Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Heidi Alm - Fadenberg -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpsfadenberg / Heidi Alm - Fadenberg
  

Heidi Alm - Fadenberg

 
Starting point: Heidi Alm (1872 m)
Destination: Fadenberg (2064 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 192 m
Altitude difference (by path): 192 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2204
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Feldkichnu nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Feldkichnu nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na pot v smeri prelaza Turacher Höhe. Pot nas sprva vodi rahlo navzdol, kjer prečimo manjši potoček, nato pa se v rahlem vzponu povzpnemo do koče Wiethütte.
Od koče nadaljujemo po vse slabši cesti, mi pa ji v zmernem vzponu sledimo do mesta, kjer le ta preči pašno ograjo. Na mestu, kjer cesta preči pašno ograjo le to zapustimo in vzpon nadaljujemo levo ob pašni ograji. Vse bolj razgledna "pot" se nato oddalji od pašne ograje in nas po neizrazitem grebenu pripelje do zgornje postaje vlečnice Sonnenlift.
Od žičnice nadaljujemo čez zložno in prostrano travnato pobočje, po katerem se v manj kot 5 minutah nadaljnje hoje povzpnemo na razgleden vrh.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg heidi_alm - Fadenberg
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing