:20, Labinje - Sv. Duh 0:05.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (oktober).

On the way: Bar Pasice (494m), Poljane (503m), Labinje (628m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje) dolenji_novaki - Sveti Duh (Labinje)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing