Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Forestry cottage Rovtarica - Selska planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Škofjeloško, Cerkljansko hribovje and Jelovicaselska planina / Forestry cottage Rovtarica - Selska planina
  

Forestry cottage Rovtarica - Selska planina

 
Starting point: Forestry cottage Rovtarica (1089 m)
Destination: Selska planina (1140 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 51 m
Altitude difference (by path): 51 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3204
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom. V Železnikih zavijemo desno za smer Rudno, Dražgoše in Bohinjska Bistrica. Proti Dražgošam se peljemo do kraja Rudno, tam pa nadaljujemo rahlo levo v smeri Bohinjske Bistrice. Naprej se kar nekaj časa peljemo po makadamski cesti, ki se prvih 10 km zmerno vzpenja, nato pa se prične spuščati proti gozdarski koči na Rovtarici, kjer na primernem mestu ob križišču večih cest parkiramo.
b) Zapeljemo se v Bohinjsko Bistrico ter z vožnjo nadaljujemo proti Soriški planini. Po nekaj kilometrih vzpona prispemo na križišče, kjer se ostro v desno odcepi cesta proti Soriški planini, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Železnikov in Škofje Loke. V nadaljevanju cesta postane makadamska, mi pa ji sledimo do gozdarske koče na Rovtarici, kjer na primernem mestu ob križišču večih cest parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z Rovtarice se usmerimo na cesto v smeri Vodic, Planinskega doma Goška Ravan in Selske planine. Cesta se najprej vzpne mimo nekaj koč, nato pa preide v gozd, kjer nas hitro pripelje na označeno križišče. S križišča nadaljujemo naravnost v smeri Goške Ravni (levo Počitniški dom Goričane), mi pa vzpenjajoči cesti sledimo do naslednjega križišča pri spomeniku NOB.
Tu nadaljujemo levo v smeri Selske planine (naravnost Goška Ravan), do začetka katere pridemo po nekaj 10 korakih nadaljnje hoje. Čez planino se lahko v nekaj minutah sprehodimo do bližnje pastirske koče.

Trip can be prolonged to next destinations: Forestry cottages Martinček
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina gozdarska_koca_rovtarica - Selska planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing