Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


End of road below Struška (Strmela) - Planina Seča -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksplanina seča / End of road below Struška (Strmela) - Planina Seča
  

End of road below Struška (Strmela) - Planina Seča

 
Starting point: End of road below Struška (Strmela) (1270 m)
Destination: Planina Seča (1698 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: partly demanding unmarked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 428 m
Altitude difference (by path): 428 m
Map: Karavanke 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 5534
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, ter se v smeri desno zapeljemo proti Jesenicam. V naselju Javornik v prvem semaforiziranem križišču peljemo desno (smer Lj.) proti Koroški Beli. V naslednjem križišču s semaforjem zavijemo levo, ter kmalu še enkrat levo proti Javorniškem Rovtu. Po nekaj kilometrih vožnje v klanec (ko smo že prispeli v omenjeno vas), nas cesta naprej pelje mimo doma Pristava (zadnja avtobusna postaja), za domom pa pridemo na naslednje manjše križišče, kjer zavijemo rahlo desno. Naprej vozimo še približno 3 km po vijugasti makadamski cesti, nakar na ostrem levem ovinku (bližina Križovca) naletimo na cestni odcep v desno, kamor se usmerimo in po 5 min nadaljnje vožnje prispemo do konca gozdne ceste, kjer je parkirišče.

Path description (Slovenian language):

Peš pot se nadaljuje v isti smeri, v katero smo se malo prej peljali. Ko stopimo nanjo, se najprej nekoliko vzpne, nakar opazimo razpotje, kjer pa ni pomembno kako se odločimo. Če gremo npr. desno, že takoj na levi naletimo na rov, kjer so nekdaj kopali rudo, ko pa nadaljujemo, se priključimo levi, - kolovozu podobni poti, po kateri nadaljujmo skozi gozd, še vedno v smeri vzhod. Čez nekaj časa naletimo na manj opazno razpotje, katerega prepoznamo po suhem, prečno ležečem deblu, prek (mimo) katerega se usmerimo na zgornjo - levo pot, ki nas tod mimo bližnjih jasli (med dvema smrekama), kmalu pripelje iz gozda pod lepe in zanimive pečine. Pot nadalje preči krajše melišče, na čigar drugi strani se srečamo s stojalom na katerem je pritrjena kovinska info tabla z opisi gora in ciljev v horizontu. Ko nadaljujemo, se pot nekoliko izpostavi, na levi pa se nam dvakrat v pomoč ponudi nekaj metrov jeklenice. Znova sledi krajše melišče, za katerim ponovno stopimo za kratek čas v gozd. Kmalu pa se ob manjšem spustu priključimo markirani poti, ki prihaja od Doma Trilobit.
Nadaljujemo levo po poti skozi deloma redkejši mešan gozdič proti planini Seča. Kmalu, ko pot začne prehajati v pas ruševja, na desni opazujemo amfiteater Rida, pot pa v nekaj nadaljnjih okljukih doseže planino Seča, katere začetek prepoznamo po smernih tablah na drevju. Zavijemo levo, kjer mimo razvaline bivše karavle dosežemo cilj - mejno sedlo z lovsko kočo.

Trip can be prolonged to next destinations: Barentaler Kotschna/Struška, Potoški Stol, Mali vrh, Weinasch/Vajnež, Hochstuhl/Stol
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča konec_ceste_pod_strusko_strmela - Planina Seča
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing