Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dražgoše (Jelenšče) - Bičkova skala -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicabičkova skala / Dražgoše (Jelenšče) - Bičkova skala
  

Dražgoše (Jelenšče) - Bičkova skala

 
Starting point: Dražgoše (Jelenšče) (960 m)
Destination: Bičkova skala (1012 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 52 m
Altitude difference (by path): 52 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2930
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 9
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Železnike, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dražgošam. Skozi Dražgoše sledimo glavni cesti do dela vasi imenovanega Na Pečeh, kjer nadaljujemo rahlo levo na stransko cesto v smeri Bičkove skale, Dražgoške gore in zaselka Jelenšče. Nad zaselkom Jelenšče nadaljujemo po gozdni cesti, a le do prvega križišča, kjer ob planinskih oznakah na primernem mestu parkiramo.
b) Zapeljemo se v Kranj, nato pa sledimo oznakam za Besnico (odcep s stare ceste Ljubljana - Kranj je pred mostom preko reke Save, oz. za mostom če prihajamo iz smeri Kranja). V nadaljevanju se peljemo skozi Spodnjo in Zgornjo Besnico ter Njivico. Še nekoliko naprej prispemo v Nemilje, za omenjenim naseljem pa se cesta prične strmeje vzpenjati. Ko prispemo v Podblico, sledimo glavni cesti, nad Podblico pa dosežemo glavno cesto Kropa - Dražgoše, kateri sledimo v levo (če je ovinek preoster je nekaj 10 metrov v desno urejeno obračališče). V nadaljevanju se peljemo mimo cerkve sv. Jederti, nato pa že prispemo v Dražgoše, kjer najprej prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Sv. Križu. Tu nadaljujemo po glavni cesti, nato pa prispemo v središče Dražgoš, kjer na predelu imenovanem Na Pečeh, nadaljujemo ostro desno na stransko cesto v smeri Bičkove skale, Dražgoške gore in zaselka Jelenšče (oznake so iz nasprotne smeri, zato jih lahko hitro spregledamo). Nad zaselkom Jelenšče nadaljujemo po gozdni cesti, a le do prvega križišča, kjer ob planinskih oznakah na primernem mestu parkiramo.
c) Zapeljemo se v Kropo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dražgošam in Železnikom. Ko prispemo v Dražgoše, v središču Dražgoš, na predelu imenovanem Na Pečeh, nadaljujemo ostro desno na stransko cesto v smeri Bičkove skale, Dražgoške gore in zaselka Jelenšče (oznake so iz nasprotne smeri, zato jih lahko hitro spregledamo). Nad zaselkom Jelenšče nadaljujemo po gozdni cesti, a le do prvega križišča, kjer ob planinskih oznakah na primernem mestu parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo desno v smeri Bičkove skale (levo Dražgoška gora, Kališnik in Vodiška planina) ter pot nadaljujemo po cesti, ki se prečno vzpenja proti desni. Po slabih 10 minutah hoje prispemo do Bičkove skale, ki se nahaja nekaj korakov desno od ceste in od koder se nam odpre lep pogled na Dražgoše in okoliške hribe.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (december).

Trip can be prolonged to next destinations: Bela peč (Podbliška gora) (50 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala drazgose_jelensce - Bičkova skala
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing